Reklama

Reklama

Láska a přátelství

  • Francie Love & Friendship (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lady Susan Vernon (Kate Beckinsale) je krásná vdova, která přijíždí na své panství přečkat fámy o svých krátkých aférkách, které hýbou slušnou společností na konci 18. století. Susan se rozhodne najít nejvhodnějšího manžela nejen sobě, ale i své dceři Frederice (Morfydd Clark). (Adusa68)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (34)

misterz 

všechny recenze uživatele

Obsažne a tematicky je to síce typická Jane Austenová - všetko sa točí okolo sobáša, ženichov a ženského emocionálneho dozrievania - ale dramaticko-romantickým poňatím to nebola tak celkom ona. Bol tu akýsi pokus o odľahčenie témy formou vtipu, no podľa môjho názoru to urobilo viac škody ako úžitku. Snímok ma preto nijak zvláštne neupútal, po obsahovej ani pocitovej stránke. Taká šedivá myška to je. Kostýmy a výprava však boli už štandardne výborné. 55/100 ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Uh, tak tohle vůbec nebylo dobré. Film vypráví o pohledné manipulativní sebestředné vdově a její snaze zajistit si budoucnost (a budoucnost své dcery, i když i tady je její motivace velmi sebestředná). Ano, tohle zní jako Austenová. A ano, i dobově je to správně zasazené. Máme tu ovšem jeden... hmmm... drobný problém. Nic z toho, co uvidíte, Austenová nenapsala a film si jenom vypůjčil název a jméno lady Susan. Ty, co Austenovou četli nebo aspoň viděli nějaké dvě adaptace, to nejspíš nepřekvapí. Hlavní "hrdinka" a její americká kamarádka jsou postavy, které mužští diváci budou nesnášet a pohrdat jimi, a Susan Vernonová je přesně ten typ postavy, ze které by si Jane Austenová utahovala (kdyby ji dopřála happy end, byl by zatraceně ironický). Právě za tu drzost, s jakou tvůrci dali na vlastní story razítko známé spisovatelky, jejíž pravidla vypravování nerespektují, srážím filmu ještě jednu hvězdu. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

O tom, jak manipulativní potvory vždycky dosáhnou svého. No, vlastně je to nadčasová story, protože takhle to chodí i dnes. Popravdě se ale na to nemusím dívat v televizi. Chybou tu je, že lady Susan vlastně po celou dobu filmu nenarazí na výraznější zádrhel. Chlapy jsou idioti, které si omotá kolem prstu, a ženské jsou neschopné nebo hloupé. Vždycky, když to lady Susan potřebuje. Ona je skoro jako takový ten všemocný záporák, kterému všechno vyjde - jenže i takového záporáka pak Arnie nebo Sly skope do kuličky a my mu k tomu vítězně zamáváme pěstí. V tomhle filmu ale (!spoiler!) vypočítavá potvora dostane bohátého hloupého manžela, kterému nasazuje parohy s milencem. Bravo, tleskám. Jane Austen se ale obrací v hrobě. Název filmu nechápu - o lásku či romantiku tu nejde a přátelství vidíte jen mezi lady Susan a její americkou spikleneckou kamarádkou. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Austenová je moje gusto. Ale tato dosti volná adaptace novely Lady Susan, nad níž jsem původně zajásala ("Sláva! Stylová romantika! Kostýmní drama! A vtip k tomu! To musím zaručeně vidět a doporučit všem ostatním romantičkám!") se bohužel úplně nezdařila.:) Citově se mě toto dílko příliš nedotklo a chvilkami působilo až únavně. Připadala jsem si "nezúčastněně." Řadí se to k hůře zfilmovaným adaptacím. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama