Reklama

Reklama

Po tom, čo bezprecedentná globálna pandémia premení väčšinu ľudstva na násilných infikovaných tvorov, muž nadaný schopnosťou hovoriť novým jazykom nakazených vedie posledných preživších pri pátraní po pacientovi nula a lieku. (TV Markíza)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že Pacientovi 0 nemůžu dát s čistým svědomím aspoň čtvrtou hvězdu, protože jeho vizuál, celková atmosféra, herci i některé momenty (vede řezání tlusťochovy ruky) jsou fajn, ale příšerně mě prudily časté telenovelické vztahové vložky, kteréhožto sajrajtu bylo vlastně nakonec ve filmu mnohem víc, než pravověrné zombijské akce. Walking Dead hadr. A z té cajdákovité hudby, podbarvující neustálé plkání o tom kdo koho má nebo nemá rád, by se snad poblil i sám kýčařský prasopes Špílberg. Jinak ale oceňuju netradiční pojetí zombií (která vlastně ani "pravá" zombie nejsou), bavil mě Tucci a líbila se mi Dormer. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

I love you Janet, I love you Janet, I love you Janet.....ty srdceryvné kydy mne rvaly. Jak ušetřit za masky? Dáme nakaženým CRAZY PARTY žluté kontaktní čočky za 350 Kč a je to. Chtěl jsem stisknout rychlý posun, ale musel jsem se na tu kokotinu dodívat do konce, aby ODPAD byl oprávněný. Celý film se jen kecá. Však taky umí frajer rozmlouvat s nakaženými. Fakt trapné! ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Patient Zero vo viacerých ohľadoch pripomína novodobejšiu variáciu Romerovho Dňa mŕtvych z roku 1985. Príbeh je takmer totožný (podzemný bunker, vedci vs. vojaci, hľadanie protilátky, experimenty, prejavy inteligentného počínania u nemŕtvych, rozbroje vo vnútri komunity...), Patient Z je však vyslovene interiérovým filmom a dianie sa mimo priestorov bunkra presunie jedine v rámci občasných flashbackov hlavných hrdinov. Výsluchy vodcu zombíkov sú síce zaujímavé a v závere dôjde aj na surové útoky nakazených, inak sa ale tento britský zombie kúsok nijako nevymyká z bežného subžánrového priemeru. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože. Film se bere tak strašně vážně, že v kombinaci s opravdu hloupým scénářem a Mattem Smithem pokoušejícím se celou dobu o americký přízvuk se pro mě překlopil do roviny komedie do té míry, že jsem se během sledování pravidelně nahlas smála. A to jsem ani nezmínila Stanleyho Tucciho jako nasvalovaného zabijáka bez svědomí, what a treat. A to říkám jako někdo, kdo u žánrových filmů pravidelně katarzí brečí, když v nich najde náznak duše nebo fungující vztahy mezi postavami. Výslednému dojmu určitě nepřidává, že to celé působí jako kombinace I Am Legend a 28 Days Later, včetně té finální pointy "You are our Patient Zero", která je tak moc obšlahlá z I Am Legend/The Last Man On Earth, až to hezké není. Jenom je ten slepenec připravený o vše zajímavé z obou svých "předloh", aniž by přišel s něčím doopravdy zajímavým a doopravdy vlastním, a ještě k tomu jakoby slátaný velmi horkou jehlou. Do určité míry je to až nepochopitelné, mít tři tak charismatické herce a docela zajímavý námět, ale opravdu z nich nevykřesat vůbec nic . Komentář na začátku a na konci je až urážlivě doslovný a návodný a jenom potvrzuje, že tvůrci neměli žádnou důvěru ve svoje schopnosti, ani ve svoje diváky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Postkapokaliptický pandemický film. Pseudozombie akční horor. Supervirus přeměnil lidstvo na vysoce inteligentní zabijáky. A imunní oběť, která je schopná se stýkat s nakaženými vede poslední přeživší za Pacientem Nula a léčbou. Na plátna kin film určitě nepatří, ale jako domácí video ano, pokud to nepovažujete za marnění času. Možná kdyby se sestříhal. nějaký trailer. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • V čase 01:14:40, kdy lezou hlavní postavy vzduchotechnikou a pronásledujou je zombíci, je v detailu jasně vidět, že zombík nemá žluté oči, ale klasicky hnědé. (Ace.A.T.L.)
  • Když v čase 44:15 připoutávají pokousaného vojáka a odchází eskorta, tak v jednu chvíli má pravou ruku dole za zády, pak je střih, má jí položenou na opěradle židle a po chvíli opět dole za zády. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama