Reklama

Reklama

Kolos

  • Španělsko Colossal (více)
Trailer 2

Gloria (Anne Hathawayová) je nezaměstnaná královna večírků. Když její vztah s praktickým přítelem Timem ztroskotá, je nucena se přestěhovat zpátky do rodného městečka, aby si dala svůj život zase do pořádku. Zde opráší vztahy s nejlepším kamarádem z dětství Oscarem (Jason Sudeikis), dobráckým majitelem baru obklopeným partičkou štamgastů, a pokračuje ve svém nezřízeném pití. Mezitím začne na druhém konci zeměkoule příšera v nadživotní velikosti každou noc útočit na jihokorejský Soul, což upoutá pozornost diváků z celého světa. Jednou v noci Gloria s hrůzou zjistí, že běsnící monstrum v katastrofálním měřítku kopíruje každý její krok, který udělá na místním dětském hřišti. Když Gloria a její přátelé prokouknou tajemství tohohle bizarního úkazu, objeví se druhá, ještě ničivější bestie. A brzy se začne schylovat k epickému zúčtování obou nestvůr. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (155)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Filmu Kolos se nedá upřít jeho scenáristická originalita: Tvůrci spojili dohromady několik různých žánrů najednou a vznikl tak vesměs unikátní film. Tento inovativní přístup však filmu podráží zároveň nohy, jelikož místy to celé působilo přespříliš bizarně a zmateně. Snímek nabízí několik dějových linií: královna večírků a (ne)poučitelná troska v jednom se po letech vrací do rodného města / tajemné monstrum se náhodně zjevuje v Soulu a ničí město / komplex méněcennosti je vybíjen na nevinných lidech. Chvílemi tento žánrový mišmaš fungoval, chvílemi člověk vůbec nevěděl, která bije. Vskutku zvláštní kousek, který si bezpochyby zaslouží diváckou pozornost - minimálně kvůli své žánrové ojedinělosti. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Originalita, atmosféra a herecké obsadenoe sa tomuto filmu uprieť nedajú, no samotný príbech ma nenadchol, nevtiahol do deja. Autori nechceli riešiť následky, ale mne tam akosi chýbali. Sci-fi so stovkami trhlín, ktoré prekuknú aj "amatérski geekovia". Skrátka zbytočne nadhodnotený nápad za pár šupov. ()

Reklama

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Představte si malé dětské hřiště v Americe. Když na něj Glórie (Anne Hathaway) vstoupí, objeví se monstrum na hlavní třídě v Soulu. Než Glórii, procházející se po onom hřišti, dojde, že to monstrum je ona, zašlape chudákům korejcům do země pár mrakodrapů sakumprásk s americkejma turistama a pobočkama Samsung. Naštěstí hřiště je to malé, takže pole působnosti onoho monstra v korejském hlavním městě také není veliké. A tím veškerá zajímavá myšlenka filmu končí. Monstrum se objevuje na stále stejném místě, takže korejci se nevracejí s těžkou technikou, nýbrž s foťáky. Ovšem situace se trošku přiostří, když Glóriin odmítnutý kamarád zjistí, že se po vstupu na ono malé hřišťátko v Soulu objevuje jako megarobot. To teprve začne ta správná akce, komedie, sci-fi, fantasy a drama. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hororem říznutá vztahovka, která s černým humorem vypráví, jak se z alkoholiček stávají neřízená monstra a z frustrovaných závistivých chlapů necitelní roboti. Sympatický Sudeikis je inovativně obsazený proti svému typu. _ Co se zprvu jeví jako pouhá hříčka, vypovídá hodně o následcích nenaplněných ambicí i o zoufalství nad vlastním nepodařeným životem. A o zuřivé nenávisti a zároveň zvrácené touze vybíjené na někom jiném, místo abychom vinili vlastní neschopnost. _ Rada na závěr: pokud něco chcete po nějaké ženě, NIKDY ji u toho nenazvěte "zasr.... děv... !" ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Mohla z toho být super ptákovina s monstrem, které ovládá Anne Hathaway, ale namísto toho je to slabý příběh ženy, která se rozešla s přítelem a odstěhovala se do rodného města, kde se potká s dávným kamarádem a řeší minulost. Pak se najednou začnou postavy chovat nesmyslně a všechno jde do kytek, Jo a to monstrum, to zde bohužel hraje podřadnou roli. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama