Reklama

Reklama

Kolos

  • Španělsko Colossal (více)
Trailer 3

Gloria (Anne Hathawayová) je nezaměstnaná královna večírků. Když její vztah s praktickým přítelem Timem ztroskotá, je nucena se přestěhovat zpátky do rodného městečka, aby si dala svůj život zase do pořádku. Zde opráší vztahy s nejlepším kamarádem z dětství Oscarem (Jason Sudeikis), dobráckým majitelem baru obklopeným partičkou štamgastů, a pokračuje ve svém nezřízeném pití. Mezitím začne na druhém konci zeměkoule příšera v nadživotní velikosti každou noc útočit na jihokorejský Soul, což upoutá pozornost diváků z celého světa. Jednou v noci Gloria s hrůzou zjistí, že běsnící monstrum v katastrofálním měřítku kopíruje každý její krok, který udělá na místním dětském hřišti. Když Gloria a její přátelé prokouknou tajemství tohohle bizarního úkazu, objeví se druhá, ještě ničivější bestie. A brzy se začne schylovat k epickému zúčtování obou nestvůr. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (155)

noby 

všechny recenze uživatele

Námět skvělý, zejména včetně zasazení do kontextu životní situace obou hrdinů. A některé scény vážně dobře kombinují komičnost a drama - asi jako když vidíte opilce, přijde vám komický, ale zároveň víte, o jak vážnou věc jde. Hodněkrát jsem chtěl dát čtyři hvězdy, ale nemůžu. Celkově film bohužel trpí množstvím nedotažených scén a často špatným tempem. Jako zajímavá oddechovka je ale fajn. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý námět zaujal a objevování souvislostí (i sebe sama) v první hodince se mi líbilo. Obracení očí v sloup dostalo prostor až při vyhrocené "domácí" psychoanalýze maloměšťáckého přízemního života („Ty se nenávidíš“) či vyjevení žákovského traumatu jako příčiny spojení. Finální konfrontace pak na jednu stranu potěšila svou "reverzní" logikou, na druhou stranu byla prostě pitomá, laciná a nesmyslná (Korejci opakovaně demolované město/centrum/čtvrť neevakuují?!). Proto přesně nerozhodně mezi 2-3*. ()

Reklama

keoma26 

všechny recenze uživatele

Při čekání na nového Shyamalana si můžete dát tohle, je to jako kdyby se zkouřil a jen tak z plezíru si na účtenku z baru napsal tenhle fakt (dů)vtipnej příběh o věčném boji se sebou samým, svýma démonama, s představama i očekáváním ostatních lidí a okolí, to celý zabalil do perfektního vizuálu a odlehčil vztahovýma hláškama někde na pomezí Allena a Tarantina ... Takže se vlastně dostávám k tomu, že se Shaymalanem to zas až tolik společnýho nemá; ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Smíchat dohromady tolik žánrů dohromady si vybralo svojí daň, takže biják jako celek moc nefunguje. Hlavně podobenství neni moje oblíbená filmová disciplína a upřímně mě moc nebaví nad nim (aspoň v tomhle případě) přemýšlet. Naopak jsem se občas bohužel zamyslel nad chovánim hlavních postav, který mnohdy nedávalo smysl. Z Oscara se bez většího vystvětlení z ničeho nic stane hroznej kokot a hlavně se ho jeho kámoši při jeho řádění ani náznakem nesnažej zastavit (WTF?). Nejlepší byly asi herci a pak pár dramatickejch scén. Ale co kdyby Colossal přiměl aspoň jednoho alkoholika abstinovat, bylo by to vlastně fajn. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Je obrovská škoda, že skvělá a originální první polovnia je totálně zabitá druhou hodinou, která se totálně vymkla kontrole. Vigalondo očividně moc nevěděl kam pokračovat, a tak skvělou komedii a humor vyměnil za šílený wtf drama, který vůbec nefunguje a ani na konci, kde si to film snaží hrát na osudovost, je to spíš šíleně k smíchu. Anne Hathaway je fajn, její nezaměstnaná králona večírků je dobrá, jenže Sudeikis, kterýho známe taky jen z komedií, prostě vážný role neumí. A Kolos ani nejde moc zařadit, jestli to je komedie nebo drama. Solidní potenciál, jenže nevyužitý. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama