Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rek bych, ze tvurci vybrali to nejlepsi z filmu Spencera a Hilla a vznikl tenhle skvelej film. Je tu super hudba, ktera zni jako kdyby ji sebrali z nekterejch jejich filmu, v bitkach sou taky pouzity uz osvedceny napady a vtipy jsou taky ve stejnym stylu. Ale navic tu je spousta originalnich napadu, propracovanejsi zapletka, vic bitek a celej film je nepretrzita smrst gagu. Takze jedinej problem je mozna v samotnejch hercich. Zatimco dvojnik Spencera je fakt vystavni kousek, dvojnik Hilla vypada jako nejakej opalenej blondak a holt neni tak sympatickej. Me ale nejvic zaujal Dominic Barto v roli Morgana, to byla takova neskutecna drzka, ze proste nemel chybu. Kdyby tohle byl film Spencera a Hilla, tak napisu, ze je jeden z nejlepsich, takle to je jen velmi povedenej klon. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Žid Paul Lawrence Smith (Adam Eden) ako Šimon (Simone) a Talian Antonio Cantafora ako Matúš (Matteo) urputne sa snažiaci napodobniť populárne fackovacie akčné komédie svojich slávnych značkových kolegov Buda Spencera (Carlo Pedersoli) a Terence Hilla (Mario Girotti). Prekvapivo sa im to výborne podarilo. Takmer predčili originál. "Šimon a Matúš: Obchodníci s diamantami" (Il vangelo secondo Simone e Matteo). Stará bláznivá talianská komédia pri ktorej som sa ako decko zadúšal od smiechu. *** ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nic se ti nemůže stát, vždyť seš málem svatej." Svatý Matouš s nesvatým Šimonem byli prvními, kdo v mém vědomí zbořil mýtus o tom, že plagiátor nemůže být lepší než originál. A ač mám velkou slabost pro Spencera s Hillem, tak tito dva pitomci dotáhli jejich léta budovanou image ve svižném rytmu k dokonalosti. Jelikož jsem rovněž zdatným nindžou, tak si na trénincích již léta nacvičuji bojovou variantu pro dvě ruce a knihu, ale stále mi ta fackovaná nějak nejde. Povalit slona již samozřejmě umím. A bitku v zastavárně považuju za vrchol komedií s tím tlustým a s tím blonďákem - https://www.youtube.com/watch?v=6Bl_ObDIzgc. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Totéž co první díl, dva blbouni se nějak protloukají a připletou se do cesty bandě kriminálníků. Syžet příběhu je pořád stejný, to však vůbec nevadí, o ten přeci u těchto filmů nikdy nešlo. Exotické prostředí děj pěkně osvěžilo a první půle odehrávající se v Africe, je přeci jenom zábavnější, než Holandská část. Velká škoda, že rejža natočil pouze dva filmy, klidně bych si jich s touto dvojicí ještě pár dal. "A pamatujte, večere je přesně v sedm." "Přijdeme ve tři." ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2024: Jo asi tak .-) ... Roztomilá je část v Africe. ----- Prachsprostá vykrádačka Hilla a Spencera toho nejhrubšího zrna. Navíc Šimon a Matouš vykrádají i staré francouzské špionážní komedie. Dokonce roli francouzského inspektora hrál dvojník Luise De Funese, kterého v češtině namluvil samotný František Filipovský. Opravdu si jen tak z hlavy nevzpomenu na větší plagiát originálu. Jenomže to tak nějak celé drží celkem slušně pohromadě a docela obstojně i baví. Pravda ta věčná hra na honěnou a baci baci časem omrzí, ale stále je Šimon a Matouš zábavnější než mnoho jiných podobně laděných filmů. A zas tak moc po těch třiceti letech tato komedie nezastárla. + Za nostalgicky špatný český dabing 70%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)
  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)
  • Oba filmy se Šimonem a Matoušem se v čs.kinech objevily prakticky současně, jen s měsíčním odstupem, v létě 1978. Z neznámých důvodů byla Riviera dabovaná, zatímco tento film byl naopak titulkovaný. Dabované verze se dočkal teprve později při uvedení v tehdejší ČST. (charles3)

Reklama

Reklama