Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Rami 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát nic jiného než 5 hvězdiček. Tenhle film je klasika a navíc jedna z nejlepších komedií, co jsem viděl. Můžu ji vidět kdkoli a bavím se vždy stejně dobře. Trochu nechápu smysl pro humor těch, co se při této komedii nesmějí. Hlášky typu: "Tahle pistole se vždycky trefí do černýho", jsou dokonalý. A když se tato dvojce srovnává s Hillem a Spancrem, musím dodat, že jsou mnohem lepší a zábavnější, než jejich známější kolegové. A to mám filmy s Budem a Terencem fakt rád. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Setkání s oblíbenými hrdiny z dětství někdy může vyvolat deziluzi vyplývající z posunu mezi nostalgickými vzpomínkami a současným vkusem, který je nahony vzdálený představám 10letého kluka o zábavě. Byly doby, kdy bych dal vyfutrovaných 5*. Dnes už jsem někde jinde a své někdejší oblíbence odměním pouhými 40 % celkového dojmu. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Šimon s Matoušem, dva opravdoví smolaři, nyní věří, že se na ně konečně usmálo štěstí. Náhodou jsou zaměněni za dva kněze, a jako tací vysláni do Holandska se sochou Madonny. Toho ale využívá šéf místní mafie, a na soše zamění barevná sklíčka za diamanty, a využije Šimona a Matouše jako pašeráky. Jenže když má dojít na předání, vše se komplikuje - a navíc se do všeho zamotává policie pod vedením inspektora Nelsona a Morganova zločinecká banda, a o diamanty mají zájem všichni ... Je jasné, že tvůrci filmu využili podobnosti hlavních hrdinů s - v té době hodně oblíbenými - Terrencem Hillem a Budem Spencerem, na druhé straně jejich filmy Šimon a Matouš v lecčem překonává. Rozhodně je to jeden z filmů, který v době rozmachu prvních videí, nesčítelněkrát brázdil naše televize, a nikdy nezapomenu jak jsme si s kámošema některé scény přehrávali zpomaleně, aby nám ani záběr neutekl. Chválím také povedený český dabing, a to asi nejvíc Františka Filipovského jako inspektora Nelsona (aka holandský četník Cruchot)... ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Dvojice dublérů zde jako velcí smolaři utíkají zločincům a spoustě malérů a taky zde tato dvojice čelí spoustě akce a porci napětí a také zde jsou skryti coby dva kněží v jistém italském klášteře.Dávám tomuto filmu 80 procent a 4 hvězdy.Tento snímek si mě docela získal a tento snímek je opravdu výborný. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2024: Jo asi tak .-) ... Roztomilá je část v Africe. ----- Prachsprostá vykrádačka Hilla a Spencera toho nejhrubšího zrna. Navíc Šimon a Matouš vykrádají i staré francouzské špionážní komedie. Dokonce roli francouzského inspektora hrál dvojník Luise De Funese, kterého v češtině namluvil samotný František Filipovský. Opravdu si jen tak z hlavy nevzpomenu na větší plagiát originálu. Jenomže to tak nějak celé drží celkem slušně pohromadě a docela obstojně i baví. Pravda ta věčná hra na honěnou a baci baci časem omrzí, ale stále je Šimon a Matouš zábavnější než mnoho jiných podobně laděných filmů. A zas tak moc po těch třiceti letech tato komedie nezastárla. + Za nostalgicky špatný český dabing 70%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)
  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)
  • Oba filmy se Šimonem a Matoušem se v čs.kinech objevily prakticky současně, jen s měsíčním odstupem, v létě 1978. Z neznámých důvodů byla Riviera dabovaná, zatímco tento film byl naopak titulkovaný. Dabované verze se dočkal teprve později při uvedení v tehdejší ČST. (charles3)

Reklama

Reklama