Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

O stupeň( a možná že i o více) lepší a vtipnější, než Šimon a Matouš jedou na rivieru, který jsem viděl jako první a moc mě nenadchnul, ovšem Diamond Peddlers je z trošku jiného šálku, který se nese "stylově" v duchu komedií Terence Hilla a Buda Spencera - Amen padre. 80 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nevadi mi, ze to je vykradacka Spencera a Hilla aj ked ich charizmu ani zdaleka nedosahuju. Este tak kopia Spencera je celkom vydarena, ale kopia Hilla je strasne nevyrazna a ani chemia medzi nimi nefunguje tak dobre ako u originalnej dvojky. Zapletka je celkom v pohode, plná rôznych zamen a nedorozumeni. Horsie to je ale s humorom, ktory je na tej najprimitivnejsej detskej urovni. Zaporaci su uplne blbi a neustale o nieco zakopavaju alebo niekam padaju. To ma uz nebavi. Bitiek tu tiez nie je vela a choreograficky su uplne jednoduche s dôrazom na akoze vtipne facky. Snad jedina vec, ktora sa vyrovna originalu, je chytlavy hlavny hudobny motiv, ktory znova tak skoro nedostanem z hlavy. Takze snahu vyrovnat sa originalu ocenujem, ale na original to nema ani nahodou. 4/10. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako by DaVinci stál před kopií Mony Lisy a přemýšlel, v čem ho to její autor vlastně předčil.. Pochopitelně, přirovnání je to nadnesené, ale tahle dvojka (mimochodem, ten silnější vypadal jako odulý Pete Sampras) překonává Buddyho a Terryho v té vůbec nejdůležitější disciplíně - vtipnosti. Holt, vzácný případ, kdy nostalgie z pubertálního věku nebyla na hadry rozcupována současným úhlem pohledu. A Přeučilem brilantně nadabovaný "tikající" padouch Morgan? Tomu patří exkluzivní místo v síni slávy hovad a trotlů dosavadní filmové historie. Jak jen ten lví pšouk a lišák mazaný umí napodobit výbuch nitroglycerinu - i sám nitroglycerin by se divil.. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jediný na tomhle kousku je, že ti dva hlavní herci nejsou "Bad Spencr a Teren Hil". Nevím kolik lidí to ví, ale když se lidí zeptáš jakej se jim líbí film od "Bada Spencra a Terenc Hila", tak ti řeknou - Šimon a Matouš:o). Nedávno sem viděl jejich dva nej filmy a jeden hodně dobrej,ale Sudá a Lichá, nic moc. Vlastně musím říct, že Šimon a Matouš mi přijdou víc srandovní. A tím se dostávám k jádru mýho pudla, což teda vlastně je, že sem si až do nedávna taky myslel, že v tomhle hrajou "Bad Spencr a Terenc Hil". Každopádně je tady jedna z nejchytlavějších songů, který kdy ve filmu zněly. A je to vlastně taková už klasika! :o). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nic se ti nemůže stát, vždyť seš málem svatej." Svatý Matouš s nesvatým Šimonem byli prvními, kdo v mém vědomí zbořil mýtus o tom, že plagiátor nemůže být lepší než originál. A ač mám velkou slabost pro Spencera s Hillem, tak tito dva pitomci dotáhli jejich léta budovanou image ve svižném rytmu k dokonalosti. Jelikož jsem rovněž zdatným nindžou, tak si na trénincích již léta nacvičuji bojovou variantu pro dvě ruce a knihu, ale stále mi ta fackovaná nějak nejde. Povalit slona již samozřejmě umím. A bitku v zastavárně považuju za vrchol komedií s tím tlustým a s tím blonďákem - https://www.youtube.com/watch?v=6Bl_ObDIzgc. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)
  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)
  • Oba filmy se Šimonem a Matoušem se v čs.kinech objevily prakticky současně, jen s měsíčním odstupem, v létě 1978. Z neznámých důvodů byla Riviera dabovaná, zatímco tento film byl naopak titulkovaný. Dabované verze se dočkal teprve později při uvedení v tehdejší ČST. (charles3)

Reklama

Reklama