Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2024: Jo asi tak .-) ... Roztomilá je část v Africe. ----- Prachsprostá vykrádačka Hilla a Spencera toho nejhrubšího zrna. Navíc Šimon a Matouš vykrádají i staré francouzské špionážní komedie. Dokonce roli francouzského inspektora hrál dvojník Luise De Funese, kterého v češtině namluvil samotný František Filipovský. Opravdu si jen tak z hlavy nevzpomenu na větší plagiát originálu. Jenomže to tak nějak celé drží celkem slušně pohromadě a docela obstojně i baví. Pravda ta věčná hra na honěnou a baci baci časem omrzí, ale stále je Šimon a Matouš zábavnější než mnoho jiných podobně laděných filmů. A zas tak moc po těch třiceti letech tato komedie nezastárla. + Za nostalgicky špatný český dabing 70%. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že o úroveň lepší, než jakejkoliv film s Hillem a Spencerem, se kterejma jsou tihle dva často zaměňovaní. "Ty mě ještě neznáš, ale až mě poznáš..." "Šéfe, můžu ho odbouchnout." "Tak tohle jsi neměl dělat." Morgan a jeho tik, chch, nebo "Dej sem týý... dýýamantýý...". "BUM!" To už jsou všechno klasické scény. Do toho hudba, která vám bude v hlavě hrát ještě dlouho... Ale už mě takovej typ filmů nebaví... ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

„To je šéf! ….. To je šéf! ….. To je šéf!“ ______ Další z legend mého dětství. Film, který jsem viděl snad dvacetkrát. Viděno dnešníma očima: Je to sice nostalgie, ale není to tak dobrá komedie, za kterou sem jí měl, když mi bylo 10. Přesto jde společně se Šimon a Matouš jedou na riviéru o nejzdařilejší napodobeninu Bud Spencera a Terence Hilla, která se jejich filmům může kvalitativně rovnat. Pravda, jen trochu ztřeštěnější. Groteskní bitky, pěkná ústřední melodie, infantilní dialogy, vyzkoušené charaktery. Výborný dabing Jana Přeučila dělá z Morgana (skvělý Dominic Barto) nejvtipnější postavičku. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

U neskutečně vymaštěné rvačky s vězeňskými uprchlíky jsem myslel, že budu potutelně vzpomínat na své dětské výtlemy, jenže chyba lávky, tlemil jsem se znovu jak retard na kolotoči. On totiž i ten nejpitomější humor může být trapný nebo naopak nápaditý, a když jde o druhou možnost, pak je ona pitomost humoru jeho žánrovou škatulkou, ovšem nemá nic společného s ohodnocením jeho kvality. Další hvězdu filmu dodal velice výrazný Dominic Barto. Příjemné zavzpomínání si na diváckou bezstarostnost mého dětství a přiznání, že kopie tentokrát trumfla originál. 80% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jediný na tomhle kousku je, že ti dva hlavní herci nejsou "Bad Spencr a Teren Hil". Nevím kolik lidí to ví, ale když se lidí zeptáš jakej se jim líbí film od "Bada Spencra a Terenc Hila", tak ti řeknou - Šimon a Matouš:o). Nedávno sem viděl jejich dva nej filmy a jeden hodně dobrej,ale Sudá a Lichá, nic moc. Vlastně musím říct, že Šimon a Matouš mi přijdou víc srandovní. A tím se dostávám k jádru mýho pudla, což teda vlastně je, že sem si až do nedávna taky myslel, že v tomhle hrajou "Bad Spencr a Terenc Hil". Každopádně je tady jedna z nejchytlavějších songů, který kdy ve filmu zněly. A je to vlastně taková už klasika! :o). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)
  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)
  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)

Reklama

Reklama