Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (220)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Rákosnická animace, dvacet minut keců a jiné vidění časového paradoxu - to jsou věci, které mi vadily (všechny subjektivně). Zbytek je ale kurevská paráda typu Frekvence, kdy jsem třeba při třiceti minutové sekvenci skoro nedýchal a valil oči na obrazovku za maximálního vaření hlavy. Po dlouhé době film, který patří do žebříčku. 90% ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

(No spoilers) Já prostě pro tyto příběhy osudových setkání / lidí svedených dohromady osudem (kolikrát podbarvených nějakou speciální schopností) mám slabost. Cashback, Sense8, Groundhog Day, z jiného soudku třeba videoherní Life is Strange. A nyní i Kimi No Na Wa. Když jsem si to tu tak vypsal tak si uvědomuji fakt, že z každé ze jmenovaných věcí by se v Kimi No Na Wa něco našlo. Oproti ostatním anime tu až tak není potřeba suspendovat disbelief (netuším jak to napsat česky), pokud přistoupíte na ústřední zápletku výměny těl, po zbytek filmu se vše pohybuje v mantinelech rozumu a smyslu. Když si tedy odmyslím některé momenty, které by se ale daly velice snadno odmávnout nebo vysvětlit (pokud se vše děje jako sen, tak se nedivím, že si nic nepamatují, já si totiž po prosněné noci kolikrát nic nevybavím)(ve stejném duchu - lucidní snění bohužel taky neovládám, abych si zjistil, kde se zrovna nacházím)(ohledně nepoužití sociálních sítí a internetových vyhledávačů jsem ale žádnou výmluvu nenašel). Dechberoucí animace, věrohodně nakreslené téměř vše a nádherné volby úhlů "kamery". Doporučuji si o filmu nic moc nezjišťovat. Není to sice "druhý příchod Ježíše Krista", jak hlásají některá média a žebříčky tržeb, rozhodně to ale má zasloužený úspěch. ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

To se tak jednou koukám na žebříček anime po delší době a na co, že bych se to mrknul a tu najednou na mě vykoukne tato novinka. TOP1. Vážně? Sice na japonské anime filmy nekoukám, ale dám tomu šanci, když to má takové hodnocení. Inu, zklamaný nejsem, ale troufám si říct, že pod drobným hypem tu operujeme. Jisté atributy tomuto filmu nejde sebrat: Nežná citlivost, takové to dětinské romantično, roztomilá poetika života a hlavně se klade důraz na hlavní dvojici; vedlější postavy jsou téměř nepodstatné. S těmito klady se nakládá opatrně a jemně pohrává. Napínavějších scén a velkého rozuzlení se překvapivě pro mě moc nedočkáváme, ale kde nepomůže atmosférický vizuál, tak podrží děj melodická hudba. Z těchto popisků už téměř každý vyčtě, že u mě zvítezila rozhodně forma nad obsahem. Pro tahleta drobná cestování časem a hraní si s paradoxy nemám úplně pochopení, takže jsem uvítal, že jsme se v tom fyzicky moc nepatlali a nerozebírali. I přes tento katalyzátor je příběh bohužel ne moc složitý, poměrně předvídavý a konec, i když mi vyvolal mírný úsměv na tváři, tak mě nijak neohromil a nijak vnitřně nenaplnil. Hlavní postavy jsou fajn, ale pouze fajn a rozhodně ně nijak zapamatováníhodné. A tím tak nějak, minimálně prozatím, končí můj výlet do filmových vod japonského anime. Výletu rozhodně nelituji, ale věřím, že se dočkám i o kapánek lepších. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Po tomto snímku se upevňuji v tom, že Makoto Šinkai není asi režisér pro mě. I když zrovna Your Name se mi od něj celkem líbilo, nicméně ne tolik jak bych čekal a to mám pro hrátky s časem slabost. Na druhou stranu je možné, že se mi to celkem líbilo právě kvůli nim, jelikož zatím všechny ostatním snímky od Makota kolem mě jen tak prolétly a když zanechaly stopu tak spíše negativní. Jeden z nich se mi ani nepodařilo na dva pokusy dokoukat, přitom pomalejší tempo vyprávění mi nevadí. Nevím čím to je. Možná, že se na můj vkus hodně zaměřuje na poetiku. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tradične kvalitná japonská 2D animácia, ktorá je v tomto prípade dovedená takmer až k dokonalosti. Sofistifikované a prepracované do najmenších detailov, čo veľmi kvitujem. Pri viacerých obrazoch a scénach som nevedel, kam sa mám skôr dívať. Či už ide o tokijské megacity alebo krásne zábery prírodných scenérií. Vytkol by som iba, že sa obraz snaží byť občas realistickejší ako je samotná realita - napr. keď animácia ukazuje lámanie svetelných lúčov na šošovke kamery - pri animácii je to však blbosť. To sú však len drobnosti. Čo sa týka príbehu, áno, je to typické anime so všetkým, čo k tomu patrí, aj so svojsklými japonskými nuansami, ktoré Európan asi nebude v dostatočnej miere chápať. Po rozlúsknutí pointy, ktorá príde asi v prvej tretine filmu, už príbeh ide len na zotrvačnosť a nič zaujímavejšie neprináša. ''Segra, zasa si chytáš kozy?'' ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Stužka, kterou nosí Mitsuha, reprezentuje nit osudu, která podle japonské pověry spojuje člověka s jeho osudovým protějškem. Tuto pověru dále zpracovává seriál Doteky osudu (od r. 2012). (fallanga)

Reklama

Reklama