Reklama

Reklama

Rozkaz zabíjet

  • Česko Rozkaz zabít (více)
Trailer 3

Akční sci-fi thriller se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je společnost příliš závislá na technologiích a staví člověka proti vražedným strojům. Za těchto okolností je elitní vojenská jednotka vrtulníkem dopravena do vzdáleného výcvikového střediska mimo veškerou civilizaci. Zpočátku jednoduchý výcvik se však pro kapitána Bukese a jeho semknutou jednotku brzy promění v děsivý boj na život a na smrt. Mariňáci totiž zjistí, že je ostrov osídlen nepřítelem, který přesahuje lidské pojetí zla. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (138)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak s hororem to má pramálo společného, ale jinak se jedná o celkem zábavnou jednohubku. Zápletka je prostá. Speciální komando mariňáků s biobotickou pozorovatelkou jede na tréninkový ostrov, kde si to má nanečisto rozdat s partou robotů, ale záhy se ukáže, že to bude načisto, protože strojům ruplo v programu. Cílem tak je přežít, v čemž má vojákům vedle zbraní pomoci i ona biobotka, která je na roboty napojená. Hodně se tu běhá a střílí, děj dává jakž takž smysl a navrch baví i fajn obsazení s Vanessou Kirby a Thure Lindhardtem. S vypnutým mozkem úplně v pohodě. 60% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem velmi slušné scifi béčko, takhle pěkně v noci, sama doma, nikdo tam do ničeho nekecá a nehází moudra typu vržou mu klouby jako v Číslo pět žije, a tak dál, spolkla jsem pár nelogických armádních nedostatků, obdivovala vojenské speciální helikoptéry s překrásným úchytovým přistáváním, burácení motorů, a z velkýho, přeprogramovýho robotickýho mameluka šel docela respekt, o tom žádná. Napadla mě ihned myšlenka, spojená se starověkými Kentaury, do kterých se namočila cizí, vyspělá civilizace. Vanessa Kirby se skutečně dost dobře tvářila jako počítový implantát v mozkovně a nebylo by co závidět, pokud nejste vyškolené psycho. Co si budeme nalhávat, nepochybuji, že nějací jedinci ve vojenských laboratořích se nenajdou. Pokud to shrnu, za film hvězdy tři, a ta čtvrtá, ta je za naprosto úžasnou, atmosféru vyvolávající hudbu. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Když už měl jeden já neodbytnou chuť rvát si vlasy v zoufalství nad tím, že koulemi disponující military sci-fi definitivně juvenilizovalo, zteplalo a odebralo se pottratit Divergentně Hladového Endera, přece jen se objevil ve tmě plamínek naděje! Pravda, vykrádáním Vetřelců, Predátora, Terminátora a snad i Hvězdné pěchoty se to ani příliš netají, nicméně s ohledem na to, že od posledně zmíněného páně Verhoevenova počinu se daný subžánr víceméně intenzivně znásilňoval ve prospěch fakanské přítupnosti, mi to přijde spíše jako výhoda. A kulantně mariňácky nahláškovaná, metrobukvic prostá, solidně naefektovaná a zejména nenudící hodinka a půl zábavy alespoň mě rozhodně vždy potěší. Takže s ohledem na uvedené i mhouřím oko nad tím, že elitní mariňácká grupa se zejména v první polovině stopáže chovala jako parta záložníku Lidových milic na cvičení po dvaceti letech a zaokrouhluji nahoru na čtyři celé. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku se mi líbila především vybudovaná atmosféra. To, jak se rychle a neslyšně uměli velký roboti přemísťovat. Jinak prostředí v lese na nějakým ostrově daleko ode všeho je dobře zvoleno. Výcvikový sídliště mi trochu připomíná film Lovci myšlenek. Do akce jde i na půl člověk a blondatá fešanda, co vše skenuje a je chytrá, tedy pokud má signál. Jakou roli bude hrát a ke komu má blíž se teprve ukáže. Já jsem se celkem bavil…. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Supertvrdá jednotka mariňáků bojuje na opuštěném ostrově s robotickými zabijáky. Nutno podotknout, že tahle synopse zní dementněji, než to ve skutečnosti vypadalo.. Nezapřená inspirace akčními sci-fi kulty osmdesátých let zvýrazňuje nedostatek vlastní invence, casting tvrdých hochů a hochů s prsy není zrovna dvakrát přesvědčivý a atmosféra v jehličnatém lese plném různě se zmenšujících a zvětšujících satelitů neoplývá bůhvíjakou tenzí, ale pokud rezignujíc na jakýkoliv intelektuální stimul toužíte po podobné žánrovce, proč ne? Triky nejsou k popukání (vzhledem k rozpočtu jsou vlastně famózní), větrnými víry tam nerotují paryby a nehraje v tom Casper Van Dien. A to není málo.. P.S.: Pokud si myslíte, že je námět písní vzdálené budoucnosti, podívejte se na stránky americké firmy Boston Dynamics.. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • V čase kolem 17:00–17:30 sgt. Robinsonovi (Bentley Kalu) v záběrech mizí a objevuje se batoh na pravém rameni. (Globus_Jirka)
  • Film je možné nájsť aj pod alternatívnym názvom Identify. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa objavilo 6 verzií robotov (4 bojové jednotky S.A.R., 1 prieskumný dron a 1 humanoidný robot). (fefee)

Reklama

Reklama