Reklama

Reklama

Obří ještěr Hyla

  • USA The Giant Gila Monster
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké maloměsto je sužováno zuřivou plazící se bestií! Podaří se mladému automechanikovi zneškodnit tuto zrůdu? Dokáže se zpívající pracant prosadit i na poli zábavního průmyslu? Bude ta malá dívenka někdy chodit? A co opilý diskžokej? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V nepřístupné roklině léta přebýval ještěr, jojo, je to korovec, jak je uvedeno v zajímavostech, co narostl do obřích rozměrů. Snímek je lehce úsměvný jako teorie o narostlém plazovi - zvláštní minerály v údolí se dostaly do rostlin, které ještěr snědl...škoda, že korovec je masožravý a hmyzožravý a salát nežere... Vzhledem ke stopáži film rychle uteče, páč se v něm pořád něco děje. Samozřejmě speciální efekty - zde vlak, automobily, cisterna, most coby modely - jsou mizerné, snímek dokonce nepracuje ani se zadní projekcí nebo prolínačkou. Osobně mám raději animované potvory, jak to dělal R. Harryhausen, ale to už by byl film výrazně dražší. Dnes jen pro zvědavce nebo sběratele. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ďaľší starý čiernobiely animal/horror, ďaľšie malé americké mestečko, ktorého obyvateľov terorizuje ďaľšia gigantická príšera. Pre tento krát je to akýsi varan. Či voľajaký jašter? Však pokiaľ ide o filmové triky, tak tie sú aj na tú dobu veľmi úbohé. Tiež ani ten trápny spievajúci automechanik môjmu hodnoteniu veru nepridal. Nepodarený teenagerský soft-horror, ktorého cieľová skupina je už dnes zaslúžilými dôchodcami. * ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Úryvky z nalezeného deníku korovce mexického: 12. března, 1959: Nějaký blbec mě vytáhl z terária a musel jsem chodit po modýlku železnice. Nechápu, co se děje. 13. března, 1959: Dneska to samé, ještě tam přidali nějaké větvičky. Všiml jsem si, že mě točí na kameru. 18. března, 1959: Mám to! Asi se mnou natáčí film. Evidentně nízkorozpočtový, protože mi ti lakomci dávají jen tři cvrčky denně. 21. března, 1959: Celý den jsem chodil mezi angličákama u jakéhosi modelu stavení, mám sto chutí toho blba Kellogga kousnout! 23. března, 1959: Přísahám, jestli mě ještě jednou vytáhnou z terária, všechny je pohryzám, šmejdy! 25. června, 1959: Dnes mě vzali na premiéru i s teráriem. Byl to muzikál o jakémsi zpívajícím automechanikovi, než jsem usnul, mockrát jsem se na plátně neobjevil. Když tak nad tím přemýšlím, nakonec jsem rád, že jsem toho Kellogga nekousl, protože ostuda je mnohdy horší než smrt.. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jeden korovec mexický plazící se v miniaturách, jeden latexový pařát a pár ochotnických herců - tak málo stačilo k natočení sci-fi hororu o přerostlém ještěrovi. Je to teda od začátku do konce dost tupé (chvílemi to silně sklouzává k maloměstské soap opeře) a jako podle stokrát ohrané šablony - jakmile v úvodu padne řeč o nitroglycerinu, ihned si domyslíte, kam to celé směřuje - ale jako jednohubka v rámci nízkorozpočtových sci-fi 50. let to dopadlo dle očekávání. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Tenhle brak vypadal docela v pohodě, ale i přes svou svou kratičkou stopáž mě nakonec začal poněkud nudit, protože se tam buď nic neděje nebo se děj opakuje. Řidič se lekne příšery, nabourá, odtáhnou auto, hledaj řidiče a to je asi tak všechno. | ► Obří ještěr Hyla ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Filmové monstrum je ve skutečnosti korovec mexický. (Marek06)

Reklama

Reklama