Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký, civilní příběh o tom, jak se jeden člověk dovedl vyrovnat s drogami, které dlouhodobě užíval. Film je vlastně zpovědí natočenou podle knihy, a kočka tentokrát neslouží jen jako nějaký rádoby líbivý nástroj na diváka, ale jako jediná terapie, která dovedla Jamesovi pomoct. Příběh není zbytečně vyhrocený, je to dobré. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som neveril, že by tento film o feťákovi a jeho kocúrovi dosiahol u mňa také pozitívne dojmy, no napokon musím uznať, že to stálo za to a normálne som z toho až dojatý. Príbeh je o to silnejší, že sa aj skutočne odohral a aj vďaka posolstvu, ktoré by mohlo inšpirovať aj viacero ľudí v podobnej situácii v akej sa ocitol aj James. Drogy, bezdomovectvo, asociálne návyky, existenčné problémy - všetko sú to vážne problémy, ALE nie neriešiteľné, čo si teda väčšina ľudí v takejto situácii vôbec neuvedomujú a už stratili akúkoľvek snahu a motiváciu sa z toho dostať. Niekedy stačí, aby ste na ceste stretli kocúra - a váš život sa zrazu postupne obráti o 180 stupňov! Áno, James mal síce aj šťastie, no predovšetkým to nevzdal a bojoval aj napriek neustálym prekážkam, a to je hlavné! Vďaka tomu posolstvu sa mi teda film mimoriadne páčil - hoci začiatok pôsobil dosť vlažne, no potom sa to skvelo rozbehlo a bol to napokon krásny motivačný film o bojovnosti a nezdolnosti vlastnej vôle, ale i nevšednom priateľstve medzi mužom a kocúrom. Len málo chýbalo k piatim hviezdam. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Silné tři, možná slabé čtyři. Celkem se mi to líbilo, ovšem nějaké emoce se u mě dostavily až v samotném závěru. Především jsem měl problém s hlavní postavou Jamese, jelikož mi nebyla sympatická vůbec ničím, a tudíž jsem neměl potřebu ji nějak fandit. Další věc: nemusím kočky osobnost. V tomto snímku se mi ale kočka líbila. Aby taky ne, tvůrci filmu zde kočku vykreslili jako extra zlatíčko, kterou každý musí milovat - je hodná, milá, nikdy nezlobí... no a psi jsou zde naopak jako extra debilní raubíři. Takže vlastně palec dolů. :) Ale jinak ano, objektivně to není špatný film, jen je trochu jednoduchý a povrchní - a tím pádem funguje jen jako dobrá pohodovka na nedělní odpoledne. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film je milý, ale příběh je dokonalý - za něj dávám plné hodnocení. Podle mě, když bůh stvořil vesmír, Zemi a pak na ni šoupl člověka, tak si řekl: "No, možná jsem to přece jen trochu přehnal." A tak nám pro útěchu daroval kočky.____ Když v začátku filmu James hledá Bobova majitele, tak je ještě člověkem nepoučeným soužitím s kočkou. Protože kočky žádné majitele nemají, ony vlastní nás. _____ V tomhle filmu zaujme skvělá práce se zvířetem. Kdo zná kočky, ví, jak je to složité. Scény s Bobem působí samozřejmě, ale natočit je muselo být, sakra, těžké. I když Bob je evidentně mimořádná kočka. Jak chodí na řemínku, jak nosí šáličku, jak dává pac, jak sedí na zádech - tohle je skutečně neskutečně vstřícná kočka.___ Ale ony jsou mimořádné všechny. ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Krásný a dojemný příběh o velkém přátelství a druhé šanci v životě. Četl jsem i obě knižní předlohy a film je jen krásným dokreslením. Opravdu vřele doporučuji. Bacha "spoiler: Na konci filmu při podepisování, se mihne skutečný James Bowen a pronese větu" celé jsem to prožíval s vámi". Konec Spoileru :) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)
  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)
  • Na autogramiáde knihy môžeme vidieť skutočného Jamesa Bowena, ktorý pri podpisovaní knihy prehlási, že podobný príbeh prežíva každý deň svojho života. (einar)

Reklama

Reklama