Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vtipný a nonšalantní Samuel (Omar Sy) si užívá bezstarostný život na francouzské Riviéře. Jednoho dne ho však navštíví víkendový flirt Kristin (Clémence Poésy) a oznámí mu, že dítě, které drží v náručí, je jeho. Předá mu holčičku a uteče. Samuel vyráží s malou Glorií do Londýna, kde Kristin marně hledá. Nakonec mu nezbývá nic jiného než si najít práci a ve velkoměstě se usadit. Samuel se okouzlujícím způsobem pouští do výchovy malé Glorie. Během následujících osmi let se ukáže, že je nejen milující, ale i hodně netradiční táta. S humorem se vypořádává s nástrahami každodenního života osamělého Francouze v Londýně. Rodinná idylka se však záhy změní, když se zničehonic před jejich dveřmi objeví Kristin.... (Bohemia MP)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (364)

vteco 

všechny recenze uživatele

Francouzský film s Omarem Sy v hlavní roli vystupující jako komedie se sociálním podtextem? Tak to si nenechte ujít. Tento vysoký charismatický dlouhán se opět připojil k projektu pojednávající o sociální problematice, tentokráte jde o rodičovství a opět mu to vychází. I přes poměrně depresivní téma v podobě odloučení dítěte od matky, střídavé péče a podobným záležitostem týkajících se daného tématu, se nekonají žádné emocionální výlevy či násilné slzopudné momenty. Práce s emocionální stránkou je vedena střídmou cestou a depresivnější části jsou protkány spoustou komedie, jako tomu bylo již u Nedotknutelných či v Sambě. Mladá slečna, dcera hlavní postavy, jejíž úsměv sám o sobě přidává do filmu emoce, působí neuvěřitelně přirozeně a mile, jen škoda té neomalené angličtiny narušující libozvučnou francouzštinu. Ale je to právě synergie mezi otcem a dcerou, co tvoří podstatnou části snímku, přičemž funguje naprosto příkladně a má jak dostatek fantazie, tak i zvratů včetně silných momentů, jejichž šperkem je hlavně závěr. Ten představuje nádherný pohled na život a svým způsobem ustavuje celý film, který není o přetahování se mezi rodiči, ale o radosti ze života jako takového a sdílení vlastního štěstí. I dva jsou rodina je snímkem, který si rozhodně zaslouží pozornost a jen potvrzuje francouzskou dominanci na poli dramedií. [80%] | Kino ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Definitivní důkaz toho, že Omar Sy je králem dramedií se sociálním podtextem. Nedotknutelní mohli být náhoda, Samba pak štěstí, ale tentokrát už jde o sázku na jistotu. Na svojí domácí půdě tenhle chodící optimismus zkrátka vedle nesáhne. A i když se zvraty mohou zdát jako očekávané a až příliš na city hrající, vine se celým příběhem menší, ale o to důležitější, oči otevírající myšlenka o užívání si života plnými doušky. A to pak slzy pálí pořádně. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle se nepovedlo. Od českýho překladu názvu (vsadim se, že to tvůrce hodil do google translatoru, to mu nedávalo smysl, a tak tam prostě něco flákl podle textu distributora) až po *SPOILER* vyloženě debilní zvrat s testem otcovství. Film se tváří, že má hodně co říct, a on by možná i měl, ale ve skutečnosti toho má miliarda scénáristů na jazyku tolik, že z tý kopy úderně působí naprostý minimum. --- Demain tout commence rozhodně chce stavět na Nedoknutelných (protože Omar Sy), ale to je bohužel pořádně nestoudná habaďůra, protože s nima sdílí opravdu pramálo. Nepravděpodobný přátelství kontrastujících hlavních postav se nekoná a navzdory očekávání excelujících taťků jsme tu už měli hromadu... a ti si navíc byli schopní vystačit i s mnohem skromnějšíma rekvizitama. Jedno z raných zklamání roku, sorry. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela standardní rodinné drama o otci a jeho nečekané dceři o kterou se musí postarat. Film po celou dobu nikam nespěchá a tempo může působit dost utahaně. Vtipu se zde také moc nenajde a tečka nakonec je pouze z důvodu vymáčknutí slz. Pořád je to ale příjemný film pro celou rodinu, který nepřináší nic nového a rychle se na něj zapomene. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Omar Sy" opätovne v hlavnej úlohe svojsky citlivého chlapíka. Po skvostnom opatrovateľskom "Intouchables", tento krát nečakane v roli otca. Veľký sympaťák je tento "mahagón", pričom "len" vďaka nemu zrejme tento snímok dosahuje tieto výšiny. emocionálne, i keď v mnohým prípadoch, totálne pritiahnuté za vlasy, nereálne, bez vysvetlenia, bez scenára, ktorý čokoľvek vysvetlí ... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. listopadu 2016 na Filmovém festivalu v Arrasu (Francie). (BMW12)
  • Natáčelo se od 21. září do 10. prosince 2015 v Londýně, Paříži a Nice. (BMW12)

Reklama

Reklama