foto

Clémence Poésy

  • nar. 30.10.1982 (36 let)
    Meudon, Hauts-de-Seine, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Clémence Guichard-Poésy se narodila 30.11.1982 v hlavním městě Francie, v Paříži. Již od útlého dětství se pohybovala na prknech, co znamenají svět. K herectví jí přivedl její otec Étienne Guichard, taktéž herec a divadelní režisér a v její kariéře ji podporovala i její matka, učitelka francouzštiny. Jako malá si zahrála například ve hrách Le Dragon nebo Mai 45 Mai '95. Kromě hraní se v dětství věnovala i jízdě na koni a to již od svých sedmi let.

Před kamerou se začala objevovat od svých čtrnácti let. První zkušenosti získávala v televizních seriálech (UN HOMME EN COLÉRE) nebo filmech (TANIA BORÉALIS OU LETOILE DUN ÉTÉ). Ve Francii se brzy stává populární divadelní a televizní herečkou. V roce 2004 ztvárnila svou první anglicky mluvenou postavu a to v britském historickém televizním filmu SPIKNUTÍ STŘELNÉHO PRACHU. Po boku Roberta Carlyla v něm ztvárnila královnu Marii Skotskou.

O rok později získává roli Fleur Delacour v megafilmu HARRY POTTER A OHNIVÝ POHÁR. ,,Fleur je šarmantní a půvabná, ale zároveň velmi vážná dívka,“ přibližuje svou roli Clémence. Její postava pochází z krásnohůlské dívčí školy a účastní se Turnaje tří kouzelníků o magický ohnivý pohár z názvu filmu. Clémence svou roli získala hlavně díky svému zevnějšku, jelikož Fleur koluje v žilách vílí krev a jejímu neodolatelnému šarmu propadne i přítel hlavního hrdiny Ron. Díky celosvětové ,,potterománii“ se mladá francouzská herečka dostala rázem do popředí zájmů a její kariéra začala stoupat vzhůru.

Do Prahy zavítala díky americkému seriálu televize NBC ZJEVENÍ, ve kterém ztvárnila dvojroli. V seriálu volně založeném na novozákonní knize Zjevení jsme ji mohli vidět jako padlého anděla s morálním dilematem. Nezanevřela ani na domácí tvorbu. Ve snímku SANS MOI dokonce ztvárnila hlavní úlohu a vedla Louise Garrela známého ze Snílků se objevila v dramatu MONS PRISONNIER. Mezi její poslední projekty patří drama KOUZELNÉ DOBRODRUŽSTVÍ, která natočila ve své domovině nebo černá komedie V BRUGGÁCH, kde ztvárnila přítelkyni Colina Farrella. V současné době se věnuje studiu na prestižní divadelní škole Conservatoire National. Od dob Harryho Pottera se také živí jako úspěšná modelka.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2017 Final Portrait
Tito e gli alieni
2016 7 minuti
I dva jsou rodina
2015 Le grand jeu
The Ones Below
2014 G.H.B.
2013 Karaoke!
Mr. Morgans letzte Liebe
2012 Kapsle
Ptačí zpěv (TV film)
V kruhu koruny: Richard II. (TV film)
2011 Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
Johanka v zajetí
2010 127 hodin
Harry Potter a Relikvie smrti - část 1
Le mystère
Lullaby
Svatební dort
2009 Heartless
2008 Blanche
La troisième partie du monde
V Bruggách
2007 Poslední gang
Sans moi
2006 Kouzelné dobrodružství
Les amants du Flore (TV film)
2005 Harry Potter a Ohnivý pohár
2004 Spiknutí střelného prachu (TV film)
2003 Carnets d'ados - La vie quand même (TV film)
Vítejte u Rozových
2002 Olgas Sommer
2001 Hvězda léta (TV film)
Petite soeur

TV seriály

2018 Génius (TV seriál)
Kapitola desátá (S02E10)
Kapitola devátá (S02E09)
Kapitola osmá (S02E08)
další epizody (10)
2017 The Tunnel (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 5 (S03E05)
Epizoda 4 (S03E04)
další epizody (6)
2016 The Tunnel (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
2013 The Tunnel (TV seriál)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
další epizody (10)
2010 Super drbna (TV seriál)
Evin dotek (S04E04)
Nová studentka (S04E03)
Dvojí identita (S04E02)
další epizody (4)
2007 Vojna a mír (TV seriál)
2005 Zjevení (TV seriál)

Dokumentární

2012 8 x Edward Hopper (TV film)
2006 Reflections on the Fourth Film

TV pořady

2013 Le before du grand journal (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2018 Le roi des démons du vent

Dokumentární

2016 À bout portés

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Le roi des démons du vent

Dokumentární

2016 À bout portés

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(143)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace