Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Enzo Ceccotti je zloděj, který žije v římském slumu Tor Bella Monaca. Jednoho dne skočí do Tiberu ve snaze uprchnout před policií a spadne do sudu s radioaktivním odpadem, který ho infikuje a obdaří nadlidskými schopnostmi v podobě neobyčejné síly a umění léčit. Postupně se z něj stává lidumil díky postižené dívce, která ho mylně považuje za japonského komiksového hrdinu Hiroshi Shibu, a pomalu se mění ze superzločince v superhrdinu, aby ji zachránil před psychopatickým gangsterem přezdívaným "Gipsy". (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (53)

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Můj osud měl být završen." Parádní evropská komixovka bez zbytečně chorobného velikášství a přeplácávání. Díky tomu působí svěže a realisticky. Výborný Claudio Santamaria nechce být hrdinou, chce jen svobodně dýchat. Jeho zvláštně chladná postava antihrdiny se pomalu mění. Výborně zahraný psychopatický záporák Luca Marinelli. Silný příběh s odkazem na lidskost. 8/10 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Taliani sa zobudili a povedali si, že natočia niečo na štýl Skleneného. Výsledok je maximálne rozporuplný. Úvod je rozťahaný, zvrat prichádza neskoro a záverečný súboj je krátky. Na druhej strane postavy sú bežné, vidíme aj pokus o vystavanie príbehu, ktorý je zároveň taktiež obyčajný a uveritelný. Hlavne to neni taliansky ukričané a celkom aj pozeratelné. Zial, americká verzia pouličného komiksu je lepšia. Slabé 3 z 5 ()

Reklama

lucijesena 

všechny recenze uživatele

Pro mě objev Varů. Netradiční superhero movie s hrdinou, kterému nesejde na záchraně světa nýbrž na osobním obohacení. Dokud ovšem nepotká pološílenou fanynku japonských animáků s Jeeg robotem (mimochodem v Itálii na tom kdysi ujížděli všichni), která ho přesvědčí, že konat dobré skutky je lepší. Naprosto úžasně obsazený a zahraný záporák, připomínající svou šíleností Jokera Heatha Ledgera. ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu není komedie typu Avangers, ale naopak dosti drsné drama. Není to uhlazené a není to pěkné. Místy dost jiné, dost divné, zvláštní a tvrdé. Ale celkově uchvatitelný příběh a dobře zahrané. Chtěl jsem původně hodnotit méně hvězdami, ale prostě nad tím musím přemýšlet, protože se mi to vrylo do paměti svou silnou emocionální stránkou. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kina jsou přecpaná komiksovýma hrdinama a jejich moci a libovůli bojovat za správnou věc. Spousta soubojů, zničených domů a silných hlášek. Co se ale na to podívat reálně. Prostě z prostého lidského hlediska. Italští tvůrci to zkusili a vida, ono to jde. Zlodějíček Enzo Ceccotti přišel ke schopnostem jak slepý k houslím, ale vůbec nic si z toho nedělá. Že by si okamžitě ušil kostým a začal něco dělat? Ne. Proč taky? Má svůj život, své problémy. Silný příběh poukazující převážně na lidskost, která dokáže změnit i takového neřáda s mizerným životem, jako je Enzo Ceccotti. Tvůrci si vypomohli postavou postižené dívky, které při kšeftech zastřelili otce. Sociální téma nakonec vždy zabíralo. Dojetí se však nekoná a je tak dobře. To by celý koncept akorát zprasilo. Postava psychopatického gangstera přezdívaného "Gipsy" je však vskutku šílená a je v tom charakterově vidět Joker. Náhoda nebo úmysl? Každopádně se Italům snímek povedl a zaslouží si obdiv. Slovy Karla Gotta: " Tohle jsem opravdu nečekal!" ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama