Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Enzo Ceccotti je zloděj, který žije v římském slumu Tor Bella Monaca. Jednoho dne skočí do Tiberu ve snaze uprchnout před policií a spadne do sudu s radioaktivním odpadem, který ho infikuje a obdaří nadlidskými schopnostmi v podobě neobyčejné síly a umění léčit. Postupně se z něj stává lidumil díky postižené dívce, která ho mylně považuje za japonského komiksového hrdinu Hiroshi Shibu, a pomalu se mění ze superzločince v superhrdinu, aby ji zachránil před psychopatickým gangsterem přezdívaným "Gipsy". (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (53)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Venkoncem se jedná o potrhlou hovadinu, která si však ve vyznění maže kdejakého márvela na focacciu. Mrtvý půl, nad kterým sliní kdejaký z nás, pubíků, co si chceme pěstit dojem, že jsme již dospělci a zvládáme náznaky nadhledu, se tady Dežožigimu dívá na paty, a to ještě z podhledu. Veselá slovní hříčka, n’est-ce pas‘? Ošklivá Pastorelli s kouzelným poprsím, ještě kouzelnější duševní výkolejkou a nejkouzelnější zraitelností se z hovádka, které by jeden zašlápl, aby už netrpělo, pozvolna stane slabinou citlivějšího kukera. A ano, jistý levicovější úhel podívané na životní štrapáce apeninských montérů mi samozřejmě zujal též. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Džigu pro mě znamenal velké zklamání. Těšila jsem se na neotřelou superhrdinovskou pecku a místo toho se mi dostala mdlá napodobenina Hollywoodských trháků. Postava samotného Džiga neobsahuje ani trošku originality a po prvních pár minutách a získání super vlastností je jasné, jak to s ním celé vlastně dopadne. Tak trochu šílená super girl sice ze začátku vypadá dost zajímavě, jenže pak i její chování zapadne do připravené škatulky a diváka začne nudit. V podstatě to samé se dá říci i o solidně zahraném záporákovi, který sice vypadá dobře, ale jeho postava je jen těžko uvěřitelná. Zejména v závěru filmu bylo jasné, která scéna se bude ubírat kterým směrem a já jsem se začla dost nudit. Říkali mi Džigu je sice docela dobrý pokus o oživení evropské filmové produkce, ale příště by to chtělo podstatně zapracovat na vlastním, aspoň trošku originálním scénáři. ()

Reklama

pafka 

všechny recenze uživatele

Evropsky film kazdym coulem. Rozhodne mu to prospiva, ackoliv takove sci-fi toci jen v Hollywoodu. Ale ta normalni tvar tomu sekne a ma to jednu vyhodu. Netusite, co bude dal. Neda se to odhadnout, vse se odehrava nejak sejdrem, nejak jinak. To je hodne dulezite, preci nebudou tocit to, co se uz nekolikrat natocilo. Ale pozor, vynechte film s dabingem. Ten v tomhle snimku dosahuje absolutniho dna, absolutniho. To je etalon hruzy, precenens pro ceckove zpracovani. Hruza hruz. ()

notozjano 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevidím podobnost mezi tímto italským snímkem a americkým Deadpoolem, s nimž je tu srovnávan. Mezitím, co Deadpool je typický popkornový komiks a hlavní hrdina hláškuje jak o život, tento snímek na mě působil mnohem vážněji a hlavní hrdina je čistý introvert. Vzhledem k mému seznamu oblíbenců budu se tedy tvářit, že je ta podoba v příběhu, ale i to bych vyvrátil nejspíš, kdybych si pustil oba snímky k vzájemnému porovnání. No budiž. Kromě klasických spencrovek mě italská filmová tvorba míjí, o to víc jsem byl překvapen, jak schopně natočený to je. Atmosféra se dala krájet, drsnost některých scén a reálnost (třeba scéna s tramvají) jsou plusy a pak tady máme záporáka, který svým charakterem celý film slušně vede. Opravdu, budu- li k sobě upřímný, řekl bych, že jsem mu fandil o trochu víc, než klaďasovi a to i přesto, že je jasné, jak film dopadne. Je to za lepší průměr. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty jsi Hiroshi Shiba. Proměňuješ se v robota." Stačilo jedno setkání s roztomile bláznivou Alessiou a ze zabržděného Enza se stal hrdina. Tedy spíš týpek, který občas sroluje radiátor, přepere bankomat nebo roztrhne dodávku. To mě bavilo. I jeho soupeř Cigán mě bavil, protože byl jako stvořený pro pár facek sanitkou. Jenže Enzo je hrdina na prd, neboť je jediný pomalý mezi samými zlými a to je na zakládání fanclubu poměrně málo. ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama