Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šermíř Yen Shih-san (Peter Ho) se touží utkat s nejlepším šermířem, Třetím mistrem (Kenny Lin). Když ovšem přijde do jeho domu, dozvídá se od jeho otce, že je již mrtvý. V tu chvíli ztrácí chuť dál bojovat, stáhne se do ústraní a usadí se na hřbitově poblíž malého městečka. V té samé době se v místním nevěstinci objeví mladík Ah Chi, o kterém nikdo nic neví. Sblíží se tam s prostitutkou Li a po odchodu z nevěstince začne pomáhat její rodině. Netrvá dlouho a Yenovy a Ah Chiho cesty se zkříží. V tu chvíli začne na povrch vyplouvat i Ah Chiho tajemství. (LangiJ)

(více)

Recenze (24)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Škoda protože tohle mohlo mít náběh na docela dobrý film. Jenže mám pocit, že v těchto velkofilmech zapomněli na jedno zásadní - na akci. Jasně, ona zde akce nechybí, ale je jí překvapivě málo. Tak málo, že se musíte těšit na každou další a doufat, že přijde co nejdřív. Když přijde, je většinou dobrá, ale není úchvatná. Ne v tomhle případě. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době jsem viděla film podruhé a musím říct, že se mi líbil víc než napoprvé. Věci, které mi tam dřív celkem vadily (nereálné scény, lehké přehrávání a ujetost v nevěstinci, potetovanost hlavního hrdiny), mi teď na nervy už tak nelezly. Navíc se mi líbily souboje, vizuální stránka a i mě víc zaujal příběh. Na 4* to sice stále nevidím, ale 3,5* si to ode mě zaslouží. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Epický vizuálně dokonalý snímek s prvky fantasy s využitím asijských legend a bájí, který je natočen na základě filmu z roku 1977 ´Death Duel´. Nejde o klasickou bojůvku, ale o strhující podmanivou podívanou plnou nádherných scenérií a obrazových kontrastů opět dokazující, že asijští tvůrci CGI prostě používat umí. Silný baladický příběh jako obvykle spíše daleko více osloví asijské diváky, ale co se týče akčních sekvencí, umělecké ztvárnění je rozhodně pastvou pro oči všech. Baletní choreografie je prvotřídní a když je navíc ve spojení s právě zmíněným úžasně barevným obrazovým kontrastem, nelze pochybovat o vyjímečném kinetickém zážitku. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Sword Master se v mnoha ohledech odlišuje od všech kung-fu filmů, které běžný filmofil zná. Přestože se děj odehrává v historických kulisách, je vše zapatlané digipozadím, jakoby šlo o nějakou fantasy videohru. Není to rušivé, ale společně s hudbou to dodává trochu béčkovou atmosféru. Choreografie soubojů byla pěkná, ale jistě ne dechberoucí a zatímco třeba z Hrdiny si pamatuju většinu bojových scén, tady to moc nehrozí. Navíc se těch šarvátek zase tak moc nekoná, protože ambice šermíře Yena, porazit Třetího mistra, jsou jen jednou dějovou linií. Tou druhou je samozřejmě milostný příběh, kde jak už to tak bývá, jsou všichni zamilovaní, ale současně mají tu smůlu, že je jejich láska neopětovaná, nebo se vyskytnou nějaké ty komplikace... . A aby toho nebylo málo, scénárista se rozhodl dochutit vše filosofickým přesahem, kdy se hlavní hrdina snaží vymanit ze svého předurčení... . Námět vskutku bollywoodské rozmáchlosti. Chyběl už jen ten zpěv. Víc než u jiných čínských filmů, je Sword master vysloveně o vkusu. Do mého se netrefil a pokud čekáte něco jako Tygr a drak, tak budete velezklamaní. Velká škoda, že se děj nemotal mnohem víc kolem postavy šermíře, která měla šmrnc a slibný potenciál. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Příliš CGI efektní rádoby hluboký nesmysl ohledně cti šermířů, kde hrál jeden člověk hlavní roli, ale najednou tam byl třikrát nebo čtyřikrát. Sice to byli evidentně jiní herci, ale ve chvíli, kdy se sešli na ulici jsem přestal chápat, o co jde a zjevně jsem tak už nějakou chvíli nevěděl kdo je kdo. No a po chvíli to šlo úplně do kopru, nešlo se v tom zorientovat a důvod, proč všichni konají to, co konají, byl nesmysl. Konec, finito, FFWD. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na románu „Death Duel“, který napsal Gu Long, rodným jménem Xiong Yaohua. (Rominator)

Reklama

Reklama