Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stanley Yelnats (LaBeouf), kterého pronásleduje smůla způsobená starou rodinnou kletbou, je poslán do tábora Zelené jezero, kde se jeho život ocitne v nebezpečí. V táboře je ale uvězněn a se svými spoluvězni - Squid, Armpit, ZigZag, Magnet, X-Ray a Zero - jsou přinuceni strážkyní tábora (Weaver) a jejími dvěma kumpány k tomu, aby zdánlivě bezdůvodně kopali jednu jámu za druhou. Ve skutečnosti však k tomu důvod existuje a Stanley musí spolu se svými spoluvězni držet pohromadě, pokusit se odhalit skryté tajemství a jednou provždy zlomit kletbu rodiny Yelnatsů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

T2 

všechny recenze uživatele

Až neskutočne plytký dej, na relatívnu komédiu dosť nezáživné až úplne nudné. Shia LaBeouf je vo svojej úlohe fajn ale len vďaka nenápaditému scenáru nám nemá skoro nič na vyše ponúknuť, celý film je to len také chodenie z miesta na miesto bez lepšieho momentu ani odskoky do minulosti nepôsobia tak silno ako by mali. ║Rozpočet$20milionovTržby USA $67,406,573Tržby Celosvetovo $71,406,573║ značka Disney asi predá všetko, na tak nevýrazní film slušný úspech, "až ďalšie stretnutie Jon Voighta s LaBeoufom prinieslo väčší osoh" ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Vidim, ze su tu velmi rozdielne hodnotenia na tento film, ja sa skor priklanam k tym, ktori tento film trosku lepsie hodnotili. Ocakaval som slabucky priemerny film, ale naopak bavilo ma to, hlavne som bol zvedavy, co malo znamenat to kopanie dier, ale to som sa na konci filmu dozvedel. Sigourney Weaver vzdy sedeli ulohy bojovnicky, ci uz proti Votrelcom, s Krotitelmi duchov, dalej proti ludom na ochranu goril vo filme GORILY V HMLE (1988) alebo zase proti ludom na ochranu planety Pandory vo filme AVATAR (2009). Ukazali sa tu aj Shia LaBeouf a Jon Voight, ktori si spolu zahrali aj v TRANSFORMEROCH (2007) - Jon Voight na rozdiel od tejto posmesnej ulohy tentokrat ministra obrany. _________ Sigourney Weaver - (Warden Walkerová) +++ Jon Voight - (Marion Sevillo / 'Pán Sir') +++ Tim Blake Nelson - (Dr. Pendanski) +++ Shia LaBeouf - (Stanley Yelnats IV) +++ Khleo Thomas - (Hector Zeroni / 'Zero') +++ Jake M. Smith - (Alan / 'Squid') +++ Byron Cotton - (Theodore / 'Armpit') +++ Roma Maffia - (Carla Morengo) +++ Patricia Arquette - (Kathryn 'Kissin' Kate' Barlow) +++ Produkcia: Andrew Davis +++ ()

Reklama

WeeLass 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z těch zvláštních filmů, kdy si většinu času říkáte what the fuck is happening, nebo máte pocit že jste přehlédli nějakou zásadní informaci, ale to filmu neubírá na kvalitě. Naopak mě ta vágnost přiměla sledovat každý detail a když do sebe všechny díly té skládačky zapadly, byl jsem možná trochu skleslý, že se za tím neskrývalo nic mimo běžné lidské chápání, ale obsazení bylo tak dokonalé a celkově to byla hrozně příjemná a neojedinělá komická podívaná, že nemůžu jinak než plný počet. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Rodinné filmy nesnášim. Jsou praštěné, ztřeštěné, přitažené za vlasy, pozitivní, až se vám chce zvracet a mají hepáče, že byste plakali hrůzou. Tohle ale zas tak moc rodinný film neni. Sice má - pozor bojler - taky hepáč, ale po tom napínavém a pohodově nehystericky odvyprávěném příběhu, který je sice dost dlouhý - aby ne, odehrávají se tu příběhy tři - bych skoro řekla, že to je v pořádku. Zpočátku se totiž zdá, že opravdu půjde jen o obvyklý film o jednom smolaři, který se bude "nějak" vyvíjet v děropasťáku. Počáteční šok z nedostatku vody U zeleného jezera vystřídá překvápko z místního kulinářského umění a rovněž seznámení s již zavedenou sebrankou mládežníků, bachaři, "velitelem" a v neposlední řadě milými zvířecími obyvateli Zeleného jezera vás však uvrhne do vysokého stupně zvědavosti. Jak to bude dál? Fantazijní příběh, prošpikovaný kouzelným retrospektivním vyprávěním, se zajímavě posunuje za hranice tradičně nemožných rodinných filmů. ()

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je zde daleko lepší než v takém Transformers. Znám knihu a proto dokážu ocenit návaznost, kterou má i kniha. Film se zdá jako řadový film o poutu dvou kamarádů, ale nabízí i příběh na pozadí. Příběh zeleného jezera je zde méně patrný než v knize,ale možná proto vyniká hlavní linie. Hezký příběh se zajímavým koncem. Megafilm to není a o to více ho mám rád. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Herec Nathan Davis, který hraje Stanleyho Yelnatse II (Stanleyho dědečka), je otec režiséra Andrewa Davise. (Morien)
  • Básnička, kterou čte slečna Katherine dětem a Sam ji dokončí, je "Annabel Lee" od Edgara Allana Poea. (Morien)

Reklama

Reklama