Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

choze 

všechny recenze uživatele

Trojka není epickým vyvrcholením trilogie, na což se ale v hororech obecně nehraje, a není ani tak okázale imaginativní a krvavá jako dvojka. Ale je to solidní pokračování s novými hrdinkami (Kristy se tu jen symbolicky mihne) i novými Cenobity. Sympaticky se zaměřuje na Pinheada, ale ani tentokrát ho tvůrci nebyli schopní opatřit nějakým zajímavějším originem, plus se na můj vkus nějak moc chechtá, což měl přenechat Freddymu - Pinheadovi nejvíc sluší jeho suchá vážnost. Příběh není nic extra, ale drží si to slušnou zábavnost díky pěkným babám i krvavým efektům. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Presne ten druh 90's nostalgie a neobjektivne hodnotenie k tomu, ako to mám rád. Ale nemôžem inak. Opäť je to jeden z filmov, na ktorých som VHSkovo vyrastal, kombinácia pekelných anglických koreňov a odľahčenej americkej kazetovosti. Kto aspoň trošičku nezažil, nepochopí. Ale i tak...Opäť klobúk dole pred praktickými efektami, tie počítačové aspoň vyčaria nostalgický úsmev. Hlavná hrdinka krásna, vedľajšia postava detto, mnoho nezabudnuteľných scén(klubový masaker, kostol, budova na konci...). Hudba ako vždy geniálna. Posledný poriadny Hellraiser. Až človeku príde smutno, kde sa podeli takéto ambiciózne, veľkolepé projekty, napchaté úžasnými praktickými efektami. A kde sa podel talentovaný žánrový režisér Hickox, respektíve jeho skvelé hororové kúsky. Ach áno, stále môžeme siahnuť po peckách z našich archívov. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tentokrát sa režie chopil Anthony Hickox a nedopadlo to špatne naopak počíňal si velmi dobre i keď tento diel je už trošku akčnejší. Hneď na začiatku si kocku kúpi majiteľ baru ale je pokrytá soškou a potom zistuje že niečo vtom je. Po otvorený sa začínajú krvavé scény u ktorých sme zvyknutí ( pekne to rozbehol na diskotéke Pinhead krv striekala zo všadial). Nuda vôbec neprekypuje a po prvých dvoch častiach tu máme dosť solídne pokračovanie s trochou porciou gore. PS: Pinhead vtomto diely už nebude len na konci ale aj po celý film :). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, co se vztahem k filmu a názorem na něj udělá jak nostalgie tak místo, kde jej viděl poprvé. Hell on Earth je jediný díl série, který jsem viděl v kině (ono je to snad taky poslední díl série, který do kina šel) a mám i dojem, že je to úplně první díl série, co jsem viděl, notabene jako patnáctiletý. To prostě vyřeže hlubokou jizvu v mozku, která se jen těžce zaceluje. Dlouhou dobu jsem tento díl považoval za nejlepší. Dneska už si to nemyslím, ale přesto mě ten film pořád baví. Hellraiser nikdy nebyl o Pinheadovi a Cenobitech, ti, pravda, tvoří podstatnou část mytologie příběhu a příběhu vůbec, ale nikdy, ani před tím, ani po tom, to nebylo o nich. Taky nikdy nebyl Pinhead a Cenobité jasně záporné postavy. Až na tento díl (pravda, ještě jsem neviděl poslední díl). Může se to zdát jako negativní a ne moc dobrý postup, ale mě se to naopak líbí. Pinhead dostal volné pole působnosti, "vyrobí" si nové poskoky a nohsledy (Camerahead, Barbie a CD parádní, Terry cenobite nic moc), a začne si užívat. Masakr na diskotéce je pastva pro oči (ty kulečníkové koule z hlavy jen tak nedostanu), stejně tak Pinheadovo sebeukřižování v kostele ("já jsem cesta"), to je pro mě nejlepší scéna snad z celé série. Příběh, děj a zápletka nic moc, ale když je na scéně Pinhead a hláškuje, kvalitativně to jde nahoru. 4,5* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oproti pre mňa takmer dokonalým prvým dvom častiam cítim ústup z pozícií do béčkovejších vôd. V tom má ale čo robiť skôr zub času, v 1992 by mi asi masaker v podniku alebo zbytočne akčné (pred)finále nerobili problémy. Každopádne práve podobné veci ma pri prvých dieloch vôbec netrápili, keďže pôsobili komornejšie a atmosféricky hutnejšie. Inak stále veľmi solídne pokračovanie, ktorému škodí snaha o to priniesť niečo väčšie a bombastičkejšie, pretože Hellraiser má byť najmä nepríjemný, čo najtemnejší a bez náznakov akéhokoľvek nechceného humoru. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Poté, co Joey uvidí v televizi falešné zprávy, zavolá Docovi, aby si zapnul televizi na kanál 12. Když Doc přepíná, můžete mimo jiné spatřit scénu z předchozího filmu režiséra Hickoxe Voskové muzeum 2: Ztraceni v čase. (HellFire)
  • Scéna ze staveniště na konci filmu se natáčela na půdě univerzity Wake Forest v Severní Karolíně. (HellFire)
  • Režisér Anthony Hickox se ve filmu objeví jako voják ve Vietnamu. (HellFire)

Reklama

Reklama