Reklama

Reklama

Přihrávka

(festivalový název)
  • Velká Británie The Pass
Trailer 1

Obsahy(1)

Noc před zápasem, jenž rozhodne o jejich budoucnosti, se pro Jasona (Russell Tovey) a Adeho změní z macho hrátek ve spodním prádle do něčeho více. O pět let později je Jason fotbalová superstar s odcizenou ženou, dětmi a bulvárem, který je mu pořád v patách. Za dalších pět let, v dalším hotelovém pokoji, má intenzivní drama o vnitřní homofobii ve vrcholovém sportu poslední šanci na branku. (Febiofest)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (11)

dhejbal 

všechny recenze uživatele

Hrozně bych chtěl být u toho, když na tenhle film přijdou fotbaloví fanoušci z tvrdého jádra v domnění, že děj bude opravdu o fotbale… Mě samotného otrávilo, že problematika, kterou jsem očekával, byla nastíněna opravdu v hodně hrubých obrysech. Jinak to byla hlavně přehlídka spoře oblečených hlavních hrdinů… ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* nijak výjimečný film o vyrovnávání, teda spíš nevyrovnávání s vlastní menšinovou sexualitou vyzdvihuje nahoru maximalně hlavní herecká dvojice. Připravte se na zejména konverzační drama, které se odehrává jen ve 3 interiérech. Pro někoho to tedy můžeme být velká nuda bez příběhu, ale já si z něho odnáším uspokojující zážitek především díky intenzivním a přesvědčivým hereckým výkonům. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tři noci v hotelu, v rozmezí 10 let, pokaždé dramatická situace, která výrazným způsobem posune život jednoho nejprve nadějného, pak slavného, nakonec upadajícího fotbalisty. Hrají celkem jen 4 herci, všichni ale skvostně, na dřeň. Řekla bych, že hrají velmi „neherecky“, spíše opravdu reálně. Co se načne na začátku, se po 10 letech dokončí a opět je film spíš opisem života než jeho uměleckou podobou. Vzhledem ke stísněnému a vyumělkovanému prostředí hotelového pokoje se nedá očekávat žádná velká akce, napětí je více v dialozích, které jsou hodně otevřené, a přitom zároveň i dost skrývají. Pro tuhle „ukecanost“ není film pro každého, mně ale sednul. SHRNUTÍ: Ne každý si troufne otevřít všechny dveře. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Film s unylým zpracováním, které nevím, zda bylo záměrem či jen východiskem z nouze (mohlo by se hned přenést na divadelní prkna), mě zaujal především netradičním tématem z vrcholového fotbalu a dále zjevem obou herců, který tu celkovou mírnou nudu ovane čerstvým přitažlivým vánkem a dobrým hereckým výkonem Rusella Tovey, který v pětatřiceti ztvárnil hlavní postavu Jasona v letech 19,24 a 29ti let ... Na film jsem se díval podruhé a musím rozhodně zvýšit hodnocení za herecký výkon (výborný) a o jeden bod za zpracování. Tato "divadelní hra" ve třech hermeticky uzavřených pokojích (jako obraz i toho, co se děje uvnitř mužů a jejich životů navenek pod drobnohledem sdělovacích prostředků a fanoušků) se mi začíná čím dál více líbit ... 51066 ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Ztělesnit stísněnost potlačované sexuality do klaustrofobického světa hotelových pokojů není příliš objevným způsobem, jak se parabolicky popasovat s homosexualitou ve vyšších sférách společnosti. Uvězněný Jason tu fňuká v kontrastu k Ademu, který se ze zlaté klece dostal ven, za těžké záclony a neprodyšně uzavíratelná francouzská okna, která v The Pass těžce divadelně hrají hlavní metaforickou roli. Nic víc než zfilmovaná divadelní hra otrocky následující tři akty, která nedokáže myslet mimo zajeté koleje a funguje jen jako nosič na bezkonkurenční výkon Russela Toveyho, do detailu nacvičený už na prknech, a skvělou jednoaktovku Lisy McGrillis. Záznam originálu by posloužil stejně dostatečně. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama