foto

Russell Tovey

  • nar. 14.11.1981 (36 let)
    Essex, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anglický televizní a divadelní herec Rusell George Tovey se narodil 14. listopadu 1981. Hraní se začal věnovat už jako dítě a první televizní roli získal v roce 1994 v seriálu MUD. Později začal studovat hereckou školu, ale byl vyhozen poté, co odmítl roli ve školním představení ve prospěch profesionální práce.

Roku 2004 přijal roli ve hře Alana Bennetta THE HISTORY BOYS, v níž setrval několik let a dostal se s ní i na Broadway, do Austrálie či Hong Kongu, a nakonec si ji zopakoval i ve filmové adaptaci.

Nejvíce se proslavil rolí vlkodlaka George v seriálu BBC BEING HUMAN, kde působil od roku 2008 do roku 2012. Diváci jej také mohou znát z veleúspěšného seriálu SHERLOCK, kde si zahrál roli Henryho Knighta v epizodě THE HOUNDS OF BASKERVILLE. Dodnes působí v řadě televizních seriálů.

Tovey se věnuje i psaní her a filmových scénářů a netají se tím, že je gay a že jeho rodiče s tím měli problém, aby tak pomohl mladým gayům smířit se se svou orientací.

Romana "nineweh" Bičíková

Herecká filmografie

Filmy

2017 Angels in America Part One - Millennium Approaches (divadelní záznam)
Angels in America Part Two - Perestroika (divadelní záznam)
Hroch
2016 Hledání (TV film)
Mindhorn
Přihrávka
2015 Stick Man
2014 A zase ti Mupeti!
Blackwood
Effie Gray
Pride
2012 Chcete být piráty?
Chňapáci
In Love with Wilde (TV film)
Is This a Joke?
Piráti!
Tower Block
2011 Lady Grey London
2010 Huge
Words of the Blitz
2009 Pán času: Konec času - 2. část (TV film)
2008 Slečna Marplová: Vraždit je snadné (TV film)
2007 Pán času: Plavba zatracených (TV film)
2006 Šprti
2005 Mesiáš 4: Božská komedie (TV film)
O mé rodině a jiné zvířeně (TV film)
2001 Císařovy nové šaty
2000 Anchor Me (TV film)
1998 Mrs Bradley Mysteries: Speedy Death, The (TV film)

TV seriály

2017 Quantico (TV seriál)
KUMONK (S02E18)
ODYOKE (S02E17)
MKTOPAZ (S02E16)
další epizody (9)
Supergirl (TV seriál)
Crisis on Earth-X (S03E08)
2016 Noční recepční (TV seriál)
Epizoda 1 (S01E01)
Quantico (TV seriál)
CLEOPATRA (S02E09)
ODENVY (S02E08)
LCFLUTTER (S02E07)
další epizody (9)
2015 Drunk History (TV seriál)
Vykázáni (TV seriál)
2014 Hledání (TV seriál)
2013 Dům podezřelých (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Talking to the Dead (TV seriál)
The Job Lot (TV seriál)
2012 Mike rytíř (TV seriál)
Playhouse uvádí (TV seriál)
Walking the Dogs (S01E08)
Sherlock (TV seriál)
Psisko baskervillské (S02E02)
Cena za lidskost (TV seriál)
Eve of the War (S04E01)
2011 Cena za lidskost (TV seriál)
The Wolf-Shaped Bullet (S03E08)
Though the Heavens Fall (S03E07)
Daddy Ghoul (S03E06)
další epizody (8)
2010 Him & Her (TV seriál)
Mongrels (TV seriál)
Cena za lidskost (TV seriál)
All God's Children (S02E08)
Damage (S02E07)
In the Morning (S02E06)
další epizody (8)
2009 Cena za lidskost (TV seriál)
Bad Moon Rising (S01E07)
Where the Wild Things Are (S01E06)
Another Fine Mess (S01E05)
další epizody (6)
2008 Ashes to Ashes (TV seriál)
The Smoking Gun (S01E05)
Cena za lidskost (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Malá Dorritka (TV seriál)
Mutual Friends (TV seriál)
2007 Comedy Showcase (TV seriál)
Gavin & Stacey (TV seriál)
2006 Annually Retentive (TV seriál)
2005 Pán času (TV seriál)
2003 Coming Up (TV seriál)
Servants (TV seriál)
William and Mary (TV seriál)
2002 Ultimate Force (TV seriál)
2001 Hercule Poirot (TV seriál)
Zlo pod sluncem (S08E01)
1999 Holby City (TV seriál)
Hope & Glory (TV seriál)
1998 Mrs. Bradley Mysteries, The (TV seriál)
1996 Tichý svědek (TV seriál)
1994 Mud (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)
1967 Look and Read (TV seriál)

Dokumentární

2012 Sherlock Uncovered

TV pořady

2012 Just a Minute (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace