Reklama

Reklama

Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Kouzelné království Lucis je domovem posvátného krystalu, na který si již dlouho brousí zuby výbojné impérium Niflheim. Král Regis z Lucisu (Sean Bean) na obranu krystalu vysílá elitní jednotku vojáků Kingsglaive v čele s Nyxem (Aaron Paul). Vojenská přesila impéria je ale obrovská a král Regis je postaven před kruté ultimátum – musí oženit svého syna, prince Noctise, s princeznou Lunafreyou z Tenebrae (Lena Headey), kterou Niflheim zadržuje, a navíc se musí ve pospěch impéria vzdát svých území. Přestože se král podvolí, brzy je zřejmé, že se impérium nezastaví, dokud neuskuteční své ďábelské plány až do konce. Jen vojáci Kingsglaive můžou svět zachránit před imperiální hrůzovládou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Recenze (121)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Vizuálně dechberoucí, akčně obstojné, zasazením japonské (tedy svým způsobem originální, ale záleží kolik má člověk nakoukáno), postavami spíše unylé, příběhově.. No má to jistě potenciál a celá ta "hra o trůny" a pletichy tajných agentů byly zajímavé, ale nakonec se to stejně svrhne v exploze a vizuální obžerství. Proti čemuž nic nemám, ale ta variace na Minatův Hiraishin, na které je postavená veškerá akce mohla být choreograficky zvládnutá zábavněji. Ale hlavní problém bude asi v tom, že mě nezaujaly postavy. Anglický dabing na špičkové úrovni, ale Lena Headey byla na Lunu trochu stará (resp. nedokázala změnit hlas tak, aby Luně seděl). Prostě průměr, maximálně mírný nadprůměr. 6/10 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jak je u Final Fantasy zvykem, opět to jsou vizuální orgie. Místy je z filmu cítit i silná zápletka a monumentální dějové zvraty. Jenže já se v tom ták ztrácel. Ta jména, rody, tituly, no a byl jsem v čudu. V samotném závěru (ale asi už i dřív) jsem to měl stejně tak při akci, kdy létají malí hopíci a megaobří hopíkové. Možná se v tom někdo vyzná, ale já teda moc netušil, která bije, komu kdo bije, komu upadla ruka atd. ()

Reklama

Greenpeacak 

všechny recenze uživatele

Bolo to... divné. Frajeri v lesknúcej sa zbroji zdvíhajú telefónne mobily, vo svete mágie a chodiacich démonov používajú lamborghini, bilboardy, číňanky a chodia na turecký kebab či šašlik. Silne urbanizované mesto je vlastne stále ľudoprázdne, scény sú divne zostrihané a super premakaná animácia sa tu premrhala na 1,5 hodiny statických dialógoch. Dačo tam nepasovalo. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Pokud patříte k hráčům počítačových her a chystáte se na FinalFantasy XV, doporučuju jako první shlédnout tento film, který předchází samotné hře a poté jak hra tak film dávají větší smysl a více vás obě díla zaujmou. Poté doporučuji hráčům nehnát se za dokončením hry...zkuste napřed ukončit "né" všechny questy a sidequesty. Pro filmové fandy platí toto...i přes the whole CGI film jde o neskutečnou podívanou! Kvalita animace se blíží realitě! Ta technika je neuvěřitelná. A film jako takový, pokud budu nezaujatý, je někde na 4*. Je to taková akční pohádka o vítězství dobra nad zlem. Já, jakožto fanda FF přidávám jednu * za nostalgii. A mimochodem, Sean Bean zase umře....to už není spoiler :-D ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Neviem hodnotiť. Zaujímavý príbeh. Otrasné dialógy elitnej skupiny. Zároveň zaujímavé slovné hračky dvoch politických lídrov. Super animácia, ale čudná akcia. Akčný začiatok a mega akčný koniec. Ale pomalý a domotaný stred. Postavy sa vydarili graficky ale extra sympatické nie sú. Film točili Američania s Japoncami ale ani jedna kultúra do toho nedala to najlepšie zo seba. Každopádne keď sa za pár rokov natočí ďalší Final Fantasy verím, že okrem animácie sa zlepšia aj iné filmárske aspekty. niečo na hranici 3 a 4*. Dám nižšie lebo dnes sa veziem na trojkovej vlne. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Film je souběžný s příběhem hry "Final Fantasy XV". Mapuje začátek celého konfliktu mezi královstvím Lucis a imperiem Niflheimem. Hra a film se v příběhu navzájem doplňují. (UncleMorty)
  • Ve filmu se objevuje Audi TT, i přestože se jedná o zcela fiktivní svět. Hodně dalších konceptů vozidel, které se ve filmu objeví, jsou dle reálné předlohy. Je to poprvé, co ve světě Final Fantasy vidíme stroje ze skutečného světa. (UncleMorty)
  • I přesto, že je film zasazen ve zcela fiktivním světě, lze v něm najít velké množství log a značek, které existují ve skutečnosti. Na náměstích tedy často vidíme loga firem jako je: Beats, Japan Airlines, Audi, Solid Stone a samotného Square Enix. (UncleMorty)

Reklama

Reklama