Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Speciální průzkumná jednotka s krycím názvem Hvězda přechází frontu, aby přesně určila pozice a sílu nepřítele. Rozkaz je jasný. Přejít pod krycí dělostřeleckou palbou frontu, vyhnout se kontaktu s nepřítelem a zjistit o připravovaném fašistickém útoku co nejvíce. Což je v týlu nepřítele, který připravuje mazaný tah a jehož slídící psi větří pach protivníka, úkolem nad lidské možnosti. Strastiplné drama sovětských průzkumníků tak vrcholí v působivém finále. V životě průzkumníka totiž platí jediné pravidlo – být neviditelný, nebo být zabit. Hvězda je celovečerním filmem, který moderní formou vrací ruskou válečnou kinematografii zpátky do hry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…A VOLACÍ ZNAK SKUPINY JE ,,HVĚZDA“..... /// Káťa je u spojovací roty novickou, ale to ji nemůže zabránit, aby ji okamžitě po tom, co uzře poručíka Travkina, nezačala svrbět. Ale má smůlu. Rozkaz zněl jasně a ,,Tráva“ už formuje skupinku na vejlet k Němcům (jeden je chytrej, jeden umí střílet, ten zas německy šprechtí, tohle silák je….šak jako v životě). Děvočka kouká láskyplně na hvězdy a chlapci naštěstí) vyrážej do akce. (takže láska přes radiostanici…(píchání nahradilo pípání)). Úvod je pryč a máme tady rozumný válečný drama 7mi průzkumníků, dávkující přiměřený napětí ze situací, který je zákonitě v týlu nepřítele musej potkat. Nechybí ani kus toho válečnýho (a ruskýho) patosu, ale člověk aspoň zjistí, že měl ty kluky rád. A třeba si ani nevšimne menšího rozpočtu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal v roce 1947 Emmanuil Genrikhovich Kazakevich číst nebudu. 2.) Rád se seznámím s borci vyznamenanými řádem Vlastenecké války. 3.) Trénink mám úspěšně za sebou, přišel čas vyrazit do akce! /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Reiner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu byl nadstandard od našich východních přátel. A povedlo se to na jedničku. Hodnotil bych čtyřmi hvězdami, ale třešničkou na dortu byla zmínka o Češích. Skvěle natočeno. I když chybičky by se našly (např. nepřesné německé uniformy apod.) a přeci to jen není Hollywood, tak pro milovníky historie, techniky a všeho tohoto prostě bááááájo! ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný remake starého sovětského filmu (z kterého jsem kysi viděl poledních cca 20min.). Samozřejmě obsahuje všechny základní chyby ruskéhoválečného filmu - až debilně veselá postavička, jednoduchá milostná linka a laciný patos - to vše je skvěle zakryto bezchybným řemeslným zpracováním a občasnou citací starých ruských válečných filmů (někdo tu zmiňoval "divný" záběr z letadla - tak to je ono i když si nejsem jist konkrétním filmem) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Po revoluci je to můj první ruský válečný film,který jsem viděl! Vcelku se povedl. Bojové scény jsou natočené dobře,tady námitky nemám.Všichni ti, kteří jste zažili to,jak nás za komunistů krmili sovětskýma válečnýma filmama,mi dáte za pravdu,že jedno se nezměnilo vůbec. Jak tehdy,tak teď je to ta neuvěřitelná naivita,ten patos v dialozích v těchto filmech.Někdy to působí až legračně a kazí to celkový dojem.Film je dívatelný,ale kdybych jej neviděl,nic by se nestalo. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Celistvosťou mi Hviezda pripomína starý japonský Hlas padlých študentov (1950), kde základnou syntézou duševnej strasti je domáce obyvateľstvo a ich utrpenie (až teraz sa dozvedám, že ide prakticky o remake). Nehľadiac na obete i tábory znepriatelených skupín nesie vojna jedno univerzálne posolstvo : zomrieť nechce nikto. Ak by som sa odosobnil od percepčnej spätosti sprevádzajúcich obete i pozostalých, dielo vyniká depresívnou modálnosťou i spoločensko-súdržnou cestou naprieč peklom, blízkej sociálnemu realizmu, ktorou sa v starých štruktúrach ruskej školy promenádovalo ako na bežiacom páse. Z tohoto aspektu mi príde rafinovanosť výkladu v miernom rozpore s tým, akým spôsobom mám film intenzívnejšie vnímať. Pretože Ejzenštejnova koncepcia nefunguje a nie je v tom ani esteticko šokantný Elem Klimov. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama