Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (554)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Společně s Barony je tohle nejlepší komedie u nás v Čechách. Ze začátku perfektní hra, ke konci sice trošku ztrácí, ale i tak perfektní. Hlášky typu: "když vona má bráchu strašnýho vola." a mohl bych jich jmenovat z fleku hned několik, jsou dokonalý. A protože Kouba v podání Langmajera a Roden v roli kapitána se o ně starají s největší grácií, tak mají můj největší obdiv. Jedna z mála českých komedií na kterou se vždy rád podívám. Nechápu proč v tom všichni vidí pouhou "náborovou atrakci", asi se holt nechtějí bavit a je to jen jejich smůla ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapila do očí bijící filmařská nekvalita tohoto snímku. Amatérská kamera, otřesný střih, nenavazující scény bez jakékoli dějové kontinuity, na takovou taškařici podivně dramatická hudba a nepříliš fungující a stále dokola se opakující vtipy ("už žádné ženské Kouba!" ha ha ha). Z oblíbeného českého podžánru vojenských filmů je pro mě tenhle jeden z nejhorších, takže mě poněkud udivuje to mohutné sedmdesátipětiprocentní hodnocení, kterého se mnohdy nedočkají ani mnohá mistrovská díla. ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Houby propaganda, že je to náborový dílko je vedlejší problém. Ten hlavní je, že je to film absolutně o hovně. Nejdřív se tam bůhvíproč asi hodinu nahánějí v rámci cvičení, aby v závěru přišla na nic nenavazující subzápletka s kapitánovou sestrou. Jediný důvod, proč mě během těch 85 minut nepřemohl spánek, byla Hapkova hudba, která sice omílá sotva dvě melodie, ale na rozdíl od příběhu Milana Kouby je alespoň chytlavá a z těch nepříliš zručně natočených a příšerně sestříhaných akčních scén dělá relativně obstojnou pasáž. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Mladýho Langmajera a Rodena v tomto filmu je radost sledovat. Úžasný film z prostředí československé armády, který vyniká především trefnými dialogy a humornými situacemi, které jsem si zapamatoval hned, když jsem to viděl poprvé. A to cvičení, sakra to byla paráda. Československý vojenský kult, na který se podívám kdikoliv, a který mě kdykoliv pobaví. Kouba, Tuma, Šlapetka a spol. 100%. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pokud zde někteří nerozdýchali tuto skvělou komedii, která je pro mne především dobrou zábavou, nikoli agitačním videem, pak je mi jich upřímně líto. Asi by se měli zamyslet nad dalšími skvělými kusy z oblasti militaristických filmů české tvorby a okamžitě jim dát všem odpad. Roden, Langmajer a snad i Jandák, zde mají velmi silné scény. Když to ale shrnu, je film celkově prošpikován legendárními hláškami, které mi utkvěly v paměti. Nezapomenutelný pozitivní zážitek, který si nikdy nenechám v televizi ujít. 90% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Natáčelo se v Mníšku pod Brdy, Zadní Třebáni, Klatovech, Lysé nad Labem, Ondřejovicích a Karlštejně, kde byl filmován most přes Berounku. (M.B)
  • Při ranním nástupu, když Kouba (Jiří Langmajer) vyskakuje z okna, vbíhá do pokoje bez baretu. Během výskoku z okna ale už má baret nasazený. (Mr.Hudson)
  • Ve filmu se objevily mažoretky chebského Městského dechového orchestru. (lexa.k)

Reklama

Reklama