Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Jack Cates zasahuje u benzinové pumpy, přičemž dojde k zastřelení jednoho muže a nakonec k výbuchu celé čerpací stanice. Musí se pak zodpovídat před komisí a hrozí mu vězení. Pravda může vyjít na povrch, pokud se mu podaří najít drogového bosse Eismana, a tak se okamžitě pouští do pátrání. Navštíví ve vězení Reggieho, který byl s Eismanem zapleten, a snaží se ho přesvědčit ke spolupráci. Marně. Po propuštění však Reggie usoudí, že bude rozumné spojit s Jackem síly, protože na něj čekají najatí zabijáci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"V každém případě jste měl štěstí !! Ale necháme si vás tu přes noc na pozorování.." - "No, tak to teda né !! Ani omylem !! Já a můj hematom jdeme domů !!" ;) Ačkoliv v kontextu s první Osmačtyřicítkou už rozhodně, co do kvality, jedeme z Kopce - Viďte, pane režisére ?! ;) - pořád se ještě jedná o velmi slušnou zábavu s ještě ani náhodou otravným Eddiem Murphym, kterého už až příliš dlouho snesu tak maximálně coby hlas Oslíka ze shrečí kvadrilogie.. V souvislosti s touto smutnou skutečností by zřejmě vůbec nebylo na škodu rozklíčovat příčiny stále trvající okružní jízdy téhle kdysi veliké ikony Hollywoodu, výborného komika i hvězdy akčních filmů na naprosté dno a ještě hlouběji.. Nebo by to bylo stejně zbytečné jako hledat vysvětlení faktu, proč učebnicový alkáč Nick Nolte, zde ještě drsný jako šmirglpapír, stále více připomíná Marlona Branda v donjuanské romantice na sklonku jeho života ?? Smutné.. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování osudů drsného detektiva Jacka Catese a podvodníčka Reggieho Hammonda se odehrává několik let po událostech v předchozím snímku a co čert nechtěl jisté okolnosti tyto dva opět svede dohromady. Dá se vůbec něco nového očekávat? V podstatě ne, neboť v nápadu dát dohromady takto rozdílné povahy byla už minule laťka nasazena dosti vysoko, a tak to, byť už zkušený, režisér Walter Hill rozhodně neměl jednoduché. Viditelně ale do toho dal všechno. Je tu více humoru i akce a i když veškerý potenciál námětu je už provařený, dá se tento počin považovat za přijatelný. Tvůrci si s charaktery obou postav krapet pohráli a to tak, že jim je prohodili. Detektiv Cates jako by ztratil své dovednosti a naopak Hammond jako by je získal. U užvaněného mukla dosti podivný fakt, ale jelikož se jedná o pouhý popkornový zábavný film, tak nakonec proč ne. Stojí za to se na to podívat. Jsou tu velice dobré akční scény a vkusné hlášky hlavně z úst Reggieho Hammonda. Nick Nolte a Eddie Murphy opět spolu a opět v těch nejdrsnějších situacích. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cates coby policejní drsňák s pár kilečky navíc a k němu černý mlynář Hammond, co jen mele, mele a mele - jak říká plakát, hoši jsou zpátky ve městě.. S přehledem natočená akce, princové vedlejších rolí podobných kousků (Brion James, Ed O´Ross), Hornerovy fujary (nebo co to je) z Komanda a viditelné zjizvení Hillova díla brutálním sestříháním pár dnů před premiérou. Přes to všechno nesmírně oceňuji, že další Další dva dny byly producenty vyškrtnuty z kalendáře a ten zloděj zapalovačů konečně zavře hubu.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Někdo má rád buddy movies a někdo zase ne. V 80 letech a ještě na začátku 90 let se s nimi roztrhl pytel. Tohle pokračování akčního hitu Waltera Hilla 48 hodin má všechny znaky typických snímků o dvou parťácích, kteří se nezklamou, občas se poškorpí, ale navzájem se podrží. Mě tohle pokračování bavilo a bylo lepší než jednička, hlavně zde bylo hodně akce, výbuchů, přestřelek i nečekané zvraty se dostaly ke slovu. Když je to thriller, tak má být akční a napínavý, a tyhle atributy tenhle film má. A má také Nicka Nolteho a Eddieho Murphyho a v jejich společnosti se divák určitě nenudí, A tak inspektor Jack Cates musí opět spojit síly s užvaněným Reggiem, aby vyřešil komplikovaný případ. Tohle byla pekelná jízda, které se už dneska netočí. A možná je to škoda. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V dnešní době příjemný návrat do 80. let. Nekomplikovaný film se spoustou známých klišoidních výkřiků typu : "Zabiju tě Eismane." nebo třeba "Dneska mám špatnej den." Vcelku přijatelné pokračování v žánru Buddy movies. Dvojice motorkářů vypadá náležitě drsně, škoda že nedostali větší prostor pro své řádění. Nikoho nemůže překvapit že hudbu pro film složil James Horner. Ty zvuky Komanda a Rudého horka prostě nejdou ignorovat. 50% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Nicka Nolteho možno vo filme vidieť s pár kilogramami naviac, čo u neho nie je zvykom. Hmotnosť musel nabrať kvôli úlohe v snímke Q & A (1990) a keďže medzi natáčaním oboch filmov bola iba malá časová medzera, nestihol schudnúť. (m.a.t.o.)
  • Film měl původní délku 145 minut, poté ho zkrátili na 120 minut a nakonec ještě o dalších 25 minut. Z filmu tak úplně zmizela postava policejního šéfa Hadena (Frank McRae), který je vidět jen v pozadí scény z policejní stanice. Ben (Brion James) má znatelně menší prostor. James krátce před uvedením filmu do kin neskrýval rozčarování a, i když není jisté, jestli to byl tento jediný důvod, jedná se o jeho poslední spolupráci s režisérem Walterem Hillem. (Fenk)
  • Producenti uvažovali o natáčaní ďalšieho pokračovania, no to sa nikdy neuskutočnilo. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama