Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Jack Cates zasahuje u benzinové pumpy, přičemž dojde k zastřelení jednoho muže a nakonec k výbuchu celé čerpací stanice. Musí se pak zodpovídat před komisí a hrozí mu vězení. Pravda může vyjít na povrch, pokud se mu podaří najít drogového bosse Eismana, a tak se okamžitě pouští do pátrání. Navštíví ve vězení Reggieho, který byl s Eismanem zapleten, a snaží se ho přesvědčit ke spolupráci. Marně. Po propuštění však Reggie usoudí, že bude rozumné spojit s Jackem síly, protože na něj čekají najatí zabijáci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Hodnotím poté, co jsem první díl zatím neviděl, takže nemůžu srovnávat, a samostatně tento film nedopadá nijak špatně. Sice ničím nevynikne, nezapsal se do dějin filmu, ale pobaví. Mně aspoň jo. A pokud je, jak mnozí říkají, horší než "jednička", pak první film, až ho uvidím, ohodnotím nejspíš o stupínek výš. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Taká klasická krimi byddy movie, ktorá sa príliš nehrá na komédiu a ponúkne síce občas nejakú hlášku (iba Murphy), ale vraždí sa vo veľkom a berie sa viac menej vážne. Nesmie chýbať korupcia na polícii, prekvapivé zistenie, kto je Ájsmen, čiže ten, kto stojí za všetkým. Ubehne to rýchlo, akcie je tak akurát, ale príbeh je totálne zameniteľný a od finále by jeden čakal viac, než len prestrelku v nočnom podniku. Ak by išlo iba o predohru k výživnejšiemu finále a film by tak bol o 15 minút dlhší, asi by som bol spokojnejší. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V dnešní době příjemný návrat do 80. let. Nekomplikovaný film se spoustou známých klišoidních výkřiků typu : "Zabiju tě Eismane." nebo třeba "Dneska mám špatnej den." Vcelku přijatelné pokračování v žánru Buddy movies. Dvojice motorkářů vypadá náležitě drsně, škoda že nedostali větší prostor pro své řádění. Nikoho nemůže překvapit že hudbu pro film složil James Horner. Ty zvuky Komanda a Rudého horka prostě nejdou ignorovat. 50% ()

Chema4 

všechny recenze uživatele

Another 48 hrs. je naozaj len ďalších veľmi zbytočných 48 hodín toho, čo som už raz videl v roku 1982, len o level nižšie. Prepad kvality je tento krát markantný, a všetko čo dokonale fungovalo v jednotke, sa tu tak nejako zadrháva, či už sú to pokusy o "vtipne hlášky", alebo akčne scénky, či príbeh, ktorý sa snaží až moc na silu šokovať zvratom, dokonca aj duo Murphy/Nolte hrajú ako z donútenia, ako keby ich to ani nebavilo, ako keby aj oni dvaja už pri natáčaní tušili, že sequel nedosahuje kvalít jednotky, a tak to v podstate aj celé dopadlo. Avšak film v kinách uspel, mal skvelú tržbu, aj keď si myslím že je to vďaka svojmu výrazne kvalitnejšiemu predchodcovi, svojmu mladšiemu bráškovi. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Po aktuálním shlédnutí musím přidat hvězdy. Film se nesnaží být novátorským, naopak žije ze zavedených klišé akčních buddy movies. CO ovšem musím vyzdvihnout, je snaha o zakomponování problému zkorumpovanosti a zkorumpovatelnosti policie. Eddie Murphy, tehdy ještě herec, se pro roli Reggieho narodil Walter Hill zaslouží poklonu za natočení starosvětského filmu, který klade důraz na hrdiny a ne na počítačový vizuál. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Nicka Nolteho možno vo filme vidieť s pár kilogramami naviac, čo u neho nie je zvykom. Hmotnosť musel nabrať kvôli úlohe v snímke Q & A (1990) a keďže medzi natáčaním oboch filmov bola iba malá časová medzera, nestihol schudnúť. (m.a.t.o.)
  • Pero s vyzliekajúcou sa ženou, s ktorým sa Cates (Nolte) hrá, sa objavilo aj v inom filme Waltera Hilla, Extrémny predsudok (1987). (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 3. januára do 18. apríla 1990 v Kalifornii a Nevade. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama