Reklama

Reklama

Rabbit Proof Fence

  • Austrálie Rabbit-Proof Fence (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Filmový příběh je natočen podle skutečné události. Odehrává se v roce 1931. Tři malé míšenky, byly uneseny z domova, aby je ve sběrném táboře připravili pro život mezi "bílými". Statečná Molly se ale rozhodne této budoucnosti vzepřít a společně s Daisy z tábora utečou. Vydají se na nebezpečnou cestu dlouhou 1500 mil, s domorodým stopařem ve službách státu v patách a jen s malou nadějí na přežití před sebou ... "Policajt přišel a vzal Gracie, Daisy a mne, Molly. A dali nás tam. Do tábora. Řekli, že nemáme mámu. Věděla jsem, že nemají pravdu. Utekly jsme. Byla to dlouhá cesta. Bylo nám jasné, že když najdeme plot, ten RABBIT - PROOF FENCE, že se dostaneme domů." K silně emotivnímu dojmu z filmu přispěje i dokumentární závěr. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Filmpub.cz (Petr Hrnčíř)

"Film s hlubokým významem o nedávné australské historii líčené na osudu tří malých dívek. Moc pěkná podívaná s přiměřenou dávkou dobrodružství a emocí. Film o plotu proti králíkům a o útlaku Aboriginals v Austrálii dvacátého století. Autoři nezachytili revoluci národa, nýbrž revoluci tří malých…"

Filmweb.cz (Petr Cífka)

"Phillip Noyce natočil na své poměry velmi dobrý snímek, který však ve srovnání se svými konkurenty zůstává jen průměrně zdařilou pohádkou, kterou sráží neschopnost tvůrců udržet strhující tón vyprávění od začátku do konce. Je chvályhodné, že RPF okatě neždímá emoce z diváků, stejně tak je příjemné,…" více

Kinema.sk (Jano Hušták)

"Tragédia austrálskych Aborigines je veľká a náročná téma. Dá sa o nej natočiť nespočetne veľa filmov (tak ako existujú kvantá filmov o druhej svetovej vojne, pričom len zopár vystihuje jej podstatu). Rabbit-Proof Fence je jednoznačne klubový materiál, ktorý sa nepozerá ľahko a žiada si diváka…" více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Vyprávění se vyznačuje inscenační věrohodností. Proměnlivé, většinou vyprahlé přírodní scenerie jsou zbaveny jakéhokoli romantického nádechu, silně sugerují dojem všudypřítomné nevlídnosti. Noyce postihuje leccos z domorodé mentality (kterou běloši vnímají jako ohrožující!). Všimneme si, že…"

Reklama

Reklama