Columbo: Případ diplomatické imunity (TV film)
Columbo: A Case of Immunity
Columbo: Prípad diplomatickej imunity
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, 1975, 70 min
Ted PostHrají:
Peter Falk, Hector Elizondo, Sal Mineo, Kenneth TobeyObsah
Hassan Salah, první sekretář suarijského velvyslanectví v Los Angeles, zdemoluje společně se svým komplicem Rahmin Habibem vlastní kancelář, spálí důležité dokumenty a na zeď nastříká politická hesla. Poté zavolá bezpečnostního šéfa Youseffa Alafu, kterého na místě ubije. Následně se odebere na policejní oddělení, kde ho čeká jednání o bezpečnostních opatřeních ohledně chystané návštěvy krále jeho země.
Během schůzky obdrží smluvený telefonát od Habiba a předstírá, že telefonuje s Alafou. Bezprostředně po hovoru Habib vyhodí trezor do vzduchu, nasedne do auta, prorazí bezpečnostní bránu a ujede z místa činu.
Jako vždy se policie domnívá, že demolici na velvyslanectví má na svědomí skupina fanatických odpůrců režimu. Ale poručíku Columbovi neujde fakt, že trezor byl zničen až poté, co z něj byly vyjmuty střežené dokumenty. Rovněž nedává smysl, proč by měl mít Alafa svou pistoli stále zastrčenou za opaskem, když vetřelce během jejich řádění musel sám očividně překvapit. (oficiální text distributora)
Anthony
Columbo vyšetřuje zločin na ambasádě jakési arabské země a hlavní podezřelý (Elizondo) má diplomatickou imunitu a využívá všech možných prostředků jak Columbovi znepříjemnit život. To ovšem nezná Columba.(16.7.2003)
Boss321
Lehce nadprůměrný díl. Hlavní podezřelí jenž má diplomatickou imunitu zabraňuje Columbovi všeljak ve všetřování, ale poručík si najde kličku jak vraha usvědčit....(1.10.2007)
genetique
V priebehu hodinky toto zaujímavé vyšetrovanie nemá šancu nudiť aj napriek tomu, že vrah a jeho činy sú vopred známe a my len sledujeme Columbovo vyšetrovanie. Navyše Peter Falk je klasa, na jeho štýl stvárnenia Columba sa mi vždy dobre pozerá. Taká malá príručka ako správne vystupovať pred kráľom. 75%.(21.12.2007)
sud
Opravdu povedený díl se snad nejnebezpečnějším Columbovým protihráčem, který sice neoplývá vysokou inteligencí, ale má velikou moc. Poručík si ale poradí :-). 85%.(4.7.2010)
MM_Ramone
Jeden z mojich najobľúbenejších televíznych inšpektorov znova v akcii. Musí objasniť násilnú smrť na ambasáde fiktívnej arabskej krajiny Suarian. Ani diplomatická imunita nepomôže podlému vrahovi, pred tým aby ho poručík los angeleskej polície Columbo usvedčil z úkladnej vraždy kolegu na veľvyslanectve v Spojených Štátoch Amerických. ***(16.2.2011)
Hunt
HUDBA: Bernardo Segall(22.1.2007)
ClintEastwood
Cizí kultura, jiné zvyky, jiná mentalita. Pro Columba ovšem žádný problém a tak si vyšlápne i na vysokého úředníka Suarijského velvyslanectví. Nadprůměr a příjemné oživení z atraktivního prostředí.(24.11.2009)
cheyene
Charismatický záporňák + Columbo ve smokingu + úsměvné okamžiky + zajímavé prostředí + diplomatická imunita vraha + závěrečné usvědčení - nezajímavá vražda - nezajímavé alibi = 4*(9.10.2011)
MMR
Můj nejoblíbenější díl, prostě pecka =)(3.6.2012)
Šandík
Nadprůměrný díl, velice dobře promyšlený a tentokrát dokonce prakticky bez jediného logického zaškobrtnutí. 80%(12.11.2011)
lekr
Námět je sice výborný ale celá tahle epizoda mi nějak nesedla..Columbo byl sice výborný ale ale Hector Elizondo rozhodně mu nebyl důstojným protihráčem a jeho nevýrazný výkon to celé nějak zkazil...velká škoda...(24.11.2009)
Colonist
Columbo je konfrontován s arabským světem a zase se chová jako slon v porcelánu, tudíž má epizoda mnoho humorných míst. Ta arabská role Hectoru Elizondovi výborně sedla a Columbo nakonec vraha chytře sám donutil k přiznání.(4.1.2008)
5150
Tento díl a týká se to i samotné pointy, je protkán spoustou vtipných momentů, které jdou povětšinou na účet Columba. Jinak v roli záporáka můžeme vidět známého herce Hectora Elizonda.(9.5.2006)
shantim
Zajímavý případ, trocha exotiky a Columbo se nabaští v kuchyni pro krále. 75% hvězdiček(5.7.2009)
Master19
Jediný Columbo, ve kterém je k vidění dokonalá vražda, což sám poručík uzná. Kupodivu však vrah bez trestu nezůstane.(16.12.2007)
panlorenc
viz komentář "Columbo" (TV seriál)(14.4.2008)
zdeny99
Tentokrát o něco slabší Columbo, což je z části způsobeno tím, že od začátku známe vraha a divák jen čeká na to, jak Columbo případ vyřeší.(15.2.2011)
Šimpy
Hectora Elizonda mám zkrátka rád.(6.6.2007)
pravo
UŽ TO CHÁPEM, MAL SEM BYŤ POSLANÝ KAPITÁN COLIMOR. POPLIETLI VAŠE MENÁ. V dôsledku vraždy na suarijskom veľvyslanectve Columbo spoznáva inú kultúru a zároveň diplomaciu. Poručík zhromaždí rôzne indície svedčiace v neprospech vraha, ale získať nezvratný dôkaz sa mu nedarí. Všetko komplikujú aj ďalšie nepríjemnosti a to návšteva kráľa, zahranično-politická intervencia do prípadu a diplomatická imunita páchateľa. Najvtipnejšia pasáž filmu je určite, keď sa poručík objaví v smokingu na záhradnej slávnosti na počesť príchodu kráľa ( pruhované nohavice, šampanské). TRADÍCIE MAJÚ SVOJE MIESTO, HASSAN, ALE MUSÍME SA UČIŤ ŽIŤ V TOMTO SVETE AKO OSTATNÍ. NEMôŽEME BYŤ SLEPÍ K ZMENÁM, KU KTORÝM NAOKOLO DOCHÁDZA.(6.11.2007)
DocBrown
Na tomhle dile byl asi nejlepsi ten osvicensky kral, jinak prumer.(13.7.2009)
Související
- Columbo: Columbo má rád noční život (TV film) (2003)
- Columbo: Vražda s příliš mnoha notami (TV film) (2000)
- Columbo: Popel popelu (TV film) (1998)
- Columbo: Vražedné stopy (TV film) (1997)
- Columbo: Podivní spojenci (TV film) (1995)
- Columbo: Columbo v přestrojení (TV film) (1994)
- Columbo: Motýl v šedých stínech (TV film) (1994)
- Columbo: Ve hře je všechno (TV film) (1993)
- Columbo: Není čas na umírání (TV film) (1992)
- Columbo: Vrabec v hrsti (TV film) (1992)
- Columbo: Smrt bere jackpot (TV film) (1991)
- Columbo: Columbo a vražda rockové hvězdy (TV film) (1991)
- Columbo: Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (TV film) (1990)
- Columbo: Žonglér - Vražda v Malibu (TV film) (1990)
- Columbo: Planý poplach (TV film) (1990)
- Columbo: Smrtící korunka (TV film) (1990)
- Columbo: Na programu vražda (TV film) (1990)
- Columbo: Columbo na univerzitě (TV film) (1990)
- Columbo: Vražda jako autoportrét (TV film) (1989)
- Columbo: Vražda, kouř a stíny (TV film) (1989)
- Columbo: Columbo jde pod gilotinu (TV film) (1989)
- Columbo: Sex a ženatý detektiv (TV film) (1989)
- Columbo: Velké podvody (TV film) (1989)
- Columbo: Jak vytočit vraždu (TV film) (1978)
- Columbo: Spiklenci (TV film) (1978)
- Columbo: Smrt ve sklence vína (TV film) (1978)
- Columbo: Předveď dokonalou vraždu (TV film) (1978)
- Columbo: Případ vysokého IQ (TV film) (1977)
- Columbo: Zkus mě chytit (TV film) (1977)
- Columbo: Smrt v aréně (TV film) (1976)
- Columbo: Kouzelné alibi (TV film) (1976)
- Columbo: Staromódní vražda (TV film) (1976)
- Columbo: Poslední pocta komodorovi (TV film) (1976)
- Columbo: Posvítit si na vraždu (TV film) (1976)
- Columbo: Vražda na videu (TV film) (1975)
- Columbo: Rozbouřené vody (TV film) (1975)
- Columbo: Krize identity (TV film) (1975)
- Columbo: Vrah zavolá v deset (TV film) (1975)
- Columbo: Zapomenutá dáma (TV film) (1975)
- Columbo: Dobrá pověst nadevše (TV film) (1974)
- Columbo: Za úsvitu (TV film) (1974)
- Columbo: Vydat nebo zemřít (TV film) (1974)
- Columbo: Osudné cvičení (TV film) (1974)
- Columbo: Obrácený negativ (TV film) (1974)
- Columbo: Labutí píseň (TV film) (1974)
- Columbo: V nouzi poznáš přítele (TV film) (1974)
- Columbo: Sladká, leč smrtící (TV film) (1973)
- Columbo: Zločinný steh (TV film) (1973)
- Columbo: Dvojexpozice (TV film) (1973)
- Columbo: Nebezpečná hra (TV film) (1973)
- Columbo: To je vražda, řeklo portské (TV film) (1973)
- Columbo: Rekviem pro padající hvězdu (TV film) (1973)
- Columbo: Kandidát zločinu (TV film) (1973)
- Columbo: Dvojitý šok (TV film) (1973)
- Columbo: Vražda podle plánu (TV film) (1972)
- Columbo: S dýkou v mysli (TV film) (1972)
- Columbo: Džungle ve skleníku (TV film) (1972)
- Columbo: Past (TV film) (1972)
- Columbo: Etuda v černém (TV film) (1972)
- Columbo: Její příležitost (TV film) (1971)
- Columbo (TV seriál) (1971)
- Columbo: Výkupné za mrtvého (TV film) (1971)
- Columbo: Vražda podle knihy (TV film) (1971)
- Columbo: Prázdný rám (TV film) (1971)
- Columbo: Smrt nabízí pomocnou ruku (TV film) (1971)
- Columbo: Semínko pochyb (TV film) (1971)
- Columbo: Vražda na předpis (TV film) (1968)
Podobné
- Slečna Marplová: Rozbité zrcadlo (TV film) (2010)
- Slečna Marplová: Modrá pelargonie (TV film) (2010)
- Slečna Marplová: Plavý kůň (TV film) (2010)
- Slečna Marplová: Tajemství Chimneys (TV film) (2010)
- Slečna Marplová: Proč nepožádali Evanse? (TV film) (2009)
- Slečna Marplová: Vraždit je snadné (TV film) (2008)
- Slečna Marplová: Kapsa plná žita (TV film) (2008)
- Slečna Marplová: V hotelu Bertram (TV film) (2007)
- Slečna Marplová: Nultá hodina (TV film) (2007)
- Slečna Marplová: Zkouška neviny (TV film) (2007)
- Slečna Marplová: Nemesis (TV film) (2007)
- Slečna Marplová: Není kouře bez ohýnku (TV film) (2006)
- Slečna Marplová: Sittafordská záhada (TV film) (2006)
- Slečna Marplová: Zapomenutá vražda (TV film) (2006)
- Slečna Marplová: Cukání v palci (TV film) (2006)
- Slečna Marplová: Ohlášená vražda (TV film) (2005)
- Slečna Marplová: Vražda na faře (TV film) (2004)
- Slečna Marplová: Mrtvola v knihovně (TV film) (2004)
- Slečna Marplová: Vlak z Paddingtonu (TV film) (2004)
- To je vražda, napsala: Konečně na svobodě (TV film) (2001)
- To je vražda, napsala: Smrtonosný příběh (TV film) (2000)
- To je vražda, napsala: Cestou na jihozápad (TV film) (1997)
- Diagnóza vražda (TV seriál) (1993)
- Slečna Marpleová: Rozbité zrcadlo (TV film) (1992)
- Miss Marple: Moving Finger, The (TV film) (1985)
- To je vražda, napsala (TV seriál) (1984)
- Rozbité zrcadlo (1980)