Reklama

Reklama

Bestie

  • USA The Beast (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Rota Ruských T-55 zrovná afgánsku dedinu zo zemou, práve keď sú všetci mudžahídski bojovníci mimo dediny a rusi nemajú v ceste väčší odpor. Po príchode bojovníkov do dediny na čele s predstaviteľom Sandokana (Kabir Bedi) sa rozhodnú tanky prenasledovať. Pre ich veľké potešenie posledný z tankov, tank veliteľa roty odbočí nesprávnym smerom. Mudžahídi posilnený vierou v zničenie tanku ruským RPG sú mu neustále v pätách. (andykovac)

(více)

Recenze (89)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Nemohu být dobrým vojákem, ve špatné válce " Pro mne zase jeden z válečných filmů o jejichž existenci jsem dodnedávna neměl ani tušení. Je to skvělé komorní drama. Osádku tanku, která zmasakrovala afghánskou vesnici pronásleduje skupina mudžahedýnů. Tank je navíc poškozen, bez rádiového spojení a ke všemu osádka nesouhlasí s názory a způsobem velení velitele tanku. Spíše než nějaké širší pojetí Rusko-Afghánského konfliktu zde sledujeme několika denní epizodku jednoho zbloudilého tanku uprostřed nepřátelského prostředí. Nepřátelského nejen z důvodu přítomnosti jak stín pohybujících se povstalců, ale i z hlediska drsné vyprahlé hornaté pustiny... Lehce mi vadila jen jedna věc, - rychlý názorový obrat jednoho ze členů osádky T55 a méně uvěřitelný závěr. A čekal jsem, že se zde bude mluvit Rusky. Tankisté hovoří anglicky a Tálibové svým jazykem. Ale to je jen detail. Rozhodně se jedná o další ze skvostů proti-válečných snímků z Afghánu a může se směle řadit po bok 9Th Rotě a dalším. Rozhodně doporučuji vidět! * * * * ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý vojnový film, miestami až presvedčivo pôsobiaci avšak v zápätí spadá stále a znova do akéhosi tv klišé žánru. Nízkorozpočet tu smrdí na sto honov, a monotónny dej celého filmu s nevýraznými hercami a štipkou naivity nebolo úplne to pravé. Pozornosť si ale rozhodne zaslúži, už aj z dôvodu natočenia snímku tak trocha z druhej strany vojny. ("Proafgánsky" vojnový film som veru ešte nevidel). ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zapadlý válečný film, kterého je obrovská škoda. Každopádně paradoxů tenhle film má daleko více. Například i skutečnost, že se film natočil před pádem železné opony, točili ho Američani a je vlastně o Rusech, je docela zvláštní. Každopádně veškeré vojenské i nevojenské záběry působí maximálně přirozeně a chvílemi je radost na tu prazvláštní krajinu Afghanistanu koukat. Tedy do chvíle, než na scénu přijede ruský tank T-55 a celou tu krajinu tam zruší. Což je asi hned ve druhé minutě. Kdyby si film držel tak odporný průběh, jako měl začátek, dal bych i pět hvězd, jenže on to nejšílenější z toho konfliktu vlastně představil hnedka na začátku a pak už se to jenom plynule odvíjelo. Do toho samotní herci taky nijak zvlášť nedokázali hrát. Většinu za ně odehrál spíš samotný tank. I tak si ale pozornost tento film zaslouží. Je vidět, že je pořád, co objevovat. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Otřesná výpověď jedné z mnoha válečných dramat nesmyslné války. "Válka je vůl" volá do světa hudební skupina Synkopy 61, a má jistě pravdu. Opravdu drsný film znázorňující zvěrstva války, při kterém vám v jistém okamžiku (vlastním tělem bránil průjezd tanku) ztuhne krev v žilách. Jasný důkaz, že kvalitní film s jistým poselstvím, pro lidi celého světa se dá natočit i bez megalomanských finančních rozpočtů, pouze s inteligentní hlavou a několika průměrnými herci a jedním tankem. "Napsal si někdo, na starej kůl, prostinkej nápis, válka je vůl. Před kůlem stojím, čepici smekám, v očích mám slzy a pak si klekám. Modlím se za ty, kteří ten kůl, nevidí a nečtou, že válka je vůl." .... tolik Synkopy 61. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nasrat Sandokanovu rodinu mudžahedínů, to nechceš. To je prostě ašipka. A ani nemusí být poblíž Trautmanův John, aby vyzkoušel, jestli posádka sovětského tanku zvládne nastartovat, když je výfuk ucpán jejich střevy.. Pancéřová bestie a její útroby se z lovce stávají lovnou zvěří a i když tu a tam prosakují nějaké náznaky psychologie postav, je to především čistokrevný akční film, kterému přidanou hodnotu dodává „astrální“ hudební doprovod Marka Ishama. Otázkou nezůstává, kdo přežije, ale proč. Protože z amerických Rusů vypadá nejvíc jako Američan? Kdepak. Přežil, protože mu to politicky myslelo, vy šmejdi..! P.S.: Není bez zajímavosti, že vojenským poradcem při natáčení byl ostřílený Dale Dye a v rámci chlastačky s izraelskými armádními důstojníky na hotelu v Tel Avivu získal i největší castingovou hvězdu. T-55 ukořistěný v arabsko-izraelských válkách.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Tanky T-55 vo filme boli izraelskej modifikácie, ktoré Izrael ukoristil počas rôznych vojen v minulosti iným arabským armádam. Tie dokonca neskôr zažili aj skutočné boje v rukách Izraelu, najmä počas Jomkipurskej vojny v roku 1973. (Real Tom Hardy)
  • Ve scéna po průjezdu průsmykem, kdy posádka T-55 hledá svou pozici na mapě, má tank 351 na čelním pancíři návarek s šestimístným číslem 130545. O 5 minut později ve scéně u otrávené studny má tank hrající T-55 č. 351 na čelním pancíři přivařeně číslo 180300. Tento druhý tank s tímto číslem odehraje zbytek příběhu. (mikulin)
  • Vojenský konzultant pre filmárov Dale Dye uviedol, že nákup tankov od IDF "vybavil" počas popíjania drinkov v hoteli v Tel Avive. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama