Reklama

Reklama

Krásná Varvara

  • Sovětský svaz Varvara - krasa, dlinnaja kosa (více)

Obsahy(1)

Bylo nebylo jedno carství kterému vládl car Jeremej. Jednoho dne se rozhodl vše ve svém carství spočítat. U jedné studny se však chytil do pasti temného vládce podzemní říše Čuda Juda, kterému musel slíbit, že mu dá to, co ve svém království nepozná. Jeremej rád slíbí, myslí si, že má vše spočítané. Vůbec však netuší, že se mu mezitím narodil syn Andrej. Aby Andreje zachránil, dá ho vyměnit za syna rybáře, který se narodil v té samé době... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Další z ruských klasik kterou mě potěšila televize JOJ na Vánoce v roce 2008. Království křivých zrcadel, Mrazík a tento snímek jsou ukázkou těch nejlepších ruských klasických pohádek které vznikly v 60 letech minulého století pod vedením Alexandra Roua. Vyměněný carský synek se synem rybáře, zlý čaroděj ( Čudo Judo ), krásná Varvara. Předem jasná zápletka i rozuzlení, ale tak to má v pohádce být, vítězí dobro. Mně se moc líbí ty barevné kulisy a celková atmosféra. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Slovo sa má dodržať a to by malo platiť nielen pre cárov pozemských či podzemných. Konečne v tohtoročnej nádielke ruských rozprávok jedna obstojná až výborná. Nemenej šialená oproti iným, ale táto má aj zmysel, spád, predvedie celú škálu farieb televízora a o vtip nie je núdza. Dokonca si robí srandu z kinematografie a hudby západného sveta, napríklad štyria mušketieri v ruskom podaní. Aby sme zostali v obraze, pripíja sa oboma rukami, z jednej na meniny a z druhej na narodeniny. –––– A dcéru máš peknú? – Veru, podala sa na mňa! ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Krásná stará ruská pohádka s klasickou babuškou vypravěčkou, krásnou princeznou Varvarou, jejím otcem vládcem podzemí ušatcem Čudo Judo, pitvořícími se ženichy i vykrmeným Andrjuškou a utajovaným princem Andrejem. Působivá je zářivě barevná kulisová výprava, typický ruský folklor, spousta bizardních postaviček, pohádkových efektů a humorných situací, které ozvláštňují tuto velmi příjemnou pohádku. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších klasických ruských pohádek natočených v sovětských studiích, která sice nedosahuje proslulosti ani kvalit Mrazíka, ale stále patří k nadprůměru. Na mém hodnocení se pochopitelně podílí i kousek nostalgie, ale čaroděj Čudo Judo patří k mým výrazným filmovým vzpomínkám a přes kašírovanost kulis a vědomí, že dnešní fantasy příběhy nabízejí daleko pompéznější podívanou, dávám silných 70 % celkového dojmu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako všade vychvaľovaný a velebený Mrázik. Namiestu ľadu a snehu lúky plné prapodivných húb. Namiesto Ivana iný blonďatý hrdina nordického typu. Nechýba ikonický znak ruských rozprávok - bábuška rozprávačka (inak takto zrejme veteránka z vojny) čo všetko vie a všetko pamätá. Orgie farebnosti. Úžasne vyvedený podvodný svet - svet pod vodou aj svet podvodov čiže kúziel a čarov. Veď bez kúzlenia nie je možné aby ohavné Čudo Judo splodilo tak krásnu dcéru. Nuž a čo sa týka kráľovho synka - taký nejaký je môj ideál: obklopený výberom sladkých kaší, lízaniek, cukríkov a dobrotivých dežurných, čo zaspievajú, postelú, oblečú a vychvaľujú samotný akt jedenia ako čosi nadpozemské. Prečo nie? Život, pripomínajúci rozmaznaného psíka v dobrotivej opatere, kde sa celé okolie bez bočných úmyslov len zalieča je ideálnym naplnením zmyslu života v podobe slov: mať sa dobre. ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama