Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Ač přes svůj věk už tolik film neohromí, ve své době to byla určitě špička. Dnes mi přijde, že spousta scén je natahovaná různými pohledy a záběry, přičemž to ale nedokáže naladit tu atmosféru tísně. Také masky jsou slabší, ale opět to je pouze tou dobou a dnes by už gangy vypadaly mnohem strašidelněji.. Co se mi líbilo bylo herecké obsazení a poměrně rychlá likvidace Ajaxe, který mě sral, rvačka na toaletách (naopak Baseball Furies celkem fail), mejdan u Lizzies a samozřejmě DJka. Velké plus je taky soundtrack, který se na rozdíl od filmu neztratí ani dnes. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Warriors! Come out to play-ay..!“ Těch 30 mil ke Coney Islandu je debilních, ale takovým milým způsobem, že si je oblíbila i Reaganova promítačka v Camp Davidu. Poměrně přísné dodržování dress kódu nabízelo, aby si to všichni vyřídili na přehlídkovém molu a chvílemi jsem měl pocit, že se to zvrtne v muzikál, ale dvojce Hill, Laszlo tam dokázala dostat kouzlo špinavého New Yorku, které mě bavilo stejně jako komiksové aranžmá či přítomnost spiritu Alexovy party, co také ráda zabíjela čas proléváním blažky a kopáním do járblí. Chudák Prcek Kelly. Když se zotaví z nakládačky, koupí slušný oblek s vázankou a žluté Porsche s nadstandardní výbavou v podobě self-repair systému, tak mu zkříží cestu Arnie a posune ho v pořadníku.. ()

Reklama

oli.G 

všechny recenze uživatele

Nudný film úplne o ničom, maximálne tak o jazdení nočným metrom. Ten jednoduchý námet vôbec nevadí, naopak, predstava že jednému newyorkskému gangu idú všetky ostatné po krku znela veľmi sľubne. Ale asi som čakal že to bude trochu brutálnejšie - tu sa maximálne šermuje baseballovými pálkami, ktoré aj tak nikoho neudrú. Pritom tomuto filmu by trochu "hrozivosti" Mechanického pomaranča veľmi pristalo, zvlášť pri takej peknej, farebnej komixovej štylizácií. Chápem, prečo je to kult, ale mňa to strašne sklamalo. Na toto béčko jednoducho žiadne dievča nezbalíte, nech vám Mando Diao tvrdia čokoľvek. :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak podle zdejších ohlasů jsem čekal, nějakou brutální – špinavou podívanou z gangsterského prostředí, kde se z New Yorku stane válečná zóna a dostalo se mi jakéhosi průměrného béčka, kde se většinu času vedou jen silácké kecy a furt se někam utíká. Pořádnou akci aby tu člověk pohledal (dobrá byla bitka na hajzlíkách a v parku s basebalovými pálkami) – toť asi vše. Warriors byla partička k pohledání, ale nakonec si moje sympatie alespoň někteří členové získali. Co se hereckých výkonů týče, tak i ty byli celkem průměrné. Jako čekal jsem pořádný akční nářez, samé bitky a doslova boj o přežití, no k tomu to mělo daleko. Dívat se na to dá, ale potenciál, který se tu nabízel, nebyl využitý ani z poloviny. David Patrick Kelly se do rolí zmrdečků hodí… ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Nápad to byl zajímavý. Sjednotit všechny gangy a ovládnout město, ale někdo byl proti a šéfa největšího gangu Cyruse zastřelil. Přesto Cyrusa smrt docílila jeho plánu-sjednotila všechny gangy proti jedinému gangu.Proti gangu Warriorů a ti se musejí probít celým New Yorkem zpět domů na Conny Island. Skvělá bečková zábava. Gangy jsou různě stylizované od skinheadů po gang basebolistů. Režie je výborná a to samé paltí o kameře, která se prolíná s komixem. Když nechcete nad něčím přemýšlet, je tento film ideální zábava. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Na základě filmu byla v roce 2005 vydána společností Rockstar Games videohra „The Warriors“. (SeanBean)
  • Kameraman Andrew Laszlo ve snímku použil několik technik, včetně inovativního osvětlení, které se používalo při fotografování interiéru vozu metra. (Epistemolog)
  • Vesty Warriors byly vyrobeny z falešné kůže. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama