Reklama

Reklama

Pomsta

(amatérský film)
Trailer

Obsahy(1)

Ruská mafie zná jen jeden druh trestu. Student vojenské školy z Hradce Králové Nikolas Barkoczi je na stáži v ruském Čeljabinsku. Po jedné z mnohých pitek s dalšími studenty se zastane mladé dívky, kterou surově napadl neznámý muž. Dojde k potyčce na nože, ze které oba muži vyjdou s velkými zraněními. Když se Nikolas v nemocnici probere z bezvědomí, dozví se, že útočníkem byl Anton Grebeščenko, bratr největšího ruského mafiána Ilji Grebeščenka. Po návratu domů Nikolas zjistí, že se jeho rodiče stali oběťmi brutálního útoku neznámých násilníků. Přežila jen Nikolasova malá sestřička. Mladík se s ní odstěhuje k dědovi na venkov. Jenže ani tam noční můra nekončí… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nutno hodnotit to jako amatérský film, i když mi na Baldovi leccos nesedí (Jak může člověk, co v 15ti natočil film, ho dostat do televize (!) a v 18ti natočit film, který jde do kin (!!!), aniž by neměl nějaké filmové vzdělání? Pochybuju, že absolvoval FAMU nebo nějakou jinou takovou školu...). Jako, do televize tohle nepatří, možná kdyby bylo někde nějaké speciální vysílání amatérských filmů, což na žádné stanici není. Na amatérský film to špatné ale není, herci se docela snaží (i když, když má hlavní hrdina projevovat nějaké emoce, selhává), ani ta kamera není až tak marná, i když někdy tam jsou úplně divné záběry, ale ten příběh je strašně jednoduchý a předvídatelný, chybí mu napětí a člověka ani nezajímá, jak to celé dopadne, protože to je fakt celkem lehko odhadnutelné. Všechny scény, kde byla použitá krev, vypadají směšně (hlavně na té posteli), zvuk to má taky pěkně na prd a celkově mě to nebavilo. Tohle patří na YouTube, mezi ostatní amatérské filmy, do televize ani náhodou. 2* ()

Bublushka 

všechny recenze uživatele

Studentský středomentážní film Pomsta pro mě byl velkým překvapením. Šla jsem na něj s tím, že by to mohlo být dobré, ale způsob jakým na mě film zapůsobil předčil má očekávání. Co se příběhu týče, není to nějaká velká sláva, ale na necelou hodinu filmu je to dost. Scénář vlastně nikde nedrhne, příběh je sice jednoduchý, ale dostačující. Věřím, že kdyby měl tvůrci více prostředků film by byl ještě více promyšlený a dojetý do detailů. I tak ale vše co bylo potřeba bylo řečeno a ukázáno. Ve zkratce, nijak rozevlátě a to možná i bylo dobře. Hlavní co musím na filmu vyzdvihnout jsou herecké výkony a to hlavně v roli hlavního představitele Vítka Martince. Role byla velmi uvěřitelná a tak silně zahraná. Sám konec filmu a způsob jakým byl vyveden mě velmi silně překvapil a zasáhl. Emoce byly ve filmu tak silné, že mě až dohnaly k slzám, tak pravdivě a silně to bylo zahráno. Bez nadsázky mohu říci, že tento krátký studentský film předčil svou kvalitou a hereckými výkony mnoho současných českých filmů. Věřím, že v budoucí české kinematografii máme velkou naději a český film by mohl opět nabrat nový dech. Těším se co takhle skupina mladých tvůrců předvede příště. Věřím že to bude jen a jen lepší. Tohle bylo totiž skvělé. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Budu hodnotit film šestnáctiletého kluka, ne dlouhou kariérou ošlehaného mazáka. Nejdříve k negativům, některé chyby jsou příliš okaté, patří mezi ně kuriozní ostraha domu, kdy kriminalista posílá dva městské strážníky a jednoho policistu. Tomu bych se ještě dokázala usmát. Ale proč musí herci mluvit rusky, když to skutečně neumí? Tohle už není umělecká nadsázka, tohle by mohlo být důvodem k vyhlášení války. A uvědomme si, že Rusů je mnohem více, než nás. Naštěstí v té hatmatilce určitě žádný Rus svůj rodný jazyk nepozná. Nyní k pozitivům. Svižný, dobře napsaný příběh, slušně zahraný, přiznávám, že nejvíce se mi líbil hlavní mafián, cynický, drsný a dokonce (na poměry filmu) dobře mluvil rusky. Závěr se zlomeným hlavním hrdinou už herecky nevyšel, byl zbytečně přepálený, ale vzhledem k celku je to drobná piha na kráse. ()

8rec odpad!

všechny recenze uživatele

Zaplatit 100 Kč za to, že uvidím 40 minut toho, jak se teprve někdo učí pracovat s kamerou a potom vyslechnu Baldu, jak si myslí, že natočil něco šokujícího a jak nás tím všechny dostal, je podle mě dost přepálená cena. Člověk v takové chvíli spíš skončil s rukama v dlaních. Ano, lidé potom při odchodu pláčou. /// A jen tak mimo kluci: Ruská federace není naším spojencem. A asi těžko tam budeme posílat naše lidi, aby tam studovali vojenskou školu nebo tam prováděli nějaké cvičné manévry :D Asi se nevyznám v uniformách, ale tady jste taky nějak netrefili dobu. V těch se naposledy rozháněly protestující davy na Václaváku v osmdesátým devátým. :D Uvažování hlavní postavy je potom úplně stejné. Kolem domu i v domě řádí vrah ale dveře do domu necháme odemčené? :D Já nevím, ale při psaní scénáře vás takové voloviny mohly trknout. ()

mirra66

všechny recenze uživatele

Hlavní postavou je vojín Armády ČR (asi, podle uniformy to poznat nejde) studující v roce 2016 na vojenské škole v Rusku (já vím, je to opravdu k nevíře), kde samotné studium zatěžuje nejvíce vojínovu játru. Jak se však později dozvíme, tak mozek zatěžován studiem být nemohl, neboť náš vojín žádný mozek neměl. Jeho prozření, tedy tu chvíli, když mu docvaklo kdo se mu chce pomstít, autoři opsali z mého oblíbeného filmu o účetním z Itálie, kde pan účetní také prozřel až ve chvíli, když už se doma téměř utápěl v pečivu. Vzhledem k tomu, že jde o amatérský film, bohužel amatérský i ve významu kvality, tak jej nehodnotím, ale byla to opravdu blbost. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Když Nikolas (Vítek Martinec) mluví z terasy se třemi policisty, má sestřižené vlasy. V následujících scénách je zarostlý. (rybicka11)
  • K domu dědečka Nikolase přijíždí auto státní policie, avšak vystupují z něj příslušníci městské policie. (rybicka11)
  • Když se Nikolas sprchuje a pak jde k umyvadlu, v kohoutku je vidět v odrazu kameraman s celým štábem. (rybicka11)

Reklama

Reklama