Reklama

Reklama

Zmizení staré dámy

  • Velká Británie The Lady Vanishes (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Zmiznutie istej starej pani guvernantnky počas jazdy trans-európskeho rýchliku zapletie mladú ženu (Margaret Lockwood) do mätúcej spleti intríg. Mysteriózna komédia, nakrútená podľa novely Ethel Lina Whiteovej "The Wheel Spins". (POMO)

Recenze (74)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ani by som nepovedal, ze by Hitchcock dokazal vypravat film i tak usmevnym sposobom, ako sa mu to podarilo v tomto filme, ale niektore otazky mi tu zostali nezodpovedane. Napriklad kto zabil spevaka, ktory stale spieval vonku? Asi to nie je podstatne, ale niekomu asi liezol na nervy. No a mozno to malokoho napadlo, ale cely film mi pripominal thriller s Jodie Foster TAJEMNY LET (2005), len v tomto pripade nezmizla stara dama, ale jej dcera a nebolo to vo vlaku, ale v lietadli a nikto si na zmiznutu osobu nemohol spomenut, teda nikto ju nevidel. Na rok 1938 je to slusne natocene, mozno asi pri prvych 20-tich minutach vam bude trvat, kym sa dostanete do deja a bude vam jasne, o co tam vlastne ide, inak zvysok filmu je slusny... 27.08.2009 ____Margaret Lockwood - (Iris Henderson) +++ Michael Redgrave - (Gilbert) +++ Paul Lukas - (Dr. Hartz) +++ Dame May Whitty - (Pani Froyová) +++ Cecil Parker - (Pán Todhunter) +++ Linden Travers - (Pani Todhunterová) +++ Naunton Wayne - (Caldicott) +++ Basil Radford - (Charters) +++ Hudba: Louis Levy, Charles Williams +++ ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zmizení staré dámy je opravdu jeden z Hitchcockových majstrštyků. Díky příjemné stopáži nenabízí prostor pro nudu a i navzdory svému stáří je stále napínavý, zábavný a na konci i akční a romantický. Skvělé atmosféře, která je pro Hitchcockovy snímky charakteristická, napomáhá i prostředí, v němž se děj odehrává - vlak nabízí v mnoha filmech možnosti pro parádní příběhy. Sympatické postavy, slušný námět a na svou dobu i výborné zpracování. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi vývoj příběhu, nutil mě několikrát pochybovat o tom, čemu mám věřit. Líbí se mi skloubení mnoha žánrů (detektivka s lehkým nádechem komedie, romance, dramatu a válečného stylu) a prolínání mezi nimi. Líbí se mi hlavní hrdinka a líbí se mi filmy odehrávající ve vlaku. Ale nelíbí se mi, že Hitchcock nechává postavy, aby se leckdy chovaly neadekvátně situaci, nelogicky (kdosi mi vleze do pokoje a já ho nevyhodím; střílí se a já se neschovám; vůbec okolo celé střelby pokulhává logika na všechny čtyři). Přesto nelituju, že jsem si film pustil. # [viděno: monitor, sluchátka, EN sub] # příběh 8 | humor 2 | akce 2 | napětí 3 | pustil bych si znovu 7 ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Hitchcocků, kterého jsem mohl vidět. Odlehčený film plný humoru a skvělých scének. Svižná a ranná Alfredova režie, kamera a velice originálně laděný příběh dělají z Lady Vanishes opravdovou delikatesu mysteriozního žánru, kterou doporučuji každému. Byť jen ten konec s přestřelkou ve vlaku je trošku naivní, než by bylo zdrávo, ale nesmíme zapomenout, že se jedná o sedmdesát let starý film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Alfred Hitchcock /Psycho, Vertigo/ natocil sympaticky a hodne prijemny spionazny film. Chvilu trva, kym sa film rozbehne, ale potom tempo diviakovi neda vydychnut, stale sa nieco deje a tempo je strhujuce. Tu sa spolu s dalsim Hitchovym filmom - 39 steps 1935 - da hovorit uz o nadcasovosti, aj po vyse 70 rokoch je toto svizna zaujimava a hodne fascinujuca podivana. Hlavne, ked sa do toho opreli herci ako Dame May Whity /Plynove lampy 1940 a Podezreni/, dalej skvela Margaret Lockwood /Nocni vlak do Mnichova 1940/ a ulohu dobre zvladal aj Michael CervenyHrob /Bitva o britanii 1969, Pahorek s istym Seanom Connerym z roku 1965/. Raz darmo, Hitch bol genius a legenda svetoveho filmu a tu uz badat znaky jeho geniality : 85 % ()

Galerie (68)

Zajímavosti (26)

  • The New York Times vyhlásili film za najlepší film roku 1938. (Arsenal83)
  • Film sa pôvodne začal točiť za réžie Neilla v Juhoslávii, lenže keď tam pri natáčaní juhoslovanská polícia zistila, že vo filme nie sú znázornení veľmi pozitívne, vyhostili celý štáb z krajiny a projekt takmer vyhasol, keby sa po roku neujal režisérskej stoličky Hitchcock. (Arsenal83)

Reklama

Reklama