foto

Tuppence Middleton

  • nar. 21.2.1987 (30 let)
    Bristol, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tuppence Middleton je anglická herečka, která se narodila dne dvacátého prvního února roku 1987 v Bristolu v Anglii ve Velké Británii Nigelovi a Tině Middleton. Někomu by mohlo připadat její jméno jako oříšek, ale byla tak pojmenovaná podle matčiny přezdívky, kterou měla v dětství.

Už na základní škole Bristol Grammar School projevovala zájem o herectví. V tomto případě šlo ale o loutkové divadlo, které se těšilo oblibě v té době prakticky všech dětí. Proto také vystudovala Arts Educational School v Chiswicku v Londýně, kde dostala také svoje základy.

Svoji hereckou dráhu započala ve svých dvaceti jedněch letech a to v roce 2008, v krátkém tanečním filmu Dance Lessons, kde ztvárnila postavu Alice. O rok později se pak objevila v britské hororové komedii Tormented, kde ztvárnila hlavní děvče Justine Fielding, známou tím, že randila s jedním z nejpopulárnějších chlapců na škole až do chvíle, než zjistila, že jeho kamarád je zodpovědný za vraždy spolužáků.

Důležitým se pro ni stal rok 2009, kdy se objevila v dalším kraťasu. Tentokrát ale od Samuela Abrahamse, který nesl název Connect. Ten byl také nominován na cenu BAFTA za Best Short Film at the 64th British Academy Film Awards.

Dnes ji můžeme znát především díky filmům z roku 2014 a to The Imitation Game nebo vesmírném scifi Jupiter Ascending.

Pavel "P. J. D." Dovhanič

Herecká filmografie

Filmy

2016 Sense8 - A Christmas Special (TV film)
2015 Jupiter vychází
MI-5: Vyšší dobro
2014 Dlouhá cesta dolů
Intrusion
Kód Enigmy
2013 Manželská rána
Popelka v pasti
Trans
Ztracená dáma (TV film)
2012 Bez záznamu
2011 Subculture
2010 Connect
Ever Here I Be
First Light (TV film)
Chatroom
In the Meadow
Skeletons
2009 Tormented
2008 Dance Lessons

TV seriály

2017 Sense8 (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (9)
2016 Dickensian (TV seriál)
Epizoda 20 (E20)
Epizoda 19 (E19)
Epizoda 18 (E18)
další epizody (16)
Vojna a mír (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
2015 Dickensian (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Sense8 (TV seriál)
I Can't Leave Her (S01E12)
Just Turn the Wheel and the Future Changes (S01E11)
What Is Human? (S01E10)
další epizody (12)
2013 Černé zrcadlo (TV seriál)
Lovná zvěř (S02E02)
Spies of Warsaw (TV seriál)
2012 Sindibád (TV seriál)
2011 Páteční večeře (TV seriál)
Sirens (TV seriál)
2008 Sběratelé kostí (TV seriál)
Amíci v Anglii (S04E01)
2003 New Tricks (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace