Reklama

Reklama

Smolař

  • USA The Cooler (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bernie Lootz (William H. Macy) je největší smolař v Las Vegas. Je úplně zadlužený, manželství se mu zhroutilo a syn se odcizil. Jeho přítel Shelly Kaplow (Alec Baldwin) z kasina Shangri-La mu ale pomůže z nejhoršího. Stačí když Bernie bude každý večer mezi návštěvníky svou přítomností šířit neštěstí ve hře. Plán vychází, dokud se Bernie nezamiluje do nové servírky Natalie (Maria Bello). Chce s ní opustit město, ale odejít z kasina není tak jednoduché (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Odporně přeslazené melodrama o „lúzrovi“, který našel své životní štěstí, všichni si přitom pobrečeli, rozdalo se pár ran a jisté osoby došly k uvědomění.Triviální myšlenka roztahaná na zbytečně dlouhou stopáž s dobrou kamerou a příjemnými hereckými představiteli nestačí, ale kdo se chce tetelit blahem a fandit sympatickým figurkám, nemůže prohloupit. Laciný kalkul zabalený do drahého obalu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Lehce drsná pohádka o štěstí a smůle, spíš smutná než veselá, každopádně velmi vydařená. Pomalejší tempo a náladová hudební složka vytváří dokonalé podmínky pro herecký koncert představitelů hlavních rolí. Ať už je to William Macy jako dobrák smířený s údělem smolaře, Maria Bello jako životem zkoušená servírka, překvapená svými city a bojující o nalezenou naději, nebo Alec Baldwin jako konzervativní majitel kasina, možná nejlepší a nejvýraznější postava příběhu, drsná a přece nečekaně lidská, struhující i tragická na své cestě k pochopení, že ne Bernie, ale on je tím skutečným smolařem. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nedokáže to. William H. Macy prostě neutáhne sám celý film. Jako vedlejší postava je vždycky skvělý a potěší, ale jako "ten, na kterého se máme dívat celý film a fandit mu" to prostě není ono. Možná za to může i téma "Smolaře", které vypráví o muži, který je miláčkem každého manažera kasina. Je to člověk, který vám nepřinese ani trochu štěstí a jen se za vašimi zády bude cítit dobře, když vy budete prohrávat své těžce vyhrané a odpracované dolary. Maria Bello, která se mu společně s Alecem Baldwinem snaží sekundovat je skvělá a velmi půvabná, ale to také nestačí. Příběh celého Smolaře je tak trochu smolný, pomalý a unavující. Hlavní postava se tváří většinu filmu stále stejně a brzy začne její obličej nudit. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tento dramatický film se může pyšnit jedinečnou atmosférou, kdy se ponurost v nepravidelných dobách střídá s optimistickou radostí. Prostředí příběhu je divácky atraktivní. Díky tomu film přináší i zábavu. Smůla a štěstěna je spíše metaforou nazírání na svět, ve spojení s hrdiny se dostává až do absurdní roviny, což není na škodu. Romantika a půvabná žena nechybí, stejně tak napětí, spád, akce, vykoupení a trest. Hlavní postavou příběhu je zlomený a úspěšný profesionální smolař Bernie Lootz (zajímavý William H. Macy). Do bezútěšné krajiny jeho srdce vstoupí nečekaný návštěvník se zásadním osudovým zvratem s novou přínosnou informací o důležitosti pozitivního přístupu k životu. Černošedá beznaděj dostává zářivé barvy a odhodlání a psychickou sílu za boj o vlastní život a štěstí. Hlavní ženskou postavou je servírka Natalie Belisario (pozoruhodná Maria Bello) se schizofrenní rolí v životu nebezpečné hře na peníze a lásku a životní štěstí. Ta nejopravdovější hra jako jediná dokáže přinést možné vítězství. Třetím vrcholem je provozovatel kasina Shelly Kaplow (dobrý Alec Baldwin) s přesvědčenou zatvrzelostí a setrváváním u staromódního stylu vedení výdělečného podniku. Střídmé noblese dává přednost přes nablýskanou bublinou turistického nevkusu. Za každou cenu brání své investice, ovšem i jeho soupeři se postupem času učí novým bezohledným způsobům. Z dalších rolí: nezodpovědný Bernieho syn a sebevědomý podvodník Mikey (zajímavý Shawn Hatosy), nová krev s ostrými lokty ve vedení kasina Larry Sokolov (příjemný Ron Livingston), populární zpěvák na konci svých sil Buddy Stafford (Paul Sorvino), Mikeyho dokonalá parťačka Charlene (zajímavá Estella Warren), či nekompromisní a tvrdý vykonavatel Larryho rozkazů Nicky Fingers Bonnatto (příjemný Arthur J. Nascarella). Příběh není nejsilnější, pouze díky solidním hereckým výkonům, psychologické hloubce a podmanivé atmosféře jde o slušný a stravitelný druh zábavy. A poselství o pozitivním přístupu a kráčení štěstí naproti je optimistické. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Navždy ako spomienka na tento film mi ostane zúfalá tvár Williama H. Macyho. Výborne zvolený herec na danú postavu, skvele zahrané. A ešte celulitída Marie Bello (alebo jej dablérky). Ale to som vidieť nepotreboval. Ospevovaný výkon Aleca Baldwina nechápem. Bol dobrý, ale na nominácie na ceny? To za celý rok nenašiel čo i len tucet lepších výkonov? Pre mňa Macy teda lepší než Baldwin. A režisér bol evidentne gambler. Lebo toľko spomalených a priblížených záberov na hádzané kocky to môže natočiť len človek, čo má pre tú hru skutočne vášeň. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama