Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist – hledání kamene mudrců

  • Japonsko Hagane no renkindžucuši (více)
Trailer 4

VOD (1)

Alchymista Edward Elric hledá způsob, jak vrátit bratru Alovi jeho tělo. Pozorně ho přitom ale sledují záhadné příšery a taky armáda, která je u moci. (Netflix)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (36)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Tak mohla bych tomu vyčíst milion věcí od překopaného děje přes občas nesedící hudbu až po trochu přehrávající herce, ale mě to fakt bavilo. Mělo to spád, nenudilo, efekty i vzhled postav se povedly. Asi první hraná adaptace nějakého animovaného seriálu, která pro mě není zklamáním a já bych chtěla vidět, jak by se tvůrci vypořádali se zbytkem seriálu (a mangy). SPOILER A ano, u Hughesovy smrti opět několik slz ukáplo, takže pod čtyři hvězdy nepůjdu. Konec SPOILERU. Tenhle film jen potvrdil, že Ocelový alchymista je moje srdcová záležitost. 7/10 ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem to čekal horší, mnohem horší. Fullmetal Alchemist ale dokázal skvěle zachytit ducha předlohy, přičemž vychází z cca prvních 20 epizod a bere si i jednu linku z finále, aby toho případné pokračování nemusely řešit a uzavírat tolik. Některé postavy vypadají sem tam komicky, jelikož Alchymista vychází z evropské kultury a postavy tak v předloze i vypadají, ale to se dá seriálu prominout, jelikož jsou povětšinou všechny velmi dobře zahrané, především ztvárnění Mustanga a Hughese musím pochválit. Na televizní film má snímek i docela slušně udělané efekty, hůře vypadá akorát nesmrtelná armáda z finále, která působí dost plastově a digitálně. Za pokračování bych se nezlobil, ale těžko říct, zda se do něj bude chtít Netflix pustit, když film nebyl úplně dobře přijat. 75% ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Pro člověka neznalého anime, mangy, ideální úvod do světa Fullmetal Alchemist, sice poněkud nudný a roztahaný úvod, ale film pak celkem solidně jede, penězi se nešetřilo, obsazení výborné (Hondy se musím zastat, Winry přece byla otravná a na pěst i v originále, tady je věrna své postavě). Perfektní vizuál, výprava, efekty, solidní souboje, ano film má problémy udržet tempo a větší konzistenci příběhu, ale rozhodně jedna z nej. adaptací mangy, anime, co se dá za poslední roky vidět, bohužel pokud předlohu znáte nemůžete být úplně nadšení, je fakt, že film má málo pamětihodných scén a tak nějak Vás úplně neusadí do židle. Přesto solidní a jedna z výjimek ukazující, že live-action nemusí být jen béčková, nekvalitní záležitost, počkejme si na pokračování pokud bude, nemá zatím zprávy, zda si film komerčně vedl dobře. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Takový skvělý příběh to má, anime – manga jsou napínavé, plné epických momentů a silných scén. Film se je pokusil také implementovat, ale vše vyznělo do ztracena. Je to jen velmi dlouhá velmi velmi dobře obsazená (až na Hondu Cubasu, která ztvárnila Winry) poměrně vizuálně zajímavá podívaná, která vás ale neudrží v sedle. Herci se snaží, seč to jde, kostýmy jsou skvělé, efekty na japonské poměry nadprůměrné, jde vidět že se Japonci snažili, seč mohli. Ale bohužel je to celé nemastné neslané, nechávající otevřená vrata pro další díl. Klidně ať s ním přijdou, ale měli by změnit scénáristu, protože ten to očividně dost zmršil. Určitě stojí film za zhlédnutí, minimálně pro fanoušky předlohy, ale nesmíte mít žádná očekávání. Raději kupujte mangu, co teď vychází u Crew, raději se podívejte na jakoukoliv anime sérii. Přesto pokud chcete mít alespoň trochu šajn o tom, na co vlastně odkazuje spousta memů, kde mluvící vlasatý pes prosí Eda, aby si s ním šel hrát... proč ne. I to je poměrně dobrý důvod ke zhlédnutí. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nie som znalý predlohy a ani to nemienim napraviť, takže hodnotím nezaujato aj keď vždy subjektívne. Bolo to o ničom. Na to, že sa do toho montoval Netflix, na to, že už bol spracovaný Death Note a v súčasnosti aj Bleach, tak toto bolo zatiaľ najslabšie. Určite sa to nechytá na mimonetflixovské variácie na mangu ála Attack on Titan alebo Gantz. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • V mange a aj v animovaných verziách je postava Edward Elric (Ryosuke Yamada) vysoká tak po plecia ostatných hlavných postáv. V tomto filme má ale rovnakú výšku ako ostatné hlavné postavy. Preto, keď sa v dialógoch objaví narážka na jeho "nízku" výšku, nedáva to veľmi zmysel. (Johnny.ARN)
  • Mapa použitá na nájdenie „Laboratória číslo 5“ vo filme je stará mapa mesta Bolton v Anglicku. (Johnny.ARN)
  • Inspirováno mangou „Hagane no Renkinjutsushi“, kterou napsala Hiromu Arakawa. Tato manga získala v roce 2004 cenu za nejlepší Mangu roku a od té doby byla v hledáčku filmových producentů. (UncleMorty)

Reklama

Reklama