Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úřady utahují smyčku a vyčerpaný, ale nezlomený Frank přísahá, že válku, která mu ničí život, ukončí. (Netflix)

Recenze (19)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec byl emoční výcuc ohledně kolotočového vyřízení účtů. Celé to bylo postaveno na emocionální rovině, což tomu přidalo plusové body. I kdyby ta scéna byla natočená sebevíc blbě, tohle by tam fungovalo tak jako tak, to bylo jasné už dopředu. Konec pěkné tvářičky jsem si vychutnala. Moc se mi líbilo, co řekl Frank na konci. Že došel tam, kam došel. Že to tam zvládnul. Já mu to přeju, ale upřímně, to bychom fakt chtěli? Jestli bude druhá série, chci Jigsawa. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou nabušených epizodách mě závěrečný díl první sezóny trochu zklamal. Měl jsem pocit, jakoby se tvůrci rozhodli uklidit na place po předchozí kvalitní akci, a co nezvládli zamést a vyluxovat, to alespoň nakopali pod nábytek, aby přišla nová řada do relativně čistého prostředí. Navíc mě příliš nepřesvědčilo Frankovo rozhodnutí o Billyho osudu ve stylu: "Žij a škoď." 4*- ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec-nekonec. Série by klidně mohla pokračovat dalších 10-13 epizod a nic by se nedělo. Tím nic, myslím, že by se rozjímalo a povídal a opravdu NIC by se nedělo. Vnímám tady jistou snahu o uzavření kapitoly, ale je to takové uzavření trapné... to jako opět Frank dostává restart a může jet znovu? Zase zahodí vestu a bude se někde plácat (tentokrát v komunitním centru)? Závěrečná epizoda je lepší než 75% zbytku série, přesto no nejlepší (alias grand finále) moc neukázala. ()

BaronMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERS! Upřímně jsem se bál, že finále první řady Punishera nedopadne moc dobře, jelikož zatím Netflix nepředvedl moc kvalitní finálové díly. Právě proto je takový paradox, že tahle epizoda je asi moje nejoblíbenější z celé 1. série. Finálový díl obsahuje neuvěřitelné množství emocionálních, zajímavých a napínavých momentů, za zmínku určitě stojí celý flashback na onen den v lunaparku, který je strašně příjemná momentka, nebo třeba střetnutí Franka a Billyho u Curtise v bytě, které je napínavé jak kšandy. Když už jsem ho zmínil, Billy Russo v tomto díle funguje jako naprosto výborný záporák. Je to důležitá postava pro Frankův život a není to žádný padouch, co chce zničit svět. Ne, naopak, je to osobní a emocionální záporák pro Franka, což je super. Rovnou se můžeme přesunout k jejich duelu, který je naprosto fenomenální. Atmosféra kolotoče v noci je fantastická, celý souboj je osobní a strašně se mi líbil ten pocit, který z něho jde cítit. Notak, jdou po sobě 2 staří přátelé na život a na smrt. A některé momenty jako třeba hra na schovávanou na kolotoči, scéna, kdy Billy dostane kulku do ksichtu, samotný souboj nebo třeba onen moment se zrcadly. Neuvěřitelně osobní, důrazný a skvěle provedený souboj, který (na rozdíl od spousty jiných Netflix finálních soubojů) opravdu působí jako skutečně finální souboj celé řady. A upřímně, já mám hodně rád scénu z War Zone filmu, kdy Russoti spadne do drtiče na sklo, ale moment, kdy Frank drhne Billův obličej přes rozbité zrcadlo je asi můj nejoblíbenější vznik Jigsawa vůbec. Fakt skvělá a extrémně nepříjemná scéna. Finální rozlučka s Micrem (kterého ve 2. sérii bohužel nemáme), s Madani a s Curtisem, plus závěrečný teasing na Jigsawa, to všechno jsou taky skvělé momenty. Obecně je tohle výborné finále. Skvělý záporák, vynikající a napínavý souboj s hrdinou, krásné uzavření dějových linek. Těším se na druhou řadu. Hodnocení: 88% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Priemerné zakončenie. Posledný diel si koledoval o monumentálnu akciu a dojemné scény, ale ničoho z toho sme sa nedočkali, len ďalšieho nudného naťahovania času s nudným Billym Russom (ak by tento meganudný týpek bol nebodaj hlavným zlosynom pre druhú sériu, asi ju nebudem pozerať). K tomu zvláštne nápady (kokos to čo ten kolotoč mal 300 metrov štvorcových, že sa tam jeden pred druhým tak geniálne schovávali?) a WTF momenty (kde sa v príbehu preboha "odrazu" vzal agentkin otec-lekár?). A ak aj vy budete čakať aspoň na drobné napojenie na Defenders, zabudnite. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama