Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Coleman je bázlivý čtrnáctiletý kluk, kterého o prázdninách roku 1962 odveze chamtivá matka Mae na zchátralou farmu podivínských strýců Huba a Gartha McCanna, o nichž se šeptá, že ukrývají velké bohatství. Ani on ani svérázní muži nejsou příliš nadšení. Když však Walter zjistí, že ho matka oklamala a není k zastižení, nezbývá mu než zůstat a zvyknout si na manýry Huba a Gartha, mezi než patří například střelba po podomních obchodnících. Walter je sice bázlivý, ale není hloupý, a tak mu neunikne, že minulost strýčků skrývá nějaké tajemství. A protože na farmě není telefon ani televize, snaží se muži chlapce pobavit historkami ze svého dobrodružného života. Jak se za první světové války omylem dostali do francouzské cizinecké legie, jak se ocitli v Africe, kde se Hub zamiloval do krásné princezny Jasmine, která byla zaslíbena mocnému šejkovi. Jak ji Hub zachránil před nechtěným manželstvím, zuřící šejk vypsal na jeho hlavu odměnu a Garth ho zachránil, přestrojen za nájemného vraha. Jak Hub bojoval se šejkem, vyhrál a získal si jeho respekt. Jsou to tak fantastické historky, že si Walter není jist jejich pravdivostí. Během prázdnin prožije díky strýcům řadu dobrodružství. A pak jednoho dne Walter objeví úkryt, plný peněz. Rozhodne se správně? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Ridick 

všechny recenze uživatele

dvaja dedkovia si zoberu do vychovy cez leto chlapca...zo zaciatku nevychadzaju, ale postupom casu si prirastaju k srdcu a walter sa dozveda o podivnej minulosti svojich prastrykov plnej dobrodruzstiev. na tento snimok som sa tesil velmi dlho a zazil som mierne sklamanie hlavne co sa tyka scenara. inac vacsina komedialnych prvkov vychadza a aj tie morality nie su az take klise....excelenty duvall..60% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Takový příjemný a pohodový film ve velmi dobrém obsazení. Michael Caine a Robert Duvall hrají oba vysloužilce perfektně. Přesto, že jde především o komedii, která opravdu pobaví, dokáží tomu dát ještě nadstavbu a nenásilně ukázat mladému Waltrovi nějaké ty životní hodnoty. Ano, občas to sklouzne k přílišné naivitě, ke konci je to příliš šablonovité a úplný konec je vpravdě "hollywoodský". Nicméně jako oddechovka to funguje znamenitě a někdy není na škodu, si mezi silnými snímky dopřát i něco podobného. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

O chlapcovi, ktorý náhle dostal druhú šancu na lepšie detstvo v podobe dvoch svojráznych strýkov. Aj napriek pomerne priamočiarej a predvídateľnej dejovej linke ma film dostal svojou príjemnou atmosférou a kúzlom dobrodružstva čoho dôsledkom bola vnútorná pohoda. Možno tiež povedať, že ide aj o jeden z posledných snímkov, kde H.J. Osment pôsobí dobrým hereckým dojmom. 80/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Celkem předvídatelný vývoj a konec příběhu. Nicméně provedení tento nedostatek dokonale vymazalo. Michaela Caina i Roberta Duvalla mám rád a čekal jsem, že jim role flegmatických starých svérázných "páprdů" sedne. A ano, dokonale si to užili. Objevilo se zde pár dobrých vtípků, kde jsem se fakt zasmál. Jinak byl příběh vyprávěn velice mile a poeticky a měl po celou dobu velice příjemnou a pohodovou atmosféru. Jediné, co mě trošku rušilo a do filmu mi nezapadalo byly prostřihy z Afriky, kde si myslím, že "akční" scény byly až příliš nadsazené a přehnané a narušili atmosféru filmy. To mi celkem vadilo. Nicméně i přesto je to velice povedené dílo. Howgh! ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem netušila, jaký komediální talent v sobe skrývá dvojka Caine-Duvall. Ti starouši jsou vážně vtipný, hlavně díky suchým hláškám, jimiž jim scénář nahrává na smeč ("Jsme starý. Měli bychom se chovat jako starý"). Ale jde jim báječně i drmatická rovina filmu. O moc pozadu za nimi nezaostává ani H. J. Osment, i když by vůbec nebylo špatně, kdyby místo dětských rolí začal dostávat nějaké dospělejší. Film má vůbec takovou tu příjemně starou atmosféru, kdy pohádky o kovbojích Sahary a unášených princeznách byly skutečností. Staromilsky milý film, který by bylo škoda propásnout. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (7)

  • Haley Joel Osment byl při natáčení napaden paradoxně prasetem, které se v porovnání se lvicí nezdálo nikomu nebezpečné. (D3VIL)
  • Steven Spielberg v souvislosti s filmem prohlásil, že Haley Joel Osment je jednou z nejnadějnějších postav Hollywoodu. (PATTXA)
  • Ve filmu "starou" lvici ve skutečnosti hraje pouze dvouroční Taureg. (D3VIL)

Reklama

Reklama