Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Coleman je bázlivý čtrnáctiletý kluk, kterého o prázdninách roku 1962 odveze chamtivá matka Mae na zchátralou farmu podivínských strýců Huba a Gartha McCanna, o nichž se šeptá, že ukrývají velké bohatství. Ani on ani svérázní muži nejsou příliš nadšení. Když však Walter zjistí, že ho matka oklamala a není k zastižení, nezbývá mu než zůstat a zvyknout si na manýry Huba a Gartha, mezi než patří například střelba po podomních obchodnících. Walter je sice bázlivý, ale není hloupý, a tak mu neunikne, že minulost strýčků skrývá nějaké tajemství. A protože na farmě není telefon ani televize, snaží se muži chlapce pobavit historkami ze svého dobrodružného života. Jak se za první světové války omylem dostali do francouzské cizinecké legie, jak se ocitli v Africe, kde se Hub zamiloval do krásné princezny Jasmine, která byla zaslíbena mocnému šejkovi. Jak ji Hub zachránil před nechtěným manželstvím, zuřící šejk vypsal na jeho hlavu odměnu a Garth ho zachránil, přestrojen za nájemného vraha. Jak Hub bojoval se šejkem, vyhrál a získal si jeho respekt. Jsou to tak fantastické historky, že si Walter není jist jejich pravdivostí. Během prázdnin prožije díky strýcům řadu dobrodružství. A pak jednoho dne Walter objeví úkryt, plný peněz. Rozhodne se správně? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tim McCanlies .. Kýčovité, idealizované, nasládlé a příjemně veselé. Scénář v úplném základu (dva starci osamocení na farmě, opuštěná matka a dítě) lehce připomíná nedávný snímek Žít po svém, ale vyklube se z něj něco jiného než komorní rodinné drama. Vysloužilí lvi jsou totiž skvěle obsazenou (a na mysli mám zejména dvojici pánů herců Duvall / Caine - můj oblíbenec a hlavní důvod, proč jsem do toho filmu šel) rodinnou podívanou, kdy orientální pohádky tisíce a jedné noci nevypráví překrásná žena před popravou, ale světaznalý strýček někde v Texasu. I tak to má své kouzlo, to mi věřte. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět je naprosto bombastický. Úplně mi připomněl dobu, kdy v Hollywoodu točili taková ta osudová rodinná dramata s nádechem fantastičnosti, jako to třeba dokázal Tim Burton s Velkou rybou. Tim McCanlies ale není Tim Burton. Sice má štěstí na herecké strýčky, které si tu naprosto dokonale střihli Michael Caine a Robert Duvall, jenže pořád jsem se nemohl zbavit dojmu, že celá hromada podstatných scén mohla být daleko lepších. Třeba zrovna ta linka s tou lvicí. Tak krásný příběh, smutný, osudový a oni to tak jako zvláštně utnou...jako by se nechumelilo. Přitom to v tom námětu bylo. Hrozně hezky se na film koukalo. Po shlédnutí jsem si ale uvědomil, že mi zde trošku chyběly emoce a vlastně jakýkoliv důvod tomu mladýmu Osmentovi cokoliv přát. ()

Reklama

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*SECONDHAND FORREST GUMP* Starčekovia si získajú sympatie mnohých a chlapčiatko - i napriek (alebo vďaka?) svojmu hlúpučkému výrazu na tvári - tiež. V Šiestom zmysle videl Haley Joel Osment duchov, no a v tomto filme mu mierne "straší vo veži" - miestami správaním dokonca pripomína malého Forresta Gumpa. Film je niekedy trochu nevýrazný a retrospektíva nie vždy vydarená, ale to, čo presvedčí, je jeho pozitívny náboj (zlo v podobe Walterovej nezodpovednej matky, či ziskuchtivých príbuzných nemá veľa príležitosti sa prejaviť, resp. je vtipne vždy eliminované). A kto by sa už pod jeho vplyvom necítil aspoň o niečo lepšie? Verdikt v 1 vete: Jeden malý, dvaja veľkí a veľa rôznych šialeností. 04.07.11 ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Takový příjemný a pohodový film ve velmi dobrém obsazení. Michael Caine a Robert Duvall hrají oba vysloužilce perfektně. Přesto, že jde především o komedii, která opravdu pobaví, dokáží tomu dát ještě nadstavbu a nenásilně ukázat mladému Waltrovi nějaké ty životní hodnoty. Ano, občas to sklouzne k přílišné naivitě, ke konci je to příliš šablonovité a úplný konec je vpravdě "hollywoodský". Nicméně jako oddechovka to funguje znamenitě a někdy není na škodu, si mezi silnými snímky dopřát i něco podobného. ()

Caminzind odpad!

všechny recenze uživatele

O dvou kmetech, kteří měli vše, byli ve všech válkách, opíchali všechny ženské (ale milovali každý jen jednu - aby to byla ta pravá láska; a nejlépe barovou zpěvačku), zestárli do moudrosti, smířili se se světem, aby pak mohli s nadhledem a stařeckou shovívavostí tomu světu vyprávět. Nekonfliktní pohodový snímek o lidskosti a všech těch zapomenutých dobrých a tradičních hodnotách, jemuž by si jen zrůda dovolila dát odpad. No a já nehodlám nikterak protestovat. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (7)

  • Steven Spielberg v souvislosti s filmem prohlásil, že Haley Joel Osment je jednou z nejnadějnějších postav Hollywoodu. (PATTXA)
  • Hlavní děj je zasazen do šedesátých let, kdy byli v USA podomní prodejci velmi populární. (PATTXA)
  • Ve filmu "starou" lvici ve skutečnosti hraje pouze dvouroční Taureg. (D3VIL)

Reklama

Reklama