Reklama

Reklama

Potíže s Harrym

  • USA The Trouble with Harry (více)
Trailer

Jakéže jsou Potíže s Harrym? Faktem je, že Harry je mrtev, ale přestože tato skutečnost nikomu příliš nevadí, všichni se cítí být vinni. Poté, co je s typickým Hitchcockovským humorem tělo několikrát vykopáno a milostné vztahy mezi hlavními postavami se rozhoří, pravá příčina smrti je odhalena a s Harrym už potíže nikdo nemá. Film nabízí příjemnou zábavu a mnohé překvapí svou odlišností od děl, na která jsme od tohoto mistra napětí zvyklí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Potíže s Harrym zůstaly tak trochu na půli cesty, protože to není moc napínavé a ani dostatečně vtipné. Nedivím se nízkým hodnocením, osobně také dávám také přednost trochu divočejšímu montypythonovskému či southparkovskému humoru a tento film hodnotím tak na 3,5 *. Ale už proto, že to je můj oblíbený Alfred a že záběry barevného anglického podzimu jsou tak krásné, zaokrouhluji nahoru. Pohodový film jako dělaný pro deštivé nedělní odpoledne.. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Já rozhodně oceňuji, že Hitchcock se nezalekl ani jemu ne tak docela příbuzných témat (i když tedy mrtvoly k nalezení i zde) a pokusil se o trochu černého humoru, leč ve filmech kde se o něj prvoplánově nesnaží podle mě vyniká mnohem lépe. Harry je místy velmi vtipný, většinou ale pouze lehce úsměvný a možná dost málo černý. Ale co, příjemní herci a spousta nadsázky a absurdit vás dostanou stejně. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký netypický Hitchcock, plný inteligentného čierneho humoru okolo trmy-vrmy s úbohým nebožtíkom, o ktorom si skoro všetci mysleli, že ho zabili a tak ho stále vyhrabávajú a potom zakopávajú a potom zase vyhrabávajú... Pritom bolo všetko inak, ale to sa divák dozvie až na konci, ktorý sa aspoň trochu ponáša na rukopis tohto režisérskeho velikána. Na druhú stranu ale musím priznať, že ma to až tak nechytilo, hlavne kvôli tomu, že je tu dosť slabších miest, ktoré ma nudili. Lepší priemer. 65/100 Videné v rámci - 5x5 tour : Po stopách režisérov. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Úsměvná detektivka od Alfreda Hitchcocka, která má velmi zvrácené postavy. Všichni jsou na sebe milí a slušní, ale vražda člověka jim připadá jako normální neduh okolností. Stalo se, nic se s tím už dělat nedá, ale můžeme si alespoň vychutnat horký čaj. Do vraždy je zamíchán ještě romantický příběh dvou párů a téměř máte chuť jim gratulovat k zamilovanosti. Laškuje se, vtipkuje se a chudák Harry je stále přenášen, pohřbíván i vykopáván. Velmi nenormální postavy jsou matka ( Shirley MacLaine), která je velmi velmi velmi jednoduchá a její ještě velmi velmi velmi velmi velmi jednodušší malý synek. Oba mají zhruba stejné IQ, ale hezky se smějí :-). Podivný film na tu dobu, ale má nádherný podzimní nádech - barevné listí všude kolem. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Ano, ano.... Je to tak. Alfred Hitchcock nebyl zcela normální.... Jeho zvrhlý smysl pro humor, to je v podstatě vývozní artikl. Každopádně jsem se u tohoto filmu velmi příjemně pobavil. Bylo zde i několik hluchých míst, ale herci byli výborní (Shirley byla prostě božská), hudba zajímavá a humor tak výstřední, střelený a tak britský, že si nemohu stěžovat... 80% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Harry je čtyřikrát vykopán z hrobu. (Kulmon)
  • Jeden z Hitchcockových nejoblíbenějších vlastních filmů. (Kulmon)
  • Hitchcock trval na tom, aby Harryho "hrál" skutečný herec. Tím byl Philip Treux. (Kulmon)

Reklama

Reklama