Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U madridské policie spolu v oddělení vražd jednom v týmu pracují komisaři Luis Velarde (Antonio de la Torre) a Javier Alfaro (Roberto Álamo). Při vyšetřování vražd dvou starých žen v městském centru zjišťují podle podobností mezi oběma činy, že by se mohlo jednat o hromadného vraha. Stop po pachateli je však málo, a tak nezbývá než čekat, zda neudělá při dalším činu chybu. Vyšetřování se komplikuje, neboť město je zmítáno nepokoji v souvislosti s probíhající návštěvou papeže. Vrah ale znovu udeří... (mac000)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (76)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Excelentná kriminálka! Veľmi dobre funguje samotný prípad s extra odporným vrahom, ktorý akoby sa zhmotnil z talianskych giallo hororov z prelomu 70. a 80. rokov, ale ešte lepšie sú osobné línie ústredných dvoch detektívov. Napokon, obidvaja sú skvele napísané a zahrané postavy - jeden znepokojivo čudný koktavý polo-Monk, druhý agresívnejšia a nepredvídateľnejšia verzia Buda z L. A. Prísne tajné alebo Vicka z The Shield. Je to brutálne, je to napínavé, má to super čierny humor a sú tam neokázalo, ale pritom veľmi nápadito zrežírované scény. Toto bezpochyby dostane americký remake a režiséra budú ťahať do Hollywoodu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dve absolútne odlišné osobnosti po boku, v honbe za sériovým vrahom, ktorý brutálne znásilňuje a následne vraždí staré ženy. Samotná, hlavná story sa pomerne reálne prelína s prezentovaním súkromných životov dvojice detektívov. Divák očakávajúci akciu či temnotu moderných thrillerov bude zrejme mierne sklamaný. I keď sa nejaké to násilie dostaví, ide prevažne o stránku vyšetrovania za "svetla", čiže žiadne temné kúty, dážď, noc, či nebodaj "šermovanie" formou rituálnych vrážd. Ja osobne som spokojný, lebo debilita bola potlačená na minimum, a to je v takýchto prípadoch skrátka základ. Jedinou výtkou sa tak v mojich očiach stáva príliš skoro odhalená identita vraha, čím sa značne vytráca pocit prekvapenia. Ale inak, solídny snímok ... ()

Reklama

fugazi 

všechny recenze uživatele

Pomalu začíná být tradicí, že Španělsko každoročně do světa vypustí děsně nabouchanou krimi, která zašlape všechnu Hollywoodskou produkci v daný rok. No a letos je to Que Dios nos perdone. Napínák od první scény, kdy ani minuta není navíc a vše slouží jen pro rozvoj děje, kterej pomalu graduje do neskutečnejch obrátek. Postupně se dostáváme pod kůži dvou naprosto rozdílných policajtů, kteří jsou na stopě zatraceně morbidnímu vrahovi. Nikdo není vyloženě kladný a nikdo není ani záporný. Každý má ke svým činům své důvody a je radost sledovat tuhle španělskou hereckou extraligu. K tomu parádní soundtrack, super old school kamera a nekompromisní zvraty z toho dělají další příspěvek do TOP 10 letošního roku … 8,5/10 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nebýt trochu přetažené stopáže, byla by to jedna z nejlepších detektivek za hodně dlouhou dobu. Především proto, že oba kladní hrdinové až tak kladní nejsou, že se scénář s postavami nemaže, že je to temné, drsné a napínavé, že to má parádní konec, a že se na to prostě kurva dobře koukalo. Španělé jako obvykle špičkoví. 90% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Španělská kinematografie prostě rulezzz. Que Dios nos perdone je formálně i herecky dost nenápadný film, který ale disponuje tou úžasnou vlastností, kdy dokáže jen tak mimochodem diváka strhnout a emočně si ho podmanit. V čem přesně konkrétně to ale vězí, to si jistý až tak nejsem. Všechny formální i dějové složky totiž fungují v nikterak výrazné, ale skvěle funkční souhře a tvoří výsledný zážitek, který vykrystalizuje až nějakou dobu po skončení filmu. Silná atmosféra a působivá dramaturgická gradace pak celý pocit jen umocňuje. Que Dios nos perdone je prostě obyčejná, poctivá detektivka, která nečekaně zapůsobí víc, než by se na první pohled mohlo zdát. 8/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Za nízké daně vztahující se na filmaře si tvůrci vybrali Kanárské ostrovy. Téměř všechny scény odehrávající se v interiéru (domy, policejní stanice) byly natočeny na Tenerife. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 2016 na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastiánu ve Španělsku. (Rominator)

Reklama

Reklama