Poté co Pepík s Honzíkem najdou zavřenou mateřskou školku, se oba vydají na svou první samostatnou prochazku po Praze, kde se dostanou jak do muzea, tak do kouzelné země. Jak rádi se vrací domů ke svému lvu... (oficiální text distributora)
Velmi příjemný film plný dětské fantazie o dvou bratrech, co mají jet na výlet s mateřskou školou, ale výlet se pro infekci nekoná, školka je zavřená, a tak bratři zažívají různá dobrodružství ve městě. Hrají: Ladiskav Očenášek (Pepík), Josef Filip (Honzík), Olga Machoninová (dívka s okarinou), Miloš Preininger (otec), Dagmar Kofroňová (matka), František Löring (muž s deštníkem, mluví O. Korbelář). Jan Brychta (malíř). Film. získal několik cen na XVI. MFF v Benátkách v r. 1964.(30.10.2006)
Psycho snímek plný mrtvolek a zrychlení obrazu i zvuku, s kreslením do obrazu a animací všeho možného. Většinou fajn, ovšem některé scény - zvláště k závěru - snímek pouze natahují a bohužel nudí.(19.4.2010)
Čekal jsem, že se dočkám ... počkejte si ... tak co, už vás to čekání štve? Asi jako mě u tohohle filmu, když jsem očekával kouzla, fantazii, ale dostavila se jen nuda. No dobře, bylo tam pár zajímavých scének (dopravní strážník, pán s deštníkem, plakát), ale natáhnout to na 80 minut byla chyba. Na rozdováděnou Zazie v metru to nemá. (A to jsou na ní kluci dva.)(27.4.2012)
Skvely humor, nadherna animace, spousta povedenych napadu, film presvedcil, ze neni jen pro deti, ale ze by se na nej mel podivat i lecktery dospely...(6.10.2011)