Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proslulý televizní kuchař Dexter Paris se nesnáší se svým bratrem-dvojčetem Normanem, sucharským bankéřem. Oba se shodnou snad jen v tom, že jsou proti sňatku svého strýce Clifforda s mnohem mladší dívkou Lisou Chambersovou. Oba by tím totiž přišli o možnost zdědit jeho značný majetek. Jeden z obou bratrů proto Clifforda zavraždí, a to s pomocí elektrického mixéru, vhozeného do vany. Poté tělo přenese do strýcovy soukromé tělocvičny, aby vše vypadalo jako smrt v důsledku srdečního záchvatu. Vyšetřovatel poručík Columbo správně pochopí, že došlo k vraždě. Má však před sebou dva podezřelé, kteří nejen že měli stejný motiv, ale dokonce úplně stejně vypadají... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Abych pravdu řekl, myslím, že jsem sem přišel zatýkat." Vandráka Columba je těžké oblafnout, když mu mokré mýdlo, vlhký ručník, infarkt na rotopedu a identičtí bratři nedávají smysl. Já se přitom tradičně pobavil, ale musím smutně konstatovat, že z této "ďábelské" smyčky by pachatele pravděpodobně vymotal i obhájce bez licence. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Martin Landau v dvojúlohe. Bomba. Nebyť tej uvrešťanej ženskej, ktorá neustále ziapala na Columba, tak dám hádam aj 5 hviezdičiek. Poručík je naozaj riadny cvok a občas sa správa ako totálny hulvát, ale takého strapatého so smradľavou cigarou sme si ho obľúbili. Trochu netradičný Columbo. V relácii o varení je naozaj k sežrání. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Martin Landau zde hraje dvojčata - rozmařilého playboye Dextera Parise a konzervativního bankéře Normana. Oběma vadí, když si jejich strýc chce vzít mladou ženu. Strýček skončí ve vaně s elektrickým mixérem, vše ovšem vypadá, že zemřel na srdeční příhodu. Který z těch dvou to byl? Myslíte, že na to Columbo nepřijde? ()

monolog 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako obvykle neúnavný buldog Columbo utahá zloděje. Na tomto seriálu mě vždycky rozesmívá, že i na první až pátej pohled nehoda je vždycky odhalena jako vražda a i pachatel nemá moc šancí z policejního stisku vyjít bez odsouzení. Další díl, kde kdyby se pachatel nepodřekl na konci, žádnej soudní zástupce by proti němu obžalobu nevznesl. Ovšem tento díl je oproti většině ostatních (čili všechny, co jsem viděl a nebylo jich málo ;) překvapivej svým rozuzlením. Columbo totiž na konci odhalí pachatele, o kterým neměl divák ani potuchy a tak se to detektivce přeci jen dost přiblížilo. Columbovo projevování se jako idiot podle mě nemůže být hraný, nebo s postupem času rozhodně není. Ten chlap je jak slon v porcelánu naprosto všude. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamätám si na doby dávno minulé, keď sme bývali s babkou v spoločnej domácnosti. Bolo to ešte v 80tych rokoch a keď išiel v televízii Dallas, prijímač išiel na plné pecky, že aj v dome oproti vedeli, čo sa v seriáli deje. Nechcem si predstaviť, čo by sa stalo, ak by náhodou vypadol vtedy prúd. Chudák Columbo to zažil na vlastnej koži a nezávidím mu. Dávam mu zato plný počet hviezdičiek. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Jeden z mála případů Columba, kdy divák opravdu nezná totožnost vraha, dokud jej Columbo na závěr neodhalí. (Epistemolog)

Reklama

Reklama