Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Moje teprve druhá Allenovka a o moc víc jich pravděpodobně nepřidám. U Wonder Wheel mě zaujalo hlavně obsazení a na oko pohádkový příběh, ze kterého se vyklubalo obyčejné drama s polootevřeným koncem. Ano, celé je to hodně divadelní, interiéry vypadají všechny nejen jako z padesátých let (záměr), ale i jakoby se v padesátých točilo (Záměr? Nevím) a místy i pláž vypadá jak zelené plátno. Ale bavil jsem se, standardních 7/10. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu je cítit režisérský rukopis Woodyho Allena, stejně jako i v jeho ostatních filmech, má i tento film svébytnou atmosféru, hudbu i příběh. Jeho filmy jsou taková pohodová romantická dramata. Ovšem občas tomu chybí tempo, nějaká jiskra, zvrat, který by udržel divákovu pozornost. Bez toho si ten film jede po celou dobu v klidném tempu a atmosféra se nijak zásadně nezmění. A i přes zajímavý příběh a dobré herecké výkony jde jenom o průměrný film. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přespříliš divadelní estráda v prďácké atmosféře New Yorku padesátých let za podpory hřejivých hudebních vypalovaček té doby, stejně jako legendárního Coney Islandu - vděčné to filmové kulisy pro bezpočet filmařů. Obsahově je to pořád na jedno brdo. Uječený příběh obyčejných lidí a jejich obyčejnýh životů plných střípků štěstí a zklamání. Winslet občas lehce kopčí Cate Blanchett a vcelku se jí to daří. Timberlake je opět charizmatem těžce na výši. Žádné (r)evoluční novinky se však nedočkáme. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Je dobré si každý rok pozrieť nového Woody Allena. V tomto prípade siahol po deprimujúcej manželskej dráme, kde síce všetko funguje na povrchu, ale pod ním číhajú veľké problémy. Obnažené vnútro rodinných príslušníkov, ktorí si každý žije svoj príbeh, je nekompromisný a dokonca sa mi zdalo, že aj pomenej vtipný, ako to býva u tvorcu zvykom. Prím hraje manželka Ginny, neurotická, žiarlivá a nespokojná žena a cez ňu sledujeme bezútešné riešenie problémov. Herecký ansámbl ( Kate Winslet, Jim Belushi a Justin Timberlake ) je famózny, farby sú príjemne retro nastavené a dotvárajú 50-te roky. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Navzdory recenzím mi poslední počin Woodyho Allena připadá přinejmenším pozoruhodný. Jakmile se objevil první záběr - jazzem podkreslené pestrobarevné "kolo zázraků" - měl jsem strach, že dám všeobecnému zklamání z Allenovy pozdní tvorby za pravdu. Bál jsem se další trochu kýčovité, hřejivě romantické komedie ve stylu Kouzla měsíčního svitu. Ten Woody už se ani nesnaží zakrývat, že se jen vykrádá, říkal jsem si - jazz, nostalgie, monology do kamery, gangsteři... Dokonce je tu hašteřivá rodina, co bydlí v rachotu zábavního parku, úplně jako z Annie Hall! Jen ten neurotický Žid v hlavní roli, řešící osobní krizi a neustále zobající prášky na bolení hlavy, tentokrát není muž, ale žena. Jenomže zhruba v půlce vám dojde, že to tak úplně hladce plynoucí retro komedie nebude. Atmosféra začíná houstnout, vtipné hlášky stále nikde, vynikající Kate Winslet se propadá hlouběji a hlouběji ke dnu a film v těch romantických kýčovitých kulisách nabídne temnější podtóny, které dají vzpomenout na Woodyho mistrovská díla, jako jsou Zločiny a poklesky či Match Point. Vše se na konci také chytře spojí právě s monology začínajícího dramatika Mickeyho, který by chtěl psát o tragédiích běžného života, podobně jako Eugene O´Neill... Tenhle film zkrátka má hlavu a patu a je - hlavně díky dobře napsaným postavám - příjemně nejednoznačný. Nadšený jsem z něj neodcházel, zklamaný ale také ne. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)
  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)

Reklama

Reklama