Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (184)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem sice nebyla nadšena námětem této nové Allenovky, 50. léta na Cony Islandu? A s Kate Winslet? Ale nakonec jsem opět spokojena, jako již tolikrát, pokud Allen natočil nějaké to retro. Kolo zázraků vypráví mladý Justin Timberlake (a je překvapivě velmi dobrý), jeho protějškem je stárnoucí Jim Belushi (nepřekvapivě skvělý, neb patří již celé roky mezi ty, kteří zkrátka umí) a mezi nimi jsou dvě ženy, již zmíněná Winslet jako stárnoucí herečka bez angažmá a Juno Temple jako blonďaté bimbo v nesnázích. Kolo zázraků se tedy může směle roztočit se všemi těmi typickými atributy, jsou tu četné odkazy na popkulturu, je tu zesílená láska ke kinu, k divadlu, hodně se citují hry O'Neilla a samozřejmě osud ve smyslu antických dramat. Není to od Allena nic nového. ani překvapivého, ale je to opět velmi příjemný zážitek. Svou neoddiskutovatelnou cenu má opětovné setkání se zajímavými dialogy, smysluplně vystavěnými zvraty a autentickou výpravou, s jakou se v takové míře piplá skutečně je málo produkcí na celém světě. Atmosféra je kouzelná a téměř hmatatelná, při dešti je příjemně chladno, v parném létě horko. Doufám tedy, že skandál roku 2018 nebude znamenat Allenův předčasný konec. Jeho pozdní filmy jsou rok od roku výjimečnější, což vynikne zejména při konfrontaci s četnými novými povrchními filmy dneška. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

V kategorii pozdních allenovek jedna z těch depresivnějších věcí, která výtečně graduje až do zatraceně hořkého konce. Úplně dobře mi u toho nebylo, a to jsem ještě řešil vlastní morální dilema, jestli je v cajku fandit postavě Kate Winslet. Navzdory nemalým prohřeškům ji Woody totiž vykresluje tak, že postava Ginny doslova křičí o nějaký soucit a pochopení, čemuž je v určité chvíli těžké vzdorovat. Autorsky bezpochyby velmi silné dílo, ale osobně mám od tohohle pozdního Woodyho radši jiné kousky. [65%] ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Už nějak nezvládám to každoroční Woodyho odfajfkování "i letos jsem natočil film". Poslední roky to stojí za starou belu a nezdá se, že by se ještě něco mělo změnit. Kolo zázraků se sice odehrává v docela zajímavém prostředí a Storarova kamera hraje všemi barvami, po obsahové stránce je to ale naprosto vyprázdněné, nezajímavé a unylé. Výrazové prostředky mi přišly samoúčelné a ty divadelní vnitrozáběrové sekvence, ve kterých kamera neustále zoomovala a postavy se prkenně stavěly do správných pozic, aby na ně mohl barevný reflektor přesně zamířit, působily hrozně strojeným dojmem. Celkový dojem by však stále nepůsobil tak hrozně, kdybych už jednoduše nebyl z poslední Woodyho tvorby tolik otrávený. Jenže jsem a už mě podobné polotovary nebaví. 4/10 ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Winsletka asi zavětřila podobnou oscarovou vábničku, jakou byla pro Blanchettku Blue Jasmine. Ginny je ale o třídu hůř napsaná a v konečnym důsledku i zahraná. Vlastně je docela s podivem, že Winslet tuhle postavu nevadilo hrát. Jinak zase volnoběh, ale ne tak otravný jako ta jeho loňská šlamastika. 60% ()

Britney75 

všechny recenze uživatele

U Woodyho jsme zvyklí na tento styl filmů, takže jsem věděla, do čeho jdu, ale nějak se nemůžu zbavit pocitu, že Kate role Ginny vůbec neseděla, její herecký výkon mi přišel neosobní a nezáživný, pro velmi dobrou herečku jako je Kate Winslet byla tahle role víc utrpením, než prožitkem. V Jobsovi předvedla tak kvalitní herecký výkon, že jsem jí to věřila, ale tady to pro mě bylo jen zklamáním. Roli Mickeyho mohl zahrát v podstatě kdokoli, nevím, proč zrovna takový všeumělec jako je JT se zúčastnil něčeho tak jednoduchého. Celou dobu jsem čekala, co z toho vyleze a jak jsem předpokládala, nevylezlo z toho nic, vzdávám to a Allenovky vypouštím z mého filmového světa. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)
  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)

Reklama

Reklama