foto

Justin Timberlake

  • nar. 31.1.1981 (35 let)
    Memphis, Tennessee, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Justin se narodil a vyrůstal v Memphis v Tennessee. Od malička se mu líbilo zpívání a tancování. Svou první soutěž "Dance Like New Kids On The Block", vyhrál jako malé dítě. Poprvé se v televizi objevil v 11 letech v show pro mladé talenty "Star Search", kde zpíval country music. Po značných úspěších v zahraničí se koncem devadesátých let podařilo *NSync prorazit i v amerických hitparádách s veleúspěšným albem „Strings Attached and Celebrity“.

K obrovskému růstu jeho popularity mu pomohl románek s mladou popovou královnou Britney Spears. V jednu dobu se pár objevoval ve všech světových médií a byl nazýván královským párem popu. Ačkoliv jejich vztah dlouho nevydržel, popularita obou se díky jejich vztahu drží dodnes.

V současné době se Justin rozhodl pro sólovou kariéru, je připraven získat nové fanoušky s jeho prvním sólovým albem „Justified“. Justin má také vlastní organizaci "Justin Timberlake Foundation" pro podporu výuky hudby na školách. Jeho alba jsou 2002 Senorita, 2002 Justified, 2002 Like I Love You, 2003 I'm Lovin' It, a nejúspěšnější bylo 2006 Future Sex / Love Sounds.

Nyní hraje ve filmech. V roce 2005 se objevil ve filmu MIMO ZÁKON, v roce 2006 v SOUTHLAND TALES a známějším filmu o drogách ALPHA DOG. Jeho nejznámější role byla, když nadaboval mladičkého Artuše v animáku SHREK TŘETÍ. Ve filmu V ŘETĚZECH si zahrál po boku Samuela L. Jacksona.

zigin

Herecká filmografie

2017 Untitled Woody Allen Project
2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
Trollové
2013 Hra na hraně
V nitru Llewyna Davise
2012 Zpátky ve hře
2011 Kamarád taky rád
Vyměřený čas
Zkažená úča
2010 Méďa Béďa
The Social Network
2009 Cleveland show (TV seriál)
Open Road
2008 Guru lásky
2007 Shrek Třetí
2006 Alpha Dog
Apokalypsa
V řetězech
2005 Mimo zákon
2003 MTV: Reloaded (TV film)
2001 Koho hledá Kevin?
Přesný zásah
2000 Změna je život (TV film)
1989 Simpsonovi (TV seriál)

Dokumentární

2016 Justin Timberlake + the Tennessee Kids
2015 Live From New York!
2011 Lady Gaga: Na ostro!
2010 Hope For Haiti Now (koncert)
2009 Madonna: Sticky & Sweet Tour (koncert)
2007 Justin Timberlake: Futuresex/Loveshow (koncert)
Justin Timberlake - Just Hanging Out (koncert)
Respect Yourself: The Stax Records Story (TV film)
2006 Odkaz Steva Irwina (TV film)
2005 Trippin (TV seriál)
2003 Céline Dion: Opening Night Live Las Vegas (koncert)
Jingle Ball (koncert)
Justin Timberlake: Down Home in Memphis (koncert)
Toronto Rocks (TV film)
25 Years of Smash Hits (TV film)
2002 'N Sync: PopOdyssey Live (koncert)
2001 Michael Jackson Live (koncert)
NSync: Bigger Than Live (koncert)
'N Sync: The Atlantis Concert (koncert)
N'Sync: The Road to Celebrity (koncert)
Total Britney Live (koncert)
2000 Beatles Revolution, The (TV film)
Gloria Estefan's Caribbean Soul: The Atlantis Concert (koncert)
'N Sync & Britney Spears: Your #1 Video Requests... And More!
'N Sync: Live From Madison Square Garden (koncert)
'N Sync: Making the Tour
1999 Making the Video (TV seriál)
'N Sync: No Strings Attached
1998 'N Sync In Concert (koncert)

TV pořady

2016 Eurovision Song Contest 2016 (TV pořad)
2015 An SNL Christmas 2015 (TV pořad) - a.z.
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2014 Grammy Awards 2014 (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
2014 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2013 MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2013 American Music Awards (TV pořad)
2012 Módní styl hvězd (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
2011 Saturday Night Live Special: Backstage (TV pořad)
83. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2010 (TV pořad)
NBC's People of the Year (TV pořad)
2009 Brian McKnight Show, The (TV pořad)
Grammy Awards 2009 (TV pořad)
61. Emmy Awards (TV pořad)
2008 The Smoking Gun Presents: World's Dumbest (TV pořad)
2007 MTV Video Music Awards 2007 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2007, The (TV pořad)
The BRIT Awards 2007 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2006 MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
2004 The BRIT Awards 2004 (TV pořad)
2003 Fromage 2003 (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Napálené celebrity (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Summer Music Mania 2003 (TV pořad)
2002 Muhammad Ali's All-Star 60th Birthday Celebration! (TV pořad)
TV Guide 50 Best Shows of All Time: A 50th Anniversary Celebration (TV pořad)
2001 MTV Icon: Janet Jackson (TV pořad)
Teen Choice Awards 2001, The (TV pořad)
25 Hottest Stars Under 25, The (TV pořad)
2000 'N Sync: 'Ntimate Holiday Special (TV pořad)
Rove Live (TV pořad)
Teen Choice Awards 2000, The (TV pořad)
1999 ABC 2000: The Millennium (TV pořad)
Armagedd'NSync (TV pořad)
Miss Teen USA Pageant, The (TV pořad)
Teen Choice Awards 1999, The (TV pořad)
Walt Disney World Very Merry Christmas Parade (TV pořad)
1998 CD:UK (TV pořad)
'N Sync TV (TV pořad)
1989 MMC (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Wetten, dass..? (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 The Black Eyed Peas feat. The World - #WHERESTHELOVE (hudební videoklip)
2014 Michael Jackson, Justin Timberlake - Love Never Felt So Good (hudební videoklip)
2013 Jay-Z feat. Justin Timberlake: Holy Grail (hudební videoklip)
Justin Timberlake: Mirrors (hudební videoklip)
Justin Timberlake: Suit & Tie (hudební videoklip)
Justin Timberlake: TKO (hudební videoklip)
2011 The Lonely Island feat. Justin Timberlake and Lady Gaga - 3-Way (The Golden Rule) (hudební videoklip)
2009 Madonna: Celebration (hudební videoklip)
2008 Madonna feat. Justin Timberlake: 4 minutes (hudební videoklip)
Rihanna feat. Justin Timberlake - Rehab (hudební videoklip)
2006 Johnny Cash: God's Gonna Cut You Down (hudební videoklip)
Justin Timberlake - SexyBack (hudební videoklip)
Justin Timberlake: What Goes Around... Comes Around (hudební videoklip)
Nelly Furtado ft. Timbaland - Promiscuous (hudební videoklip)
The Lonely Island feat. Justin Timberlake - Dick in a box (hudební videoklip)
2002 Justin Timberlake: Cry Me a River (hudební videoklip)
2001 All Star: What's Going On (hudební videoklip)
Céline Dion: All the Way... A Decade of Song & Video (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

2016 The Book of Love

Hudební videoklipy

2013 Justin Timberlake: Mirrors (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Hudební videoklipy

2013 Justin Timberlake: TKO (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Dokumentární

2003 Justin Timberlake: Live from London (koncert)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(691)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace