Reklama

Reklama

Záhada Silver Lake

  • USA Under the Silver Lake (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po znamenitém metahororu Neutečeš se osobitý režisér David Robert Mitchell vydal na halucinogenní výlet po Los Angeles: jeho meandrující neo-noir Záhada Silver Lake se točí kolem třiatřicetiletého Sama, který se po zmizení své mysteriózní sousedky Sarah pouští do surreálného pátrání, aby dekódoval tajemství, skandály a konspirace ukrývající se v hlubinách Města andělů. Hypnotický a zábavný thriller bezmála lynchovského ražení je poháněn stejně tak ústřední obsedantní figurou, jako vytříbeným soundtrackem, dějovými serpentinami a nesčetnými popkulturními referencemi, jež dohromady skládají jakousi tajnou historii L.A. Film, který je zároveň subversivní hříčkou i netradiční poctou éře klasického Hollywoodu. (Film Europe)

(více)

Diskuze

verbal

verbal (hodnocení, recenze)

Jak můžeš chápat filmy, když jsi ještě nepochopil ani interpunkci?

na příspěvěk reagoval Abes

Příspěvek byl smazán administrátorem.

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

jojo určitě tvůrci takovýhle filmy točí, aby nasrali lidi pro jejich malé ego a aby se lidi jako Ty cejtili naopak líp, uff..

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Příspěvek byl smazán administrátorem.

MiaMahoney

MiaMahoney (hodnocení, recenze)

Dadel

Nechci, došla jsem ke zmínce o Donnie Darko a tím se to pro mě dál stalo táhlým bučením. Což je s podivem, některé filmy máš ohovnocené docela vkusně.

MiaMahoney

MiaMahoney (hodnocení, recenze)

obregon

Asi narkáčskou, Lynchovsko-von Trierovskou pičovinu, dobrou akorát tak pro Douglasoidní jedince, ufony a artové hnědopichy. Do kinosálu vstupovat pouze s dostatečnou zásobou sáčků na blití.

na příspěvěk reagoval Dadel

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

obregon

Vzletně vyjádřené "plný zákrut", tj. pravděpodobně je tím myšleno, že Záhada Silver Lake je neonoir plný slepých cest, falešných vodítek apod. 

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Dadel

A to si ještě neviděl Poslední večery na Zemi, který byl ve festivalovém programu rovněž "inzerován" jako Neo-Noir... ,-)

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

bylo to dobrý, ale pod slovem neo-noir jsem si představoval něco jiného než variaci na Hele vole kde mám káru

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Rated R for strong sexual content, graphic nudity, violence, language throughout and some drug use.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

“Under the Silver Lake” will debut in select New York and Los Angeles theaters June 22, followed by a nationwide expansion in the following weeks. The current runtime for “Under the Silver Lake” is 139 minutes, although A24 notes that the film is still being worked on in the editing room

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Někde jsem viděl videorozhovor s Garfieldem, kde se krátce zmiňuje i o Silver Lake a říkal, že to je hodně bizarní věc, která se vymyká škatulkám, takže rozhodně si nepředstavovat to, co si asi představuješ :) 

na příspěvěk reagoval DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Jakkoli mám Garfielda docela i rád (speciálně od 99 Hommes), tak zrovna do hlavní role neonoir kriminálky bych si ho asi nezvolil. Snad překvapí.

na příspěvěk reagoval Rob Roy

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

20.09.2018

Be2Can: rekordní počet zapojených kin, Zlatá palma, současný německý film, čínská senzace ve 3D a čerstvá cena Fipresci z Benátek pro maďarský film   Be2Can – přehlídka soutěžních a oceněných filmů… (více)

Reklama

Reklama