Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že jsem spokojenější než kdysi. Příjemná vizuální stránka, mimozemská loď dá vzpomenout trochu na první StarTrek film, ale více na Vetřelce, hlavní prim pak hrají upíři a zdařilé speciální efekty. V závěru poněkud výbušnější a hořlavější příběh se překlopí do zombie apokalypsy. Již první vysávací scéna je působivá, daleko nejlepší je ale ta na pitevním sále. Mathilda May má řádné zbrojní pasy, a protože se po většinu filmu pohybuje nahá, je stále na co koukat. Paprsky, blesky a vůbec optické efekty byly v 80.letech v módě, a tak jich hojně využil i T.Hooper. Jen krve si moc divák neužije, byť Patrick Stewart ztratí v jisté chvíli téměř všechnu... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Sci-fi horor T. Hoopera o vesmírnych vampíroch podľa novely Colina Wilsona, inšpirovaný žánrovými kolegami ako napr. ALIEN, ktorý si berie zaujímavé prvky resp. témy aj od iných zástupcov tohto žánru. Taktiež pri sledovaní toho „mixu“ mi prišla na um 2001: A SPACE ODYSSEY. Bolo to jednak z toho dôvodu, že Lifeforce obsahovala dosť sveteľných efektov a la 2001, taktiež použitie klasickej orchestrálnej hudby evokovalo tento pocit. Ak to mám zhrnúť, ide o oddychové sci-fi s výbornou hudbou a príjemnou vizuálnou stránkou, u ktorého si divák užije celkom dosť pestrosti (avšak niekedy bohužiaľ v menej pútavej a nudnejšej rovine). Filmový priemer, ktorý ale nikomu neublíži. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Najväčšie pozitívum vidím v slušnej atmosfére a v celkovej ponurosti, ktorú tento snímok dokázal vyvolať. Masky tiež neboli najhoršie. Po obsahovej stránke je to síce slabšie, ale dokáže udržať pozornosť. Nemôžem sa však zbaviť dojmu, že ak by tento inak skvelý námet vysávania ľudskej energie mimozemskou entitou zobral do svojich rúk Cronenberg, všetko by dopadlo inak a film by mal väčší úspech. To je parketa presne pre neho. Chýba tu práve to, čo vo svojich filmoch ponúka plnými hrsťami. Čistý priemer. 60/100 ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Halucinačná kozmická epopeja o energetickom vampirizme a potrebe záchrany sveta pred možnou kataklizmou ľudstva. Špeciálne efekty, animované sekvencie sú na dobu vzniku pomerne impozantné. Francúzska Mathilde May ako nebezpečná hrozba z vesmíru, resp. atraktívna mimozemšťanka, ktorá vstupných 45 minút filmu odohrá nahá je nesporným lákadlo. Hooperovi sa spočiatku darí vytvárať iskrivú atmosféru napätia a ohrozenia, škoda len, že v závere dá prednosť apokalyptickým víziám zdevastovaného Londýna pred akčnejším vyvrcholením. príbeh sa mi zdal trochu zmätený, s osobitým plynutím času, chýbala mu dejová krivka. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

U tohohle bckoviho (nepochybne s ackovim rozpoctem) mixu upirskeho horroru, vetrelecke SF a zombikarny sem se celkem slusne bavil. Hvezda navic za Mathildu, kupodivu ne jen za to ze se svlikla, ale i za to, ze si pri tom dochazala zachovat charisma (ne v sexualnim slova smyslu). Mimochodem na tu dobu docela dobry CGI. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • V scéne, v ktorej je posádka zobrazená ako sa vznáša v nulovej gravitácií, majú všetci vlasy zvesené nadol, (Dajman)
  • Napriek rovnakému názvu film nemá žiadnu spojitosť s arkádovou hrou od Konami „Life Force“ ani s jej ďalším konzolovým náprotivkom vydaným pre Nintendo Entertainment System. (Dajman)

Reklama

Reklama