Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je mnoho způsobů jak stoupat do oblak!  Donna Jensenová si odmalička přála dostat se z rodného města Silver Springs v Nevadě a nepodobat se vlastní matce, která měla smůlu na muže. První zdrcující milostné zklamání s místním fotbalistou Tommym přesvědčilo pohlednou blondýnku, že je nejvyšší čas opustit rodné hnízdo. V televizi právě běžel pořad bývalé letušky Sally Westonové, ve kterém propagovala svou knihu "Život v oblacích". Ta nabádala mladé dívky k odvaze jít za svým snem a dodávala mnoho praktických rad. Donna nadšeně nastoupí u malé letecké společnosti Sierra Airlines. Vyděšená dívka v sexy kostýmku letušky sice dostává při prvním letu panický záchvat a vyděsí i zbytek cestujících, ale brzy si na nové zaměstnání zvykne. Získá i nové kamarádky Sherry a Christine. Všechny sní o kariéře letušek u velkých společností a spolu se zúčastní konkurzu do Královských aerolinií. Christine a Donna jsou přijaty do výcvikového kurzu. Přednáší zde i slavná autorka knihy Sally Westonová. Ta stanoví Donně, která jí připomene vlastní mládí a dychtivost, jediný a jasný cíl - stát se letuškou 1. třídy. Pro Donnu to znamená najít své vysněné štěstí a podřídí tomu vše. Přes veškeré nadání a znalosti však u závěrečných zkoušek propadne. Zdá se, že sen o štěstí se hroutí. V jejím životě se navíc objeví další nečekaná překážka v kariéře, sympatický student práv Ted. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

uiu 

všechny recenze uživatele

Nevím, mám prostě slabost pro filmy, kde holka ze zapadákova má sen, že se stane lepším člověkem, když jí každej říká, že je nula a nikdy to nikam nedotáhne. Líbila se mi díky tomu Pravá blondýnka s Reese Witherspoon a líbí se mi i tahle volovina. Hlavní hrdinka má sen, za kterým si jde, prožije si zklamání, lásku, přátelství i zradu, aby nakonec zjistila, že rodina, od které chtěla být vždy co nejdál je nakonec to nejdůležitější. Mike Myers je jen třešnička na dortu, bez které by tento film nedržel pohromadě. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Létat s Gwyneth Paltrow je sice někdy o hubu, ale zase je na co se koukat a její blond hříva je to nejpodstatnější, co si lze před pádem letadla zapamatovat. Je tady citelná snaha posunout film do roviny crazy komedie a ta se daří jen velmi zřídka, ačkoliv Mike Myers s tím nemá problém. Do jisté míry s tím nemá problém ani Paltrow a režisér Bruno Barreto se ukázal jako dobrý pilot filmového letadla, i když v turbulencích to fakt občas s divákem házelo nepříjemně ze strany na stranu. Komedie to není třeskutě vtipná, ale ani nudou se nedá koukat z okýnka letadla. Hraje tam přece načančaná Gwyneth a jako letuška pozornost během filmového letu spolehlivě udrží. Na ostatní chyby se zase tak nehledí. 60% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,614,000Tržby Celosvetovo $19,526,014║ Veľmi nevydarený pokus o komédiu, nič tu nefunguje tak ako by malo, tobôž aby sa tu našli nejaké vydarené vtípky, škoda veru pozerať pokiaľ si nechcete pokaziť náladu. /20%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

.. a scenár tretej triedy. Ale dalo sa na to pozerať. Už od začiatku bolo jasné, že vtipu tento film veľa nevypotí a komediálna úroveň je na mizivej úrovni (a asi len Mike Myers bol na usmiatie). Ostalo tak už len čakať, kedy do deja vpustia romantiku. Tá našťastie nesklamala a film bol celkom roztomilý a medzi Markom a Gwyneth to milo iskrilo a fungovalo. 45%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Gwyneth Paltrow nikdy nebola herečka pre hlavné role. Kde mňa bavila? Sedm a Talentovaný pan Ripley. Letuška 1. třídy je hovno, ktoré niekto posypal třpytkami (Mark Ruffalo, Christina Applegate, Mike Myers,...). Z veľkej diaľky bude vyzerať lákavo. Čím dlhšie a bližšie však objekt budete skúmať, tým viac sa budete podobať špatnej pornoherečke (silný dáviaci reflex). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Napriek tomu, že film bol natočený v roku 2001, 5-eurovú bankovku môžete zbadať keď Donna píše v Paríži pohľadnice. (Mihail123)
  • Fiktívna spoločnosť Royalty Airlines je voľne inšpirovaná leteckou spoločnosťou Continental Airlines. (Mihail123)

Reklama

Reklama