Reklama

Reklama

Lesní duch

  • USA The Watcher in the Woods (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Poté, co se mladá dívka Jan se svojí rodinou přestěhovala do starého sídla v zalesněné oblasti, se začnou dít divné věci. Jan začne vidět zvláštní jevy a její mladší Ellie pro změnu začne slyšet tajemné hlasy. Kdysi se tu stalo něco hrozného a okolní les toho ukrývá mnohem víc než jen stromy a veverky... (Vitason)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (38)

choze 

všechny recenze uživatele

Kdysi v devadesátém třetím/čtvrtém o letních prázdninách dopoledne dala (snad) Premiéra tuhle kultovní Disneyho duchařinu a mě (toho času na dovolené) se tenkrát i za denního světla hluboce vryla do paměti díky své podmanivě znepokojivé a hrozivé atmosféře i několika děsivým scénám. Ty měla na svědomí především výborná kamera, navozující ji záběry pečlivě zakouřeného a nasvíceného lesa (viz. hned úvodní titulky) a subjektivními záběry z pohledu titulního Watchera. Ale také hudba a Kyle Richards coby malá Ellie čmárající s nepřítomným výrazem zrcadlovitě obrácené vzkazy, nebo přízrak křičící dívenky se zavázanýma očima. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku bych dal tak tři hvězdy, v průběhu čtyři a za ten neotřelý konec dám pět hvězd. Protože tohle je příjemný horor (nakolik vím, že si to protiřečí), který se rozvíjí logicky, postupně stále více odhaluje, co a proč, a zcela určitě si nikde nezjišťujte pointu a úplný závěr, protože to tvoří jistu část překvapení, jak to britské horory této doby dovedou. Navíc je zde skvělá kamera, zvláště když prochází lesem, a naprosto neuvěřitelné herecké výkony, hlavně té malé holčičky, která dokáže z vteřiny na vteřinu změnit hlas i výraz obličeje. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný příklad mysteriózní duchařiny, která od prvních chvil naplno buduje zlověstnou a strašidelnou atmosféru, a nepotřebuje k tomu žádné násilí, litry krve, ani pitomé lekačky. Bohatě stačí solidní zápletka operující s dávnou záhadnou tragédií, hrátky s kamerou (lehce podobné jako ty Raimiho v Evil Dead) a správně temná hororová hudba. Docela škoda, že je to u nás prakticky zcela neznámý film, který někteří uvidí možná jen díky tomu, že si ho kvůli českému názvu spletou se zmiňovanou klasikou Sama Raimiho. :-) 70 % ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Já nechápu, že ta stará sídla ještě někdo kupuje. Vždyť už vzniklo tolik filmů, které by tyto kupce měly odradit... Jedním z nich je i The Watcher in the Woods, který tuto funkci plní na jedničku, alespoň u mě (Beztak na takový dům nemám peníze). Na to, že je film určený pro děti, má hustší atmosféru než piškotéka, kam právě přišla policejní kontrola. Dokonce jsem během filmu přemýšlel několikrát nad tím, že si alespoň rozsvítím lampičku a to jsem nějakej chlapák. Jen se na mě nesmí bafat. Je tedy zvláštní, že lekačky (Pár jich tu je) prakticky nefungují, ale tajemná atmosféra vzpřimuje i chloupky, o kterých člověk neví, že je má. Jenže celé to mystické napětí funguje jen do momentu, kdy se vysvětlí, co se vlastně před lety stalo. S tajemným oblakem se totiž vypaří i zmiňovaná atmosféra. Pochválit musím herce (Hlavně obě děvčata), triky a hudbu. A k těmto pochvalám ještě musím přihodit čtyř-hvězdičkové hodnocení. P.S. Je zvláštní, že horory, kde střeva létají až ke stropu na mě neúčinkují, ale jak se nahodí strach z neznáma, tak se hned schovávám pod deku:-) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Volovina pre deti, ktorá bola buď v roku 1994 alebo (to skôr) 1995 odvysielaná na NOVE (a nie PREMIÉRE) v rámci jej sobotných "disney" popoludní. Pamätám si to veľmi dobre, pretože som to nahrával v naivnej viere, že konečne v slušnej verzii uvidím Raimiho legendu THE EVIL DEAD. Nuž, pekne vtedy mňa aj mojich kamarátov (s takisto "nažhavenými" VHS rekordérmi) s týmto "falošným" LESNÝM DUCHOM naštvali. :-) (23.9.2010) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Projekt k Disneymu přinesl producent Tom Leetch se slovy "Tohle by mohl být náš Vymítač ďábla". První verze scénáře byla podstatně temnější, a proto byla dvakrát přepsána. I během natáčení pak studio trvalo na zmírnění některých scén. (choze)
  • Když společnost Anchor Bay získala práva na vydání snímku na DVD, chtěla vedle oficiální verze z roku 1981 vydat ve spolupráci s režisérem filmu Johnem Houghem i jeho verzi s původními titulky a nestihnutým trikovým koncem, Disney ho ale vetoval. Zkrácený trikový konec a prodloužený vysvětlovací konec filmu z roku 1980 byly vydány alespoň jako bonusy. (choze)
  • Adaptace stejnojmenného románu Florence Engel Randall z roku 1976. (choze)

Reklama

Reklama